29.11.13

Omtrent ti kilo pil senere...

Jeg begynte litt forsiktig forrige uke med å flette litt småkurver. Så var det kurs i helga med Silja fra Skovstuen pil, og da flettet jeg en stor skittentøyskurv. Så falt jeg for fristelsen til å kjøpe med meg fem og en halv kilo ferdigbløtet pil hjem, og med det jeg allerede hadde flettet, og det jeg hadde liggende på verandaen, har det nok blitt i hvert fall ti kilo pil de siste ti dagene. Så mye har jeg aldri før flettet på så kort tid! Med trusler om mildvær og vind ble det så smått travelt å få flettet opp alt sammen før det tørket ut.


Så nå har jeg ikke negler igjen, men lemsterheten i fingre og armer fra de første dagene har faktisk gitt seg. Det har vært hektisk, men deilig - og jeg kommer nok ikke til å gjøre det igjen på det første! Halvparten hadde vært mer passe, eventuelt må jeg skaffe meg en stor fryseboks, så jeg kan bruke lenger tid på å flette.


Mest fornøyd er jeg med skittentøyskurven. Den er det største jeg har flettet noen gang, og det var også poenget. Jeg har det med å jobbe i små dimensjoner, og har slitt med å få det proporsjonert og pent når jeg skal flette større. Men Silja er gigapilens mester, og hun viste meg hvordan jeg skulle flette stort uten å ødelegge verken pil eller fingre. Og en masse andre lure småtriks. Det er så godt å være på kurs, og få sånne små (og store) korrigeringer, og kjenne at man fletter bedre etterpå!Ellers har det blitt seks kurver til i varierende størrelse den siste uka. To av dem mangler fortsatt hank, for jeg hadde ikke lagt i vann så mye hankepil. Men hank kan man sette på senere, så det kommer neste uke.Litt forskjellige former og kanter og sideflett har jeg også eksperimentert med. Det skal nok bli flere ovale kurver fremover, tenker jeg, og også flere håndarbeidskurver med litt størrelse på.


I tillegg ble det en firkantet zarzokurv, og noen nye typer fuglematere. Et par som bare er kortere enn de jeg har pleid å flette, og en helt ny, enkel variant. Det vil si, den er enkel å se på, ikke sånn helt enkel å flette. Men med trening blir de nok jevnere.Med unntak av skittentøyskurven, som er flettet for å passe akkurat inn under vasken på badet vårt, kommer alle disse kurvene til salgs. Jeg har laget et album på Facebooksida til Huset i midten, og der legger jeg ut bilder og priser etter hvert som jeg får kurvene ferdige. Ellers er det julemarked hos Grønne hjerter på Eidsvoll verk 7.- 8. desember, og fra 9. desember er kurvene (og mye annet rart) å finne på Julebutikken til Ullensaker husflidslag på Jessheim storsenter.

Og ellers?

Ellers har jeg ikke gjort stort annet. Sovet, spist, flettet - det er stort sett det. Formen er ikke så verst, men litt opp og ned siden det har vært så hektisk.

Men den pølseflettkurven er fortsatt den beste, synes Mini me.

I dag er det quizfinale på den lokale kroa, og i morgen skal jeg på navnefest til datteren til en god venninne. Det blir stas! Og nå har jeg omsider funnet penklær som egner seg for kollektivtransport om vinteren også, så jeg slipper å fryse lausunger på meg. Søndag er det maskinstrikking som står på programmet, og så blir det nydelig og stille og fint lite som skjer (bortsett fra kanskje litt julepynting?) fram til rigging på Eidsvoll fredag kveld. Det trengs nå!

Meget engasjert hjelper...

Men nå er det på tide å sjekke om posten har kommet - jeg venter på garn! Ha en fortreffelig første adventshelg, alle i hopes!

4 comments:

elle-melle said...

For noen fantastiske kurver du lager!!
Du er fabelaktig god, jeg er imponert og stum av beundring:)

Helle said...

Helt utrolig hva du får ut av den pilen. Skittentøyskurven ble jo virkelig flott, likte godt både mønster og farger du har benyttet i den. Spennende med markeder, men her begynner du vel å bli ganske erfaren. Uansett: Lykke til med kurvsalget ditt. :)

veveke said...

Jeg er så imponert over hva du får til og hvor allsidig du er!
Pilfletting ser så spennende ut og jeg har lyst til å prøve hvis anledningen byr seg en gang.
Skulle gjerne ha vært på julemessa og sett de ferdige produktene . . .

Quiltefia said...

Hei!! Som helt ukyndig ser det for meg ut som du virkelig har fått dreisen på kurvflettingen din!! De er så vakre!! Det er så humor at katten skal trykke seg ned i en litt liten kurv!! Jeg hadde en katt for mange år siden og den ville helst ligge i brødkurven!! midt på bordet. Snedige greier! Ha en fin desember uke!! AnneK:-)