20.10.13

Strikker igjen!

Endelig har jeg fått skikkelig fart på strikkepinnene igjen. Det er høst, det er kaldt, det er mørkt om kvelden - og jeg har lært meg å strikke og lese samtidig. Så plutselig klarte jeg å avslutte en del prosjekter som har ligget halvferdige i kurven en stund, og noen nye har det også blitt.

Ikke alt jeg har fått tatt bilde av enda. Men et sjal og en hals har jeg i hvert fall å vise frem.

Tre farger, tre kanter

Sjalet er en egenkomponert kreasjon, og ikke helt vellykket, strengt tatt. Men ikke mer mislykket enn at jeg helt klart kommer til å bruke det.


Garnet er Tynn alpakka fra DSA, så dette er luftig og varmt og godt. Strikket i tre deler, litt asymmetrisk i fasongen.


Spissen nede er ikke helt etter planen - men det synes egentlig ikke når sjalet er surret rundt halsen, så det har jeg ikke tenkt å bruke mer energi på. Det ble en del prøving og feiling med fellinger og økinger, og det så riktig ut mens jeg strikket, men da jeg hadde felt av, så jeg at det ble feil likevel. Det kan jo hende jeg rekker opp og strikker den på nytt, siden jeg nå vet hva jeg skulle gjort annerledes, men hvis sjalet blir brukt, får det være som det er.

Mykeste ribbehalsen

Og så en helt enkel ribbehals, i en tråd Drops Lace og en tråd i deilige, deilige Filatura di Crossa Superior. Ikke mange grammene i denne, jeg kan strikke i hvert fall en hals til av Superior-nøstet, men den er akkurat passe luftig og varm og deilig.


Den har utvidet seg litt, så den kunne faktisk vært smalere og lengre. Jeg la opp 112 masker på pinne 3,5, men kunne kanskje klart meg med 92 eller der omkring. Uansett har den hengt rundt halsen nærmest non stop siden jeg fikk den ferdig. Jeg liker ikke høyhalsede gensere, så litt ekstra varme i halsen uten at det strammer er helt perfekt.

Armstrikk - jeg skal på tv!

Armstrikking har det også blitt en del av, og det skal jeg lage en egen post om. Jeg skal nemlig på tv 1. november for å strikke med armene! NRK skal ha en sekstimers direktesending om strikking, og jeg skal være med noen minutter.


Jeg hadde egentlig tenkt å si nei, siden formen ikke er sånn aller best, men siden det blir bare ett lite innslag, og jeg er lovet gode muligheter for pauser og hvile og at alt praktisk er ordnet, tar jeg sjansen. Det blir spennende! Jeg vil jo gjerne spre armstrikkingens gleder til det ganske land!

Og ellers?

Ellers venter Krukka og jeg på å få vite om vi får lokaler til verksted, og dermed også muligheten til å ta imot kunder og besøk til Likt & ulikt. Vi snakker om et nokså lite rom i en nedlagt skole her i bygda, men vi tenker at det er et godt sted å starte. Vi vet jo ikke enda om vi rent praktisk klarer å jobbe effektivt noe annet sted enn hjemme. Om vi får verksted, skal vevene våre flytte dit, samt strikkemaskiner og symaskiner, i hvert fall. Jeg driver og prøver å få gang i en motor til finstrikkemaskinen, og den tar mye plass. Så får vi se etter hvert om vi flytter materialer og andre ting også. Vi er i hvert fall superspente!

Vaske, vaske broremann... 

Formen er sånn passe, ikke ille men ikke helt bra. Men med tett program og synkende temperatur er det vel ikke annet å vente, så jeg prøver å roe ned mellom slagene, og strikker og leser en hel del. Nå er det litt rolig noen dager fremover, og så er det bare å trekke pusten for en skikkelig maraton. Torsdag skal vi holde kurs i betongstøping i husflidslaget, fredag er det quiz, lørdag er det først maskinstrikkehelg og så konsert (mannen spiller på Oslo rock city jamboree). Og uka etter er det høstmesse på Gamle Løken skole på tirsdag, og så reiser jeg til Bergen for strikkeprogram på fredagen og blir til lørdag.

Kjedelig med vinter, men deilig med fyr i ovnen, synes Mikro.

Hø, jeg blir litt matt bare av å tenke på det, kjenner jeg - her gjelder det å fokusere på en ting av gangen og slappe av så mye som mulig innimellom! Godt jeg fortsatt har ti pågående strikkeprosjekter i hylla!

Ha en finfin søndag, og en finfin uke!

4 comments:

BodilE said...

Så spennende med TV og verksted og greier! Har gledet meg til det nrk-programmet, og så gøy at det skal være med "kjentfolk" også!
Litt av et program du hadde fremover, men virker som det er bare morsomme saker i hvertfall :)
Lykke til med alt!

Vibekes lille ullne said...

Så moro med armstrikking på tv. Jeg gleder meg til strikke-tv og skal få med meg mest mulig. Resten kan vel sees på nett-tv regner jeg med. Spennende med verksted! Det blir artig å høre hvordan det går. Lykke til med tett program framover! :)

Helle said...

Godt du har fått tak på pinnene igjen. Spennende da med TV og verksted. Lykke til med mye spennende på agendaen. :)

elle-melle said...

Så mye spennende du har på tapetet!
Håper du klarer det uten for mye baksmell, men jeg er også en av dem som velger å ta en kalkulert risiko en gang inni mellom. Man må få den følelsen av og til at man LEVER!
Lykke til - og forresten håper jeg det TV programmet sendes i reprise for jeg har ikke mulighet til å se.