28.12.10

Den Andre og Ikke fullt så store Julegaveoppsamlingsposten

Enkel mannehals
Årets eneste maskinstrikkede gave er en enkel hals i 3-1 rib, i tynt ullgarn. Fakta på Ravelry.


Fluffy
Svigerstebestemor fikk fluffy skjerf i garn av kid mohair og silke. Raskt å strikke, pent ble det og varmt også. Og nysinga ga seg etter hvert!


Mønsteret heter Knotted Openwork Scarf, og er gratis. Garndetaljer o.l. på Ravelry.

Et sokkepar til

I Sterk, ca. størrelse to år. Timeglasshæl og -tå. 

Ikke-strikke-gaver
Et par skakke grytekluter fikk jeg presset ut, så var det slutt på syformen. Hadde store planer om flere (og penere) sydde gaver, men sånn ble det altså ikke. Men gaver kan heldigvis kjøpes også!


Dagens hjelper
Er rar Ellevilde.

Så nå har jeg ryddet i strikkevogna og tatt en grundig froskerunde. Antall prosjekter er for øyeblikket nærmest forvirrende lavt, og et kraftig antall av startisme er nært forestående. Fikk gavekort på garn av Gubben til jul, og har spekulert dag og natt siden julaften på hva jeg skal bruke det til. Var faktisk innom garnbutikken allerede i dag og røsket med meg noen testnøster.

Noen nye podcaster har jeg også oppdaget i jula, og skal komme med vurderinger og tips ganske så snart. 

Men i morgen blir det bytur for å møte to gode venninner jeg ser veldig, veldig sjelden, så det blir stas! Med fersk b12-sprøyte i baken håper jeg formen holder. Også rekker jeg nok innom en garnbutikk eller to på veien, tenker jeg. Håper på tre nøster Eskimo til tovede tøfler, i hvert fall!

Nei, nå lukter det så forførende av nystekt brød her at jeg må ut og snike til meg en skive selv om jeg egentlig ikke skal spise så sent om kvelden. Har på det nærmeste vent meg til at baksten smaker mest ris og mais og bokhvete, og det er ikke så galt. 

Håper dette brødet ble like bra som det forrige - jeg skrev selvfølgelig ikke ned hva jeg hadde oppi... Men nå er Kjeksperimentloggen jeg lagde i våres i bruk igjen, og "mel"mengdene nøye notert. 

God natt!

2 comments:

Vibekes lille grønne said...

Det var stor produktivitet til jul hos deg også ja :) God bytur! :)

Ulla-Bella said...

Så spennende å få gavekort på garn:) Det var jammen mye fint du har laget til julegaver:)