30.4.11

Ferdig genser!

Ring Medallion-genser
Første genser på en lang stund, og jeg må si at jeg er rimelig greit fornøyd. Dette hadde gått fort hvis jeg var sånn som strikket bare en ting av gangen, men det er jeg som kjent ikke, så det er faktisk snart en måned siden jeg begynte på den.Strikket litt etter mønsteret Buttercup og litt etter Grapevine, med Ring Medallion-blonden fra Barbara Walker. Garnet er Rheuma Thermal Wolle frSchachenmayr nomotta, kjøpt hos To damer, hvis jeg ikke husker feil. Dette er tynt superwashgarn, omtrent 600 meter på 100 gram, lett og elastisk og deilig. Klør overhodet ikke. Genseren er strikket på pinne 3,5, så da går det ganske radig. Det så forferdelig ujevnt ut mens jeg strikket, og mens den var fuktig så det om mulig enda verre ut. Jeg hadde imidlertid lest om liknende erfaringer, og beholdt fatningen til den var tørr dagen etter. Og den ble da en del glattere, men litt ujevnt blir det med et "tørre" garnet. 


Jeg har gjort halsåpningen en god del mindre enn på Buttercup, men den var fortsatt veldig vid da jeg var ferdig. Løsningen ble I-cord rundt både halsåpning, ermekant og nederst, og det gjorde godt for fasongen, for genseren strakk seg litt både her og der etter vask. Neste gang blir den mindre!


For sånt løst stoff kommer det garantert til å bli mere av! Lett og raskt å strikke, mykt og varmt og lett samtidig, og en hel genser av under 150 gram garn! Kan det bli bedre? Jeg ser plutselig uante muligheter med sokkegarn og tynn alpakka og silkealpakkaen fra Drops som er på tilbud nå og kanskje til og med lacegarn?

Ravelrylenke for de som skulle ønske å se mer.

Og ellers?
Jeg skal vaske speilet i gangen før jeg tar bilder der igjen neste gang. Lover.

Ellers har jeg vært på loppemarked. Både på torsdag og i dag. Der er det mye morsomt å finne, og kanskje det kommer en oversikt i morgen, hvis det ikke blir flere loppemarkeder. Men jeg tror vel egentlig at det er på tide å bli hjemme og starte oppladningen til onsdagens c-vitaminmisære på Lillestrøm. For ikke å snakke om at fryseboksen bør fylles med ferdig mat til de slitneste dagene etterpå.

Men jeg skal gi dere et lite hint om hva man finner på loppemarked:


Jeg har ikke fått den til å virke enda, og det er vel ikke helt sikkert at det lar seg gjøre heller, men morsomt er det å prøve i hvert fall!

Ellers fant jeg vevgarn i posevis i dag, fire filleskytler og noe bra ullgarn. Og en duk jeg ikke trengte. Og et par lette gardiner jeg har sett etter.

Og sola skinner fortsatt, i hagen vokser det så det knaker og kattene liker seg i sola. Her er det Mikro som synger solens pris av sine lungers fulle hals:


Fortsatt god helg!

3 comments:

Ulla-Bella said...

Loppemarked er gøy! Høres ut som du har funnet noen godbiter:) Genseren ble kjempefin:)

Åse H. Aa. said...

Så fin du var med den nye genseren!
Ser du noen gang kobberfat på loppemarkedene? Skulle gjerne ha skiftet ut det vi har på kjøkkenet, men finner ikke noe i butikkene...

Anonymous said...

Utrolig fin genser! Lekker farge. Du kledde den veldig god :).

trodde først den var strikket på mye tynnere pinner, men 3.5 skulle jeg også klart med. Jeg og venninnen har planer om å strikke oss enda en ny genser (Marius tidligere), så vi hadde planer om å la oss inspirere på garnbutikken,, Dette var ett godt alternativ,, men nå er jeg ikke like slim rundt magen som du er,, Men fin! Ja. Skal la alternativet modne mens jeg strikker en liten Marius :)