4.2.11

Fort gjort på fredag

Og det refererer for så vidt til både prosjektet og omtalen. Formen er langt under laber, så da blir det ikke så mye av noe som helst.

Som nevnt "måtte" jeg bestille noen testnøster av det nye Pickles Alpakka-garnet. Og da "måtte" jeg jo teststrikke det også! Så dermed ble det først en lue av det tykkeste garnet, Pickles Pure Thick Alpaca. Strikkefasthet rundt 16 masker, 100 meter på 100 grams nøster, ergo omtrent en lue på et nøste.


Mønsteret er som vanlig fra eget hode, la opp 72 masker og strikket fire rett, to vrang et lite stykke før jeg begynte å surre med noen fletter. Litt prøving og feiling underveis, men godt fornøyd med resultatet.


Fargen heter "Granbar", og det er nokså nært sannheten - i motsetning til den blågrønne på bildet. Trøsten er at Pickles ikke har greid å få riktig farge på bildene heller...Lua er ørlite stor til meg, men akseptabel. Og varm!

Jeg hadde litt garn til overs og kunne ha strikket den litt lenger, men den poser seg greit i nakken sånn som jeg liker. Bilde med modell får heller komme når hu mor ikke er fullt så sliten og usminket.

Dagens hjelper

Har litt vanskelig for å sitte stille midt oppi alle de morsomme strikketøyene.
Men nå er det tilbake til strikketøyet og godstolen! Og sånn skal helgen tilbringes, er jeg redd. Er jo ikke det verste det, da. Også hjelper det jo!

God helg, alle sammen!

5 comments:

Vibekes lille grønne said...

Det var slettes ikke verst, hvis du har klart å lage lua i dag allerede? Veldig fin ble den og god og varm ser den ut også.

Selv har jeg bare surret i dag. Formen er laber her også, og dermed blir det ikke blogginnlegg en gang. Orker ikke å ta duganes bilder. God bedring og god helg! :)

Huset i midten said...

Hmm, ser at jeg med fordel kunne ventet til en dag jeg kunne tenke - det ser jo ut som lua er strikket i dag... Det er den altså ikke, den ble strikket på buss og venteværelse i går :)

Ulla-Bella said...

Den luen ble flott:) God helg til deg.

Maria said...

Wow så flink du er til å sette sammen mønster selv. Lua ble kjempe fin,å den ser god og varm ut.
Godt jobba.

Marianne said...

Jakka i Rheuma Thermal Wolle er strikket på pinner nr 5,5. Føles rart i starten, men går seg til. Anbefaler trepinner, da metall blir for tungt til det tynne garnet.
Ha en riktig fin uke!