18.11.13

En samling småtteri

Der falt jeg boms av bloggvogna et par uker, gitt. Kombinasjonen travel dame og laber form resulterer gjerne i at bloggen ikke prioriteres, og sånn må det bare være. På Facebook-sida skjer det litt mer, det er liksom litt enklere å slenge ut et bilde eller en kommentar der enn å få ut finger'n og ta bilder og skrive et skikkelig innlegg her.


Men her kommer i hvert fall en oppdatering! Etter at jeg var med på Nasjonal strikkekveld på NRK (undertegnede er å se noen minutter ut i del 26), har vi armstrikket for Likt & uilikt vi ble lyseblå i fjeset. Nye modeller, nye måter å strikke på, bilder av fremgangsmåte og oppskrifter skal det bli, og ferdigstrikken er til salgs på Epla og vi har hatt den med på marked. Interessen er det ingenting å si på, så dette er moro!

Samtidig har formen vært nokså opp og ned. Selv bare seks minutter på tv er ikke helt gratis, sånn energimessig, når det betyr reise og overnatting i Bergen. Men så har det blitt tid til småstrikk og bøker. To par pulsvanter, to luer og litt annet har det blitt, sånn innimellom julepyntproduksjon og marked.Lue nummer en ble ikke helt som planlagt, selv om det fortsatt er en finfin lue. Jeg startet med små pinner og økte pinnestørrelse et par ganger, og resultatet ble mye mer alpelue-aktig enn jeg hadde tenkt. Jeg har allerede glemt hva slags garn det er, men det er fra Pickles og det er i hvert fall tre tråder med to forskjellige garn. Lua er strikket nedenfra og opp, og felt på fire steder.
Lue nummer to ble mer som jeg hadde tenkt, selv om den er litt stor. Denne er strikket fra toppen og ned, med to økninger på fire steder. Dermed blir fellingene mye rettere, og mer som et kryss enn som en spiral, som på den forrige lua. Denne er strikket i en tråd Catena fra Sandnes og en tråd alpakkasilke fra samme sted, på intet mindre enn pinne nummer tolv - så dette går radig. Denne har jeg også tenkt å lage mønster på, siden jeg liker den veldig godt.


Til hendene ble det først et par pulsvarmere etter Ysolda Teages mønster. Mesteparten av disse strikket jeg på vei til og fra Bergen, og mens jeg ventet på at det ble min tur til å være på tv. De er strikket i Pickles' merino tweed, på ganske tynne pinner, så jeg har lagt til noen runder i forhold til originalen. De sitter som støpt, og er myke og varme.


Men med dårlig form forrige uke kom også småverk i fingrene, og behovet for noe virkelig varmt som gikk ut over knokene begynte å melde seg. Jeg fant et restenøste merino i skuffen, og la på en tråd alpakkasilke for litt pus, og strikket en liten versjon av Anne på landet-mitts. Både færre masker og kortere vanter, men du verden så praktiske de ble! Disse har allerede vært med på marked i iskaldt stabbur, og holder dessuten fingrene varme om morran mens jeg venter på at det skal bli varme i ovnen.

Fuglematere og Zarzokurver

Jeg har også flettet en hel del de siste ukene, mest fuglematere og enkle kurver til salg. Jeg solgte en hel del i helga, så i dag går det mer pil i bløtekaret for å fylle på lageret før de neste to julemarkedene.

Og ellers er jeg i gang med julegaveproduksjonen. Jeg må tilstå at det nok blir færre hjemmelagde julegaver i år enn tidligere, siden jeg bruker så mye tid på å lage ting for salg. Men noe hjemmelagd blir det alltids.

Og ellers?

Ellers sto vi altså på marked i helga, på Huser gård i Fenstad. Utrolig hyggelig sted, hyggelige mennesker og masse gode tilbakemeldinger fra hyggelige kunder. Sånne markeder liker vi!


Til helga skal jeg på flettekurs (fortsatt ledige plasser, om noen vil hive seg med), og Sissel skal stå på julemesse på Moreppen Grendehus med Likt & ulikt-tingene.

Mini me - klar til å fange hva som helst som våger seg forbi.

Og så har jeg fått "ny" strikkemaskin! Kjøpt brukt fra Sverige, en Silver Reed mellomstrikker. Jeg har ønsket meg en mellomstrikker lenge, tenker den passer fint til sokkegarn-tykkelse, som jeg synes er fint til jakker og sånt. Det er en plastmaskin, og ikke av de mest stabile og solide, men den virker fint og jeg gleder meg til å få prøvd den skikkelig denne uka. Lista over strikkejakker jeg ønsker meg er lang, lang, lang, så nå håper jeg at jeg klarer å få lagd noen.

Det er vinter. Plutselig er det stas å ligge på fanget og leke med kamerastroppen igjen...

Så alt i alt er det fortsatt nok å henge fingrene i, selv om jeg håper denne uka også skal inneholde en hel del timer med strikketøy og bok i den "nye" godstolen svigers hadde med til meg i helga. Det er en skikkelig gammel dame-stol, sånn som de har på gamlehjem, men jeg sitter veldig godt i den - og det blir enda bedre når jeg får sagd av bena litt, siden den er bittelitt for høy. Med ny plassering ved ovnen er det riktig så lunt og koselig, så jeg satser på at vi får litt kvalitetstid sammen de nærmeste dagene.

Men først skal jeg ut og finne frem litt pil og legge i vann! Håper du får en finfin uke!

2 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Skjønner godt det med å dette av blogginga....
Men du har da vært produktiv!! Mye fint!!
Ha det fint i høstmørket!! Anne kari:-)

elle-melle said...

Det er bare slik det er, noen ganger får blogginga ta en pause, men man gjør andre ting eller bare samler krefter.
Du har sannelig laget mye og forskjellig, jeg likte godt den lua som du strikket ovenfra og ned - passet godt til sjalet også.
Til lykke med ny stol!