19.4.11

Garn, garn, garn...

Nå ramler det på - jeg får sommerfugler i magen hver gang jeg åpner postkassa, og pusteproblemer hver gang jeg åpner en ny pakke.

Gårsdagens kom fra USA, og riktig så raskt. Happy Knits hadde både Cascade Alpaca Lace og god pris på Malabrigo Lace, og begge deler har stått på ønskelista en god stund. I pakka var det en søt notisbok på kjøpet.


PS: Sigaresken kom i posten fra en venninne i dag. Den skal bli charka, en indisk spinnekoffert, hvis vi får det til!

Malabrigo Lace
Like fantastisk mykt som sokkegarnet deres! Malabrigo Lace er 100 % merino, og entrådet. Det er omtrent 800 meter pr 100 gram (50 grams hesper), men virker en del tykkere enn mye annet garn med samme vekt. Muligens fordi det er mer luft i det utvunnede garnet? Ikke noen sytrådfølelse på dette, det er tynt men med substans, på et vis. Veldig lovende!Fargen heter Vaa, og er flaskegrønn med en dæsj turkis. Planen er at dette skal bli det aller hotteste sjalet om dagen - Rock Island av Jared Flood. Det blir kanonlekkert, det er jeg helt sikker på. Tror jeg. Håper jeg. Joda, det blir det. Når jeg bare har tid til å strikke det.Cascade Alpaca Lace
Jeg har hatt lyst til å prøve å strikke sjal i alpakka en god stund, men det var ikke nok meter av noe i beholdningen min til å teste. Cascade er alltid godt priset og har godt rykte, så da jeg oppdaget deres Alpaca Lace var valget greit.


Farger er også noe Cascade er gode på - ikke mange andre fabrikkfargede garn har så fine variasjoner og lekker melering. Denne fargen heter Carriberan Heather, og veksler fra blek blå til litt skarpere turkis.


Også dette garnet er 800 meter pr 100 gram, i 50 grams hesper, men det er totrådet. Siden alpakka er mykere og mer "fluffy" enn ull, virker heller ikke dette så veldig sytrådstynt.


Men delikat er det, og ganske nusselig, så her må mønsteret velges med omhu så jeg ikke ser ut som jeg har ramlet i en eller annen cupcake-brønn. (Unnskyld til alle som bare simpelthen eeeelsker å pynte cupcakes med roser og små landskap og rosa prinsesser - det er bare ikke helt min greie. Vi kan godt si en shabby eller fransk eller country brønn, hvis det bedre? Ikke?)

Latvisk garn i Norge
Irene i Galskap og glede har importert garn fra Latvia! Og hun selger det på nettsiden sin - billig er det også! Garnet kommer i en tynn variant, omtrent pt2/finull-tykkelse, og en ganske god og tykk versjon. Dette skal være skikkelig arbeidshestgarn, og fargene ser fine ut. Det tynne garnet kommer i 25 grams hesper til 9,50 pr stykk, det tykke i 50 grams til 19 blanke kroner for et hespe.

Bilde: Galskap og glede

Og akkurat nå har hun tilbud på testhesper i det tynne garnet til 24 kroner (inkl. porto) for et 25 grams hespe! Tilbudet varer til 26. april. Jeg har selvfølgelig bestilt, og lover å komme med omtale.

Og ellers?
Jeg strikker også, altså. En hel del, faktisk, det er bare det at jeg strikker litt på en genser og litt på et par vanter og litt på en jakke og en hel del på et par hemmeligheter, så det er liksom ikke noe ferdig å vise fram. Men så lenge jeg får garn i posten har jeg jo noe å synse om, og ikke har jeg skrevet om alle strikkebøkene enda, heller.


For øvrig er det påske og finvær og det er gromt! I går måtte jeg finne fram parasollen for ikke å smelte helt i sola. Jeg har kravlet meg gjennom det meste av hagen nå, så det ser litt ryddigere ut. Og som vanlig er jeg helt forundret over alt som har overlevd kulda i høst med nesten ikke snødekke. Så langt er fatalitetslista på en stakkels geranium, men det kan jo hende at det er borte ting jeg har glemt at jeg hadde...

Formen er endelig på svakt oppadgående, så i formiddag listet jeg meg en tur til Jessheim for en b12-sprøyte og litt lett handling. Som selvfølgelig ikke ble så lett, når grønnsaksbutikken har tatt inn et tonn med billige blomster. Litt stemor og påskeliljer til hagen, og en pose med to små orkideer, to sukkulenter og en eukalyptus til stua. Ikke at jeg trenger flere blomster der, men... Når de koster ti og tyve kroner stykket er det vanskelig å si nei.


Ellers består påskeplanene forhåpentligvis av en tur til svigers i Sverige - med skyss hjem kan det handles glutenfritt og laktosefritt med helt annet utvalg og helt andre priser enn i moderlandet. For ikke å snakke om at det hadde vært hyggelig å besøke dem, og at det er enda mer vår der enn her. Me fer sjå!

Nå: En hvil. Etterpå: Noe annet. Potte opp liljeløk, kanskje?

Fortsatt god påske!

6 comments:

LivM said...

Her var det mye lekkert garn. Du får mange flotte sjal av dette garnet. Nydelige farger også.
Her får du også Malabrigo lace http://www.projo-produkter.no/category.asp?c=100407 men det er du sikkert klar over :-)
Ønsker deg en flott påske .

Sisselshverdag said...

Hihi, du står på :D Masse herlig garn :D Jeg og Sissel KB(strikkekafèdame) var også på Jessheim en tur i dag, faktisk ikke et eneste nøste med hjem (men masse anna)

Ha en trivelig tirsdagskveld :D

Vibekes lille grønne said...

Fristende lekkerbisker og litt skummel garnlenke. Nydelige farger både på ditt garn og inne på siden. Rock Island må bli bra i den fargen!

Var ikke klar over Cascade alpakka lace i det hele tatt. Stadig nye fristelser.

Jeg får sitte på hendene, siden mannen har vært i garnbutikk i NY i dag, men aner ikke om han har kjøpt noe enda. Spennende!

Hetig blomsterhandel, håper du hadde trillebagen med :)

God påske med eller uten Sverigetur! :)

Monstermønster said...

Oioioi, masse fint garn! Er på selvpåført ikke-kjøpe-garn-akkurat-når-du-får-lyst-på-det så akkurat nå suger jeg bare til meg gode tips.

Irene said...

Dette innlegget er til å spise opp! Takk for reklamen og god påske!!

Tingelingeling said...

Så mye fint garn! Jeg skulle ønske jeg kunne bli flink med strikkepinner. Men det er kanskje like greit, da hadde jeg hatt fullt opp av garn også, ikke bare stoff..
Jeg vil ønske deg ei riktig god, glad påske!! God tur til søta bror, det høres veldig hyggelig ut! Klem