28.1.11

Garnlagerekspansjon

De siste to ukene har bydd på i overkant mange anledninger til å utvide garnutvalget i heimen. Morsomt, men dyrt!

Mandag
Først var det Bogerud på Råholt som sto på programmet - mest fordi de har billig ullundertøy (og i hvert fall når du passer størrelse 14 år). Jeg har ikke kjøpt mye Viking-garn tidligere, så her måtte det selvfølgelig testkjøpes.

Beholdningen ble isgrønt (ikke så turkis som på bildet) og brunt Cortina soft til en jakke til meg selv, Superwash til en babyjakke som snart er ferdig samt noe garn til toving. Cortinaen er teststrikket denne uka, og mønsteret begynner å ta form.


På veien hjem var vi innom Jessheim og Storgaten garn, søm og hobby. Hun har mye utgåtte farger liggende i hyllene, så da måtte jeg redde de siste fem nøstene Smart i flaskeblågrønt og tweed-sennep.


Dette skal bli en vest, håper jeg. Og så tok jeg med et nøste Heilo til testing av strikkeløsfasthet, i utgangspunktet er det 24 m pr 10 cm, men gudene vet hva det blir når jeg strikker.

Fredag
Så var det forrige fredag. Da ble jeg gående og surre i Lillestrøm mens jeg ventet på lillesøster som satt fast i Oslo med tog som ikke gikk. Så da ble det jo en tur innom Maud's, må vite, og derfra går man jo ikke tomhendt.

Egentlig skulle jeg bare ta med et nøste sokkegarn til en venninne, og så hadde jeg vage planer om ett til et eget prosjekt. Jadda.

Når jeg tenkte meg om, hadde jeg jo egentlig veldig lyst til å prøve Austerman Royal, som er sokkegarn med silke og kashmir...

Det er blankt! Det er mykt! Det er stretchy!

Og et Evilla-garn til skjerf! Passer perfekt til den rødorange veska som det er så vanskelig å finne noe som passer til, og med brunt i funker det bra med luksuslua (som på dette tidspunktet bare var planlagt)!

8/3-garn, litt tykkere enn det vanlige 8/2.

Og nye farger i Austerman, gitt! Overraskende duse farger og spetter fra den kanten, og må prøves. Et nøste til meg, og et nøste som allerede er overlevert venninnen.


Og så ble det med et par testnøster fra Lillestrøm sysenter også, gitt, Ragg-strømpegarn fra Hjertegarn og Falk fra Dale.

Onsdag
Onsdag var det tid for den store Skarnesekspedisjonen. Først innom Garn og håndverk, og plukke med to nøster av hver av de nye Drops-garnene Andes og Baby Alpakka Silk på introduksjonstilbud. Lue og pulsvanter, tenker jeg det skal bli.


Og så videre til Projo. Her er det så mye fint at en stakkar blir svimmel. Noen av hyllene måtte jeg bare la være å se i, de med kashmir-lace, for eksempel.

Restlageret av Cascade 220 fikk bein å gå på, og jeg plukket med meg tre hesper sennepsfarget og tre hesper korallaktig i Heathers-serien. Jeg har lett etter passende oppskrifter siden jeg kom hjem i forgårs, og heller for øyeblikket mot å strikke February Lady Sweater av det røde - fortrinnsvis i februar. Det sennepsfargede skal muligens blandes med noe petrolaktig garn, hvis jeg finner noe med noenlunde samme strikkefasthet.


Litt småtteri av andre slag lå også og ropte på nytt hjem. Et nøste grønt sokkegarn jeg ikke har prøvd før som var på tilbud, to nøster Noda Júnik til et sjal eller en vest og et hespe Indigo Moon sokkegarn. Dette er litt tykkere enn sånn vanlig tynt sokkegarn, og i veeeeldig spreke farger.


Og til slutt: Malabrigo Sock. Jeg har et par sjalsprosjekter til meg selv i tankene, så det fikk bli med to hesper Alcaucil og en hespe Eggplant.

Og så sier vi i kor: Oooh! Ahhh!

Ingen hemmelighet at Malabrigo er favorittgarnet mitt, og dette er to farger jeg ikke har prøvd før. Kjempelekre begge to, synes jeg, og uten alt for store variasjoner i fargene.

Deilige Eggplant i brunt og lilla
Alcaucil, som betyr artisjokk, i blått og grønt.

Prikken over i'en: Blokkesett. Wire og t-pins så sjalskantene kan strekkes ut og bli rette eller spissene like lange. Fletter kan strekkes ut uten at resten av jakka mister fasongen. Ge-ni-alt. Så nå må jeg bare strikke ferdig noe som skal blokkes, så jeg kan prøve det!

Så nå er det slutt på garnhandling for en stund. Vel, så fort jeg har fått noen nøster fra Pickles i posten... De har introtilbud på alpakka, og annonserte fraktfri dag i går, så da datt det jammen ned et par-tre nøster i handlekurven. Sånn passe til luer og pulsvanter.

Ellers prøver jeg mentalt å innstille meg på at det er tilbake til striskjorte og havrelefse. Det vil si, i praksis blir det vel ullgenser fra Bogerud og hirsegrøt, men det går for det samme: INNKJØPSSTOPP!!!

Nå har jeg så mange planlagte prosjekter at det rekker for flere år, og jeg holder fortsatt på å flytte arbeidsrom. Så det skal i hvert fall ikke kjøpes mer før alt som er her, er sortert og ryddet på plass i nye hyller. Kanskje jeg da er så overveldet at jeg klarer å la være å kjøpe noe mer på en stund... Det går an å håpe!

Dagens hjelper

Er massøren Miko i aksjon på mammas hals.
Ellers har jeg endelig fått en plan for testing og reintrodusering av matvarer. Første forsøk var avocado i går, og det var ikke noen ubetinget suksess. Men jeg gir meg ikke så lett, så neste forsøk blir en kvart avocado med noe annet tilbehør enn glutenfritt brød. Ellers skal jeg teste kalkun og elgkjøtt, linser, kikerter og urtesalt. Etterpå blir det anti- og probiotika før jeg kan teste gluten. Og siden jeg kan teste bare en ting av gangen, og vente to-tre dager hvis jeg får reaksjon, kommer det jo til å ta litt tid, kan du si. Men jeg er i hvert fall i gang, og håper, håper, håper at det funker!

Og aller først skal jeg jo gi kroppen et aldri så lite histaminsjokk på konsert i morgen, selv om jeg nok skal holde meg til Coronaen for å unngå de verste glutenbombene.

Men nå er jeg sulten og har sola midt i fjeset, så det er på tide å runde av!

GOD HELG!

4 comments:

Solrun said...

Hehe, garn er i det minste lett da! Tenk om du hatt kjøpt så mye bøker for eksempel? :P

Ulla-Bella said...

Så mye flott garn du har skaffet:) Dette blir nok til mange flotte prosjekter utover våren:)

Vibekes lille grønne said...

ååå- misunnelig!!! Så mye fint garn som jeg kunne tenke meg å prøve! Vil også ha sokker i silke og kasjmir! Det nye Drops-garnet har jeg ikke fått tak i og jeg klarte å sitte på hendene under Pickles-salget. Noe jeg angrer litt på nå...

Nesten godt det ikke er Projo i Oslo, men Malabrigo har jeg hatt lyst til å prøve lenge. Du har mye å kose deg med framover hvertfall.

Har kjøpt litt garn i dag jeg også. Fin fra DSA til sjal til søsteren. Veldig mykt og fint.

Håper det går bra med matintroduksjon, du har litt å drive med der også.

God konserthelg! :)

Sisselshverdag said...

Herlig garn shopping :D
Er dårlig på nett-garn-shopping, selv om jeg hoppa i det og handla fra 2damer i vinter :D Godt jeg ikke så tilbudet fra Pickles..
Åssen kjennes Andes og Baby Alpaca Silk?? Fristende når det er intro-tilbud ;)
Lykke til med matutprøving, og kos deg masse i helga :D