19.1.14

Og så meg selv...

Egomåneden januar er snart halvferdig, og har ikke gått helt etter planen så langt. Det vil si, jeg har nesten bare lagd ting til meg selv (med unntak av litt pynting og toving av votter), men symaskiner og strikkemaskiner har fått innvilget forlenget juleferie mens jeg prøver å hente meg inn etter en desembermåned som gikk litt over stokk og stein. Men det betyr i det minste masse håndstrikketid, og en hel del lesing og nett-tv, så egotid har det da blitt likevel.


Den tranebærrøde genseren ble ferdig forrige uke, og siden har jeg hatt den på. Den er rett og slett fantastisk, passe varm, myk og deilig. Nå gjenstår det bare å se hvordan garnet holder seg i bruk - jeg er fortsatt redd det kommer til å nuppe noe forskrekkelig.

Genseren er strikket ut fra eget hode og egne mål, med min nye favorittfasong - sadelskuldre strikket ovenfra og ned. Kjempeenkelt! Trenger ikke prøvelapp en gang. Jeg legger opp et passende antall masker til halsen, deler i forstykke, bakstykke og noen masker til skulderlapp, og strikker i vei.


Først øker jeg bare på for- og bakstykke, til jeg har riktig bredde over ryggen. Så øker jeg bare på ermene, til de nærmer seg passe store, og så øker jeg litt på alle steder for å få riktig bredde over brystet. Når høyden er passe, deler jeg til ermer og bol og strikker ferdig.

Hullene i økningene ble litt store på denne, jeg skulle vridd maskene motsatt vei av hva jeg gjorde. Men det er ikke direkte stygt, så det fikk bli som det ble.

Bilder blir det dårlig med i det manglende dagslyset om dagen, så de får også bli som de ble....

Da genseren var ferdig, begynte jeg å rote i garnlageret etter et nytt prosjekt. Valget falt på et loddent, vinrødt blandingsgarn fra garnloppis i husflidslaget, og for å være sikker på at jeg hadde nok til en stor jakke, kjøpte jeg til et tykt blandingsgarn - Highland Tweed i dus mosegrønn (altså ikke så blå som på bildet), også med mer akryl enn jeg vanligvis bruker, men lett og mykt til en skikkelig stor jakke.


Denne er strikket etter samme metode som genseren, men jeg begynte med å strikke en bit vrangbord som jeg plukket opp masker fra, omtrent som man gjør til starten av et sjal. På pinne ni gikk det skrekkelig fort, og selv om det er tungt med store pinner, og etter hvert stor jakke, strikket jeg ferdig denne på fem dager. Og da brukte jeg en hel dag på å starte på et annet prosjekt...


I morges var det 16 grader inne da jeg sto opp, så da gikk jakka på - selv om trådene ikke var festet og jakka ikke vasket. Utpå dagen var det omsider varmt nok til å ta den av, så jeg rakk å ta bilder før det ble stappmørkt. Og etterpå ble trådene festet og jakka fikk en runde i maskinen. Jakka har ikke knapper, jeg har lukket den med en sjalsnål i dag, men vurderer sånne gigatrykknapper.

Jeg er godt fornøyd med denne også - den ble akkurat det den skulle bli: Stor, varm og sjuskete, og bare å hive på seg når det er kaldt om morgenen.

Og flere egoprosjekter er på pinnene. Jeg fant igjen et forlagt garnnøste i dag, og er i gang med å strikke ferdig en genser som mangler ett og et halvt erme. Jeg har lagt opp til en svart jakke i bomull og kid-silke, og jeg har begynt på et heklet resteteppe.


Å komme i gang med det teppet tok mesteparten av dagen i går - her er det årgangsgarn fra innerst i skapet og nederst i kassene i kjelleren, men jeg tror det blir riktig bra. Planen var egentlig å bare hekle en rad eller så i går for å komme i gang, men plutselig hadde jeg heklet åtte rader, gitt - og det er faktisk 10 % av teppet (ikke den biten på bildet, altså, det var prøvelappen.). Så kanskje det blir ferdig i år?

Og ellers?

Ellers er formen ikke sånn helt på topp, men det er ikke krise heller. Jeg sitter pent i stolen og strikker og leser, og prøver å holde meg hjemme i hvert fall fire-fem dager i uka. Noen småturer ut klarer jeg, fysioterapi og b12-sprøyter er prioritert, og ellers en og annen strikkekafé. Sengeliggende er jeg på ingen måte, men jeg blir fort sliten om jeg prøver meg på noe særlig mer enn å strikke.

Hvor ble det av søstra mi, egentlig?

Så det får bare ta den tida det tar å komme seg tilbake der jeg var i november - dette er i hvert fall en grei realitetsorientering hva angår drømmen om deltidsjobb. Og så får jeg jo strikket masse til meg selv mens jeg venter! Jeg drømmer om å få noen timer med strikkemaskinen denne uka - det er moro med motor, og jeg har mønsteret klart til en tynn, grå jakke jeg virkelig trenger.

Der er du! Hva...

Men nå er det tilbake til bok og strikketøy - i morgen blir det en liten tur til Jessheim for en b12-sprøyte, og kanskje en liten tur i solarium for å fylle på litt d-vitaminer i en solhungrig kropp, og så skjer det nok ikke så mye mer etterpå.

Heeey!

Ha en knakandes kjekk uke, alle sammen!


Vent på meg, da!

3 comments:

Bente said...

På tide å legge igjen en hilsen, etter å ha pløyd gjennom bloggen din fra slutt til begynnelse.

Jeg ville bare si at du inspirerer både til mer strikk og jeg vurderer til og med å kjøpe meg en liten vev. Det er bare synd strikketøyet har hvilt noen kvelder på rad nå mens jeg har vært opptatt med å lese gjennom bloggen din!

veveke said...

Likte fellinga på den røde genseren din. Minner litt om raglan, men her blir det litt mere skuldre. Skal prøve på en restegarnsgenser som er under planlegging.
5 dager på en diger jakke er beundringsverdig!

Nina said...

Heisann! Langt uti januar allerede. Jeg likte godt ditt forsett om at januar skal være ego måned. Jeg skal prøve å dra den litt lenger - kanskje hele 2014 skal være ego-år - bare lage og gjøre ting jeg vil. Det betyr riktignok at jeg kanskje allerede NÅ må begynne å lage ting til Husflidslagets julemesse, men hvis det er NÅ jeg vil lage det så er jo det like greit.

Og som deg skal jeg absolutt begrense innkjøpene. Jeg har mengder med stoff og håper å forvandle de til både plagg og annet.

Fin genser og jakke! Du er effektiv, det må jeg si!

Ha en fin januar videre - den ser ut til å bli både kald og snørik :-)