27.12.10

Den Første Store Julegaveoppsamlingsposten

Vel overstått! Eller, det er vel strengt tatt jul en stund til, men pakkene er i hvert fall overstått. (Bortsett fra et par som ikke kom fram i tide...)

Så, uten mere dikkedarier, her er noen gavene som er utdelt og ikke omtalt tidligere. Resten kommer en annen dag! 

To sjal i favorittgarnet Malabrigo Sock
Til mamma strikket jeg Feather and Fan Comfort Shawl, som er et gratismønster til nedlasting på Ravelry. 


Enkelt og fint, synes jeg, men jeg strikket uhorvelig ofte feil. Tror alle ble rettet opp etter hvert - mønsteret er sånn at du finner ut senest på neste omgang at du har talt feil, så det er vær så god å rekke opp.

Garnet er samme farge som vantene jeg strikket i høst, men ganske ulikt i fargene likevel, så jeg da jeg dro fram sjalet etter å ha hatt det nedpakket siden i sommer...

Mer på Ravelry-siden.Til lillesøster strikket jeg gratismønsteret Gail (aka Nightsongs) - et prosjekt jeg så vidt har omtalt før, da dette var noe av det beste jeg har strikket i år, sånn rent prosessmessig. Nydelig garn, morsomt mønster og god match mellom garn, mønster, pinner og meg - dette bare fløy av pinnene i sommer.Jeg plundret, som alle andre, med de doble kastene i midten av sjalet. De ble ujevne, og hullene veldig store. 

Neste gang blir det enkelt kast med to masker i, tror jeg, jeg liker at sjalet er uten "ryggrad". For jeg kommer sikkert til å strikke det igjen, så fort skuldrene tåler lange vrangmaskerader. 

Ellers finnes det en nydelig skjerfversjon av mønsteret, og den kommer jeg nok også til å prøve.


Vikinglua
Til pappa ble det lue. Mønsteret er selvkomponert, men fletten er i hovedsak lånt fra boka Strikk i vikingmønster. Og skal altså være inspirert av treskjærings- og metallarbeider fra vikingtiden. 


Garnet er fra estiske Evilla, og er en blanding av sau og geit - jeg regner med at det er angorageit, men det er ikke noe spesielt loddent garn. Mer om luekonstruksjonen og sånt på Ravelry.


Ikke-strikke-gaver
Noen hjemmelagde gaver er ikke strikket. Noen glemte jeg å ta bilde av før jeg pakket dem inn.

Men svigermor har fått den årvisse kalenderen med bilder av "barnebarna". Ikke noe digert scrap-booking type prosjekt i år, men enkelt og greit.

Her er en side:

Og her er kalenderen med holder og det hele (ganske fornøyd med konstruksjonen - håper bare pappen er stiv nok til å holde et år!):


Dagens hjelper
Tar julevasken på mammas fang
Ellers har jeg kommet meg noenlunde helskinnet gjennom jula så langt, men jeg er sliten i viljestyrken etter å ha holdt fingrene unna sjokoladen i tre hele dager. Ribbe, derimot, er det ikke noe problem å stå i mot! Bare tanken på alt fettet gjør meg uvel. Men surkål... og sylteagurk... og rødbetsalat... Ja, ja. Trøster meg med at jeg sparer magen til en skikkelig nyttårsfest!

Ha en fin romjul!

5 comments:

Sisselshverdag said...

Så flotte sjal du har strikka:D Skal nok prøve meg på sjal etterhvert jeg også. Nå er det en kragejakke på pinnene, bruker Lima, det nye garnet fra Drops.

Ønsker deg et flott nytt år, vi sees på strikkekafè på nyåret. Klem

Bitt@mi said...

Så deilige og fine sjal du har strikket og gitt bort:-) Regner med at mottakerne var mer enn fornøyd. Jeg strikker litt sjal jeg også, og når januar begynner, er jeg klar for 11 Shawls 2011 på Ravelry. Det gleder jeg meg til!
Fortsatt god og kreativ romjul - med eller uten sjokolade :-D

Vibekes lille grønne said...

Aldeles nydelige sjal! Fargen på begge var utrolig flotte, det nederste har stått på lista mi lenge forresten.

Kan tenke meg kattekalenderen er populær, for du tar utrolig flotte bilder av kattene dine. Kanskje det er lettere når det er fem? Vår ene er utrolig ufotogen, så jeg har gitt opp litt.

Godt å høre at du har overlevd jula sånn noenlunde. Det har jeg også, men det er rolige dager her nå.

Jeg boikotter dietten siden jeg ikke merket forskjell etter et halvt år. Det er en dårlig (eller god?) kombinasjon med Lübecker marsipan i julegave.

Ha en fortsatt fin og rolig jul! Klem :)

Vibekes lille grønne said...

Beklager litt vel hyppig bruk av uttrykket -utrolig- i kommentaren min. Erstatt det gjerne med passende synonymer mens du leser. :D

Åse H. Aa. said...

Ja, som heldig mottaker av det første sjalet, kan jeg bare si at jeg er veldig fornøyd! Har "hengt" på meg nesten hele tida siden jeg fikk det. Veldig behagelig, og fargene matcher godt til andre ting jeg har. Fant forresten en grønn topp og ei brun "skinn"jakke på salg i går. Sjalet satte "prikken over i-en"! Og Pappa var godt fornøyd med lua. Syntes fasongen passet godt til hodet!