7.10.10

Sjalsutvikling og verdens varmeste babyjakke

Snug er den
Jeg har som tidligere nevnt gjort ferdig babyjakken Snug. som skal til en venninne som venter en gutt akkurat når som helst. Mønsteret var morsomt å strikke selv om jakka ser veldig enkel ut, her er det provisorisk opplegg og sammenmasking over en lav sko, og dermed praktisk talt ikke en eneste søm.
Det gikk med noe mer garn enn i oppskriften, omtrent 2,5 nøster av Rauma Puno. Jeg har strikket på noen rader nederst fordi jeg tenkte at da kan den brukes litt lengre, men det hadde ikke vært nok med oppskriftens angitte 200 meter uansett. Puno er en alpakka, nylon og merino-blanding, og kjennes VELDIG varm ut. Håper den ikke er alt for varm for en liten baby... Men det er snart vinter, og hvis den likner på vinteren i fjor, kan det vanskelig bli varmt nok. 

Mønsteret er gratis på Ravelriet.
Sjal underveis
Jeg lager sjal. Praktisk talt fra mitt eget hode. Og denne gangen skal jeg true meg selv til å skrive og ta bilder underveis, sånn at jeg kanskje kan disiplinere meg selv til å gjøre en så ordentlig jobb at mønsteret kan publiseres hvis jeg bli fornøyd.

Vanligvis blir veien til mens jeg går med et minimum av rotete notater jeg ikke skjønner en dritt av etterpå, og feil underveis overses eller innarbeides i designet sånn at det ser ut som om det skal være sånn.

Men ikke denne gangen! Dette skal kunne dupliseres, er målet, og da nytter det ikke å jukse.

Blondekant - rillestrikket
Utgangspunktet var at jeg ville strikke et rillestrikket sjal av ull/lin-blandingen fra Evilla, som jeg før har strikket jakke av. Uendelige rader med vrangmasker er greit nok når man kan sitte ordentlig oppreist, men skrekkelig slitsomt når man mer eller mindre ligger og strikker. Og det er det jeg kommer til å gjøre de neste par ukene. Så da passer rillestrikk bra.

Jeg strikker blondekanten nederst først, og har tenkt å plukke opp masker til sjalskroppen etterpå. Blonden er fra Harmony Guides The Ultimate Sourcebok of Knitting and Crochet Stitches med litt modifikasjon. Jeg har også lagd en skrå begynnelse på den. Blonden testet jeg ut på bussen til Jessheim i forgårs, og finpusset i går.

Testing av feling til 22,5 graders-sjal
Selve sjalskroppen blir altså rillestrikket og felles midt på og på sidene. For å slippe å lage et hjørne på blonden, og fordi jeg liker litt "grunne" sjal, er det et 22,5 graders-sjal - ikke 45 grader som vanlig. Eller du kan si at vanlige sjal er 90 grader i tuppen i bunnen, mens dette blir 135 grader.

Hullmønster og midtfelling
Så i dag har jeg testet fellingsfrekvenser på toppen og i midten, samt lagd et lite hullmønster som inkorporerer fellingen på midten.

Lekkert garn i et er eller annet crappy kunststoff gjør nytten til test.

Så da er det stort sett bare strikkingen igjen. Jeg har med vilje spart noen biter så jeg kan tenke litt underveis også, bl.a. om selve kroppen skal plukkes opp 1 rille til 1 maske eller om det skal være en liten rysjeeffekt i overgangen. Jeg har nemlig litt vondt for å faktisk gjennomføre ting jeg allerede har tenkt så nøye gjennom (det føles som å gjøre ting to ganger. Det er jeg eksepsjonelt dårlig på.), så det må være noen overraskelser å se frem til.


Til slutt må jeg bare vise fram selskapet jeg har hatt på arbeidsrommet de siste dagene: Veldig hyggelig men ikke spesielt engasjert :)

Elwood Mikro

4 comments:

Vibekes lille grønne said...

Fin babyjakke! Tror nok det blir godt med en varm jakke til vinteren for den lille.

Blir spennende å se sjalet ferdig, inspirerende at du lager mønstre selv. Ha en fin fredag! :)

Ulla-Bella said...

Så hyggelig at du vil være med i trekningen på bloggen min. Babyjakken du har strikket var nydelig:) Katten din er jo også en skikkelig hjerteknuser:))

Anonymous said...

Nydelig babyjakke.
Spennende med sjal i eget mønster.
Nydelig pus du har.
Ønsker deg en fin høsthelg :O)

Anonymous said...

Å, vilken fin jacka. Slätstickning när den är som bäst. Tack, för ravelrylänken.