5.1.14

Først meg selv...

Jeg har erklært januar for egomåned. Litt forberedelser til kurs må det bli, og litt Likt & ulikt-jobbing med strikkemønstre og epla-butikk, men ellers skal jeg etter beste evne bruke tida på meg selv. Jeg skal begynne hos psykomotorisk fysioterapeut, jeg får soneterapi hos en venninne som holder på å utdanne seg til soneteratpeut, jeg skal ta meg tid til å lage ordentlig mat jeg tåler, og jeg skal først og fremst lage ting til meg selv.

Men først måtte jeg tømme hode og skap litt, så det gikk an å tenke nytt. Så jeg startet med en real opprydning, og gikk gjennom alle halvferdige strikkeprosjekter med hård hånd. En god del av dem var faktisk ikke rørt siden siste gjennomgang, og de fikk fyken nå. Jeg er ikke sånn som klarer å strikke ferdig ting jeg ikke blir fornøyd med (og selge dem, for eksempel), og da er det mye bedre å gi garnet sjansen til å bli noe annet i stedet for å ligge der og lage dårlig samvittighet.

Garn fra mislykkede strikkemaskinprosjekter klart for nye oppgaver!

Etter opprydningen var jeg faktisk nede i rekordlave FEM pågående strikkeprosjekter (pluss et teppe som skal monteres), og ett av dem venter jeg på mer garn til. Det er virkelig helt uhørt få til meg å være, og utløste selvfølgelig et akutt anfall av startisme.

Og garn fra mye dårlig håndstrikkesamvittighet.

Heldigvis, kanskje, var det opptil flere av de nye prosjektene som viste seg å ikke fungere etter hensikten (feil strikkefasthet, ikke nok garn, ser bare ikke bra ut), så de ble dermed kassert nærmest før de hadde startet. Så da fikk jeg ryddet kraftig i køen på Ravelry også.

Tranebær, heter fargen, og er ikke så orange egentlig.

Ett nytt prosjekt har foreløpig overlevd, selv om jeg er veldig usikker på det også. Det er en genser i Pickles' sitt utgåtte yak-kasjmirgarn, som virker mistenkelig mykt og lite slitesterkt. Jeg strikket først en genser på maskin, men den ble kort og stiv og rar, så nå har jeg rekt opp og begynt på en genser for hånd. Men som sagt, garnet virker lite slitesterkt, så jeg er usikker på om det er verdt jobben å strikke en genser av det. På den annen side - jeg ser ikke helt hva annet jeg skal bruke alt garnet til.

Symaskinene har kommet frem fra hjørnet sitt etter juleferien også, og jeg har startet så smått på ullstoffene jeg kjøpte fra Janus i høst. En enkel genser så langt, og en barnegenser av restene. Jeg har stoff til en genser eller to til, og vurderer sterkt å bestille en dose til - dette er kjappe og gode basisplagg av den typen jeg bruker mye.

Og denne er ikke så skrikende lilla. Men lilla er den. 

Mønsteret til denne er en barnemodell fra Ottobre - jeg har sydd størrelse 170 og utvidet halsåpningen og klippet av ermene litt... Ja, jeg er bitteliten. 164 ville nok ha passet bedre.

Ikke helt kurant tvillingnålsøm. Og den sedvanlige patinaen av kattehår.

Men den er deilig varm og behagelig tynn uten å være for sjaskete (selv om den er skrekkelig krøllete på bildet. Den er brukt to dager i strekk og har ligget i en haug over natta), og med litt bedre styring på tvillingnåla blir neste forsøk såpass at det kan brukes ute blant folk uten jakke over baken også.

Og ellers?

Jeg har fått strikkemaskinmotoren i gang i dag! Pappa har lagd en overgang jeg manglet, og nå suser den frem og tilbake som den skal. Nærmere presentasjon kommer når jeg får prøvd den litt mer. Julegave-til-meg-selv-garn fra garnudsalg.dk er testet og funnet prima vare, så i morra, når prøvelappene har gått seg til, skal jeg lage mønster.

Helt usedvanlig - bror og søster sammen, og der lå de i timesvis.
Vanligvis krangler de så busta fyker etter to minutter.


Ellers har formen holdt seg forbausende bra gjennom jula. Noen stille dager har det vært, og jeg må holde igjen litt foreløpig, men ingen større kollaps så langt. Hurrahurra! Til uka begynner det å bli litt program igjen, legetimer og fysio og sånn, men fortsatt blir det mest puslerusle hjemme, og det kjenner jeg at gjør godt.

Joda, det er plass til Ellevilde også i den kurven. Så vidt.

Ha en fortreffelig uke, alle sammen!

2 comments:

Solrun said...

Haha, fantastisk bilde av Ellevilde!

Quiltefia said...

Hei!! Så flink du er som har ryddet i ufo prosjektene!! Den røde/ orange genseren ser jo lovende ut!!
Jeg ante ikke at man kan bestille stoff fra Janus!? Jeg blir skikkelig imponert over at du syr gensere selv!! Jeg har overlock langt under arbeidsbenken.......Må sjekke ut det!! H en fin uke!! Annekari:-)