14.10.13

Veve, flette, strikke, fikle...

Jeg har følt meg litt som en av julenissens hjelpere de siste ukene. Ikke at jeg er ferdig med mer enn en julepresang, men jeg har lagd, lagd, lagd. Og det er digg! Bare synd jeg ikke rekker å blogge innimellom - men på Facebook kommer det oppdateringer litt oftere.

På lørdag var det Salig blanding i Maura, og siden jeg har vært postferiesliten og ikke hatt bil, har jeg bare vært hjemme og produsert. Flettet, vevd, sydd, strikket, lagd smykker og loffersløyd.

Så her kommer, raskt oppsummert, det jeg har lagd og husket å ta bilde av de siste ukene.

 Kurver

Deilig å flette skikkelig masse igjen! Nye modeller, nye teknikker og ny pil - nå har jeg lyst til å flette masse mer! 

Håndarbeidskurv med madeirakant. Da den var ferdig, fant jeg ut en mye enklere måte å lage flettekanten på, så disse må jeg lage flere av!

Første forsøk med avbarket pil! Den grå pila er uten bark, og kokt i aske. Jeg likte godt å jobbe med den avbarkede - litt stiv, men sitter bedre på plass der du legger den. Og så er den fletteklar etter bare et par timer i vann. 

Knøttekurver! Morsomt å flette bittesmå kurver av restene. 

Firkantede zarzokurver. Disse er en variant jeg selv har videreutviklet, og jeg er så smått fornøyd med modellen. Dette er lette, rimelige og ikke spesielt solide kurver, men perfekte til brød, pynt eller en liten gave når du skal bort. 

Et par av zarzokurvene igjen, og en mellomstor håndarbeidskurv. 

Og så måtte det jo bli noen fuglematere. 

Vevde skjerf


Skjerf i ull, alpakka, bambus og silke. Disse har stått på veven siden januar... Men høst er vevetid, og nå var det godt å få dem ferdige!


Armstrikkede halser

Disse har vi strikket en god del av, og solgt de fleste av. Så nå skal vi lage flere! Strikket på armene i dobbel Polaris. 

Loffarsløyd

Loffarknagger montert på slitne plankebiter. 

Babyulltøfler

Litt hyggelig håndsøm på slitne kvelder i stolen. 

Smykker 

Skinnhjerter på kjede


Frynser og perler i skinn

Engler i nysølvtråd. Disse har det også gått en del av, og jeg skal lage flere. 
Ikke verst, eller hva? Trikset for å lage så mye når man egentlig er i nokså dårlig form, er å ha masse forskjellige prosjekter på gang hele tida, så man kan bytte på etter hvert som formen utvikler seg. Jeg pusler ofte med litt småtteri om morran, så fletter jeg midt på dagen, gjerne med en real pause og litt strikking eller noe, og så vever jeg om kvelden og til slutt strikker jeg eller syr småtteri for hånd. Godt med pauser hele tida, og huske å legge fra seg det man holder på med før hodet eller ryggen eller hendene blir slitne. Og så hjelper det unektelig å ikke ha bil og ikke kunne komme seg ut omtrent i det hele tatt!

Og ellers?

Ellers er vi så smått i gang med å produsere nye ting til neste marked, som er Før nettene blir lange, på Huser gård i Fenstad 16. og 17. november. Der har vi aldri vært før, så det blir spennende. Mandager er sydag i husflidslaget, og i dag skal jeg sy puter og kanskje votter sammen med Krukka. Det vi får ferdig, selger vi under fellesnavnet vårt, Likt & ulikt.

- Den kurven der får du ikke plass i, sa jeg.

Bilen er syk, som sagt - sannsynligvis alvorlig syk. Ergerlig med en så ny bil, så nå håper vi bare at den faktisk lar seg reparere for en sum som ikke er helt uforsvarlig å bruke. Eller at selgeren må dekke det som mangel. Uansett er det lenge uten bil, og mye styr og masing, og det er ikke noe jeg liker. Men sånn er'e bare.
- Ikke si det, sa Mini me

Formen er så smått på oppadgående, selv om jeg kjenner godt i dag at det har vært en lang og travel helg. Men også en veldig hyggelig og morsom (og ganske så innbringende) helg, så humøret er bra selv om kroppen småprotesterer litt.

- Jeg bare går noen runder, så blir jeg mindre og mindre...

Og så må jeg reklamere litt for brodern. På torsdag åpner utstillingen Inside Outside Arcitecture på Museet for samtidskunst, og brodern (Øystein Aasan) er en av kunsterne som vises. Utstillingen er satt opp i forbindelse med en utstilling om Louis Kahn på Arkitekturmuseet, og begge utstillingene anbefales selvfølgelig varmt.
- Se, akkurat plass til en Mini me.

Men nå er det på tide å komme seg i dusjen, og å komme seg ut i verden med symaskinene! Ha en fortreffelig uke, alle sammen!

- Jeg blir her, jeg. 

3 comments:

Vibekes lille ullne said...

Imponerende produksjon, og veldig allsidig. Morsomt at dere får solgt en del/mye også, da er det inspirerende å lage mer. Også blir det mer mål og mening med arbeidet. Håper bilen blir frisk snart uten alt for mye kostnader. Fine Mini me :)

Ha en fin og produktiv uke!

veveke said...

Du er uhyre produktiv!
Artig at du er aktiv på så mange felter. Jeg er spesielt svak for kurvene dine og falt pladask for det vevde skjerfet med ruteeffekt. Fikk lyst til å veve skjerf og kanskje gardiner i lignende mønster.
Alltid inspirerende å kikke på bloggen din.
Håper helsa bedrer seg !

Therese said...

For en fantastisk produksjon og så mye fint!