8.2.11

Jakke til en liten frøken

Og det er ikke til meg, altså, jeg er formelt sett en liten frue.

Formen er fortsatt på nedre halvdel av skalaen, så det blir å nøye seg med en kort omtale av siste ferdige produkt: En babyjakke. Jentebabyjakke, faktisk, strikket i Gjestal superwash. Pføy.


Superwash bør vel være glimrende til babyplagg - ikke mange småbarnsforeldre jeg kjenner som faktisk har tid til håndvask, eller som sover nok om natten til at ikke ullplaggene havner i maskinen innimellom. Men fyttirakkern så ekkelt å strikke med!

Jeg har strikket av det samme garnet i andre farger tidligere uten å reagere så veldig, men dette synes jeg var ekstra tørt og sprøtt og rart.  Blir jo helt sandpapir på fingrene! Nuvel, jakka er ferdig, og babyen kom til verden for en god stund siden, så det er bare å pakke med et kort og få saligheta i posten før våren er her og ungen er blitt for stor.


Kanter og kytebånd er heklet i opprekksgarn - blankt og fint!

Mønsteret er gratis og fra Drops, finner det ikke på Ravelry enda, men prosjektsiden min er i hvert fall åpen. Rask og grei jakke å strikke, spesielt i såpass tykt garn, og omslagsjakker er i hvert fall praktiske.

Dagens hjelper

Er Ellevilde: Trøtt og varm og pelsete. Og litt motvillig.

Ellers lite nytt å melde, hvile og strikking står på planen på ubestemt tid. Så blir jeg i hvert fall ferdig med noen av alle prosjektene jeg holder på med! Som det grå sjalet på bildet over, som jeg skal felle nå etterpå. Og som jeg slett ikke er sikker på om jeg har nok garn til.

Og så  ble det en halvtime i sola på verandaen i dag, på både meg og kattene! Deilig å  kjenne at sola faktisk er gul og varm igjen, ikke bare en sånn kald, hvit prikk på himmelen.

Sjåast!

3 comments:

Ullfori said...

Omslagsjakka ble kjempesøt !!
(- men synd garnet var dårlig - ødelegger mye av strikkegleden )

Vibekes lille grønne said...

Nydelig liten jakke! Du har ikke bare blitt for godt vant av alt Malabrigo-garnet du strikker med da? ;) Merker det godt selv, at jeg er blitt kresen på garn.

Her har sola så vidt dukket fram bak Ekebergåsen etter to måneders fravær. Sitte ute kan vi bare drømme om lenge enda. Det hørtes deilig ut med sol, men skal jo ikke klage som har vært i sola i to uker!

Fortsatt god bedring! :)

Forresten så er jeg enig i at Damask er morsomt å strikke. Strikker det største, så det går ikke fort akkurat.

Ulla-Bella said...

Dette var en nydelig liten babyjakke og søte sko:)
Ja, nå er det deilig å kjenne at sola varmer:)