31.1.11

Hode, skulder, kne og tå

Vel, bortsett fra kne.

Det er i grunnen veldig sjelden jeg strikker noe som har med kne å gjøre - ikke knestrømper eller leggvarmere eller noe sånt. Årsaken er muligvis at jeg har sånne leggmuskler som får fysioterapeutene til å sikle og snakke over seg om jording og bakkekontakt og sterke bein å stå på, men som for meg først og fremst betyr at det er umulig å finne støvletter som passer. Og at jeg ikke har noe behov for å understreke muskelmassen med tykke ullstrømper.

Men til hode, skulder og tå har jeg strikket den siste uka! En del annet også, da, men dette er det som er ferdig.

Nok en gang må jeg beklage bildekvaliteten, men det er altså ikke overskudd til noen fotosession om dagen.

Hode
Enkel, tykk lue i det nye Andes-garnet fra Drops. Mønsteret er improvisert.


Garnet er ikke verst til å være så tykt (ti masker pr ti cm, omtrent som Eskimo), men er litt stivt. Det er 65 % ull og 35 % alpakka. Litt snodig at det er så mye "alpakka-strekk" i det selv om det er så pass stivt, jeg hadde trodd det skulle holdt bedre på vrangbord og fletter og liknende.


Når det er sagt, synes jeg det er et mye bedre alternativ enn Eskimo, spesielt til større plagg. Ullinnholdet gjør det tross alt ganske lett, og jeg tror ikke det kommer til å sige så voldsomt som en del tykk alpakka. Men fletter og sånt blir kanskje litt flatt.

Selvfølgelig er prosjektet også å finne på Ravelry.
.
Skulder
Et fort-og-gæli-prosjekt på grovstrikkemaskinen. Evilla artyarn 8/3, strikket som et grunt sjal. Det skulle vært mer asymmetrisk, men det funker greit når jeg har det på, og fargene liker jeg veldig, veldig godt. Plutselig passer den beige dunjakka, den orange veska, de røde hanskene og den brune lua helt perfekt sammen, gitt!

Litt mer info å finne på Ravelry, om noen mot formodning skulle være interessert.

Dessuten fikk jeg prøvd det nye blokkesettet - glimrende investering, vil jeg si!Tå 
Knærne hopper vi altså elegant over, men til gjengjeld har jeg fått ferdig to par sokker.

Først sideveissokkene jeg har skrevet om før.


Disse likte jeg veldig godt å strikke, det gikk helt av seg selv på buss og venterom. Tærne er litt snodige, og sokken er litt stor selv om jeg har kortet ned skaftet og strikker med tynnere garn og pinner enn i oppskriften. På neste par skal jeg prøve å gjøre om tåa litt, jeg har allerede startet. Sokkene er nemlig veldig varme og behagelige, rillestrikken gir en slags pute- og helsetrøyeeffekt.

Gratismønster fra Drops. Min modifiserte utgave er bl.a. strikket på 2,5 mm pinner med Sockina Color garn.

'Brainless'


Dette var første forsøk på tå-opp-sokker med kile. Jeg har forenklet flettene på sidene en del, og dermed også strikket med ganske mange færre masker enn i oppskriften.

Likevel er dette sokker med god plass over vrista. Jeg har smale, lave føtter, så på meg er de i romsligste laget, men for folk med høy vrist må dette være en glimrende måte å strikke på. Neste gang prøver jeg underveis og strikker kilen lavere - hvis jeg ikke bare holder meg til timeglasshæl, som er mer enn høy nok for mine miniføtter.


Nok et gratismønster, denne gang fra Yarnissima, og her er mitt Ravelry-prosjekt for sokkene. Strikket på 2 mm pinner, begge to samtidig, garnet er CEWEC California Salida.

Dagens hjelper
Hjelper hverandre med kveldsvasken
Formen er omtrent som forventet etter lørdagens konsert, men jeg lurer på om det faktisk hjalp litt å holde seg til Corona. Som jo lover dårlig for muligheten til å kunne spise gluten igjen, men jeg skal ikke selge det skinnet riktig enda. I morgen blir det B12-sprøyte, så da får vi se om ikke det hjelper enda litt.

Nå skal jeg lene meg tilbake med nyoppstartet strikketøy og resten av The Knit Wits-podcasten fra forrige uke!

Ha en riktig fortreffelig uke videre!

4 comments:

Ulla-Bella said...

Flott strikkeproduksjon du har hatt:)

Ann Kristin said...

Jøssenamn du har vært produktiv i det siste. Kjempefine strikkeprosjekter:)

Mette said...

Veldig produktiv må eg seia. Elles har eg festa meg ved mykje fint fargeval på garnet ditt.

Bitt@mi said...

Nydelige sokker, og sjal! Og lue:-) Likte lua spesielt godt, den gå kjempetøff ut.
Kos deg i uka videre!