25.8.13

Ting som tar slutt og ting som har blitt ferdig

Alle ting har en ende, men pølsa den har to, heter det. For mitt vedkommende var det godformen som plutselig tok slutt, sånn omtrent samtidig med sommeren, og pølsa har faktisk vært en viktig bidragyter. Til enden på godformen, altså. Sommere kan jo som kjent ikke vare evig, i likhet med skigarder og denslags.

Men saken med pølser er at pølser på grillen er noe av det beste jeg vet. Og da snakker vi ikke billige ostepølse, altså, men skikkelig krydra pølser med masse skikkelig kjøtt - gjerne rå og i naturtarm. Og god sommer = godt grillvær = masse fristelser = masse pølser = masse øl = masse, masse histaminer = dårligere form. Så enkelt, så vanskelig.

Så dermed ble det litt stille her på bloggen også. Ikke at jeg er så skrekkelig dårlig, altså, det er bare det at augustprogrammet var planlagt ut fra formen som den var før i sommer, og når jeg nekter å stryke noe fra programmet, må det nødvendigvis bli mindre av noe annet i stedet - blant annet blogging, i dette tilfellet.

Facebook-sida til Huset i midten har det vært noe mer aktivitet - blant annet har jeg delt historien om thrillerbolerostrikking. Boleroen ble panikkstartet en søndag ettermiddag i anledning et noe pessimistisk langtidsvarsel for bryllupet vi var invitert i påfølgende lørdag, og til tross for komplikasjoner, omregning og opprekking, ble den faktisk ferdig fredag kveld. Og med litt tørkehjelp fra håndkletørkeren på badet, var den jammen tørr før vi måtte dra også.Boleroen ble både stor og vid, noe som har vært en gjennomgangstone for alt jeg har lagd i sommer, føler jeg. Før vi dro til Malmø i juli sydde jeg en bluse jeg ikke har rukket å vise fram før, og jammen ble den vid den også.


Mønsteret er fra et eller annet Burda Easy Fashion-blad, og var faktisk enkelt. Bare veldig vidt. Det skulle egentlig vært rynker på bakstykket også, men jeg lagde en motfold i stedet. Og godt var det, siden blusen så ut som en ballong da den var ferdig. Legget på ryggen ble dermed sydd igjen - ikke så veldig elegant med en søm ned midt på ryggen, men blusen blir i hvert fall brukt.


Jeg likte godt ermekantingen på denne, med skråbånd som er sydd fast rette mot rette i kanten, deretter brettet inn og festet med en stikning. Det er et triks jeg helt klart kommer til å bruke igjen, enten med samme stoff eller med en kontrastfarge.


Stoffet er fra restebordet på Stoff & stil - ren, tynn bomull, kostet en slikk og ingenting og passer til nesten alt jeg har av sommerklær. Sånt kan vi like.

På syplanen nå står en kåpe/jakke-sak - og jeg tar sjansen på å sy den fra ferdigmønster. Jeg har målt delene mot en kåpe som passer, og det ser lovende ut, så da prøver jeg...

Og ellers?

Ellers hadde vi en hyggelig markedsdag på Jessheim i begynnelsen av august. Ikke ekstremt innbringende, men med ganske mange småsalg blir det jo litt til sammen. 14. september blir det sannsynligvis en ny runde hos Grønne hjerter på Eidsvoll verk, og 12. oktober blir det Salig blanding i Maura igjen. Og i november begynner julemessene. Så da har vi vel nok program for høsten, tenker jeg, og i tillegg blir det et og annet kurs hos husflidslaget.

Bedre vær enn forventet på Jessheimdagene! Vi var fem stykker som delte en stor stand.

Formen er som sagt litt sånn passe, men slett ikke ille. Jeg prøver febrilsk å spa frem motivasjon til å stramme inn på dietten, men det er ikke så lett... På onsdag drar jeg til Søgne for modul 3 av Kurvmagerskolen, så da blir det vel noe av hvert med mat i helga også, tenker jeg. Men etterpå! Da skal jeg bli flink, da, og spise bare fornuftig mat og hvile masse og ikke drikke øl (ikke så veldig ofte, i hvert fall) og kanskje slutte å røyke og... Vel, vi får se.

Caruso har kapret stolen min - og lagt teppet pent over seg. 

Men jeg gleder meg skrekkelig til å flette igjen - tenk at jeg ikke har flettet et eneste slag i hele sommer! Kurvlageret til markedene i høst er faktisk ganske så tomt nå, så i høst håper jeg det blir riktig mye fletting - fingrene mine savner det! I helga blir det nok noen oppdateringer på Facebook, tenker jeg, så skal jeg prøve å få til en litt skikkelig rapport her etterpå.

Men nå er det straks tid for å finne sengen for små damer som skal ut og kjøre langt alene i morgen. Ikke så veldig langt, da, jeg skal til Strømmen til ME-legen, men det lengste jeg har kjørt alene på veier jeg ikke er kjent, så det blir jo spennende. Og er jeg riktig overmodig, kan det jo hende det blir en tur innom sømsenteret i Lillestrøm på vei hjem. Jeg har kjøpt en jerseygenser jeg gjerne skulle kopiert, og trenger stoff som passer. Det burde jo være en fin gulerot for å gjøre ting jeg ikke har prøvd før?

Håper august har vært snill med deg, og at du får en knallandes fin uke!

PS: Beklager at det har tatt tid før kommentarene har blitt synlige på bloggen de siste ukene. For å unngå spam og samtidig gjøre det mulig å kommentere anonymt, har jeg stilt inn på at kommentarer må godkjennes på innlegg som er mer enn noen dager gamle. Og jeg har rett og slett glemt å gå inn og sjekke om det ligger kommentarer her... Sorry! Og takk for hyggelige kommentarer!
7 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Fin bolero du strikket!! Så bra at du syr!!, men du må nok innse at du er slankerer enn du tror. Som regel er det vel omvendt??:-). Jeg hadde også skumle planer om å sy en topp i sommer, men det blir lett bare lapper...... Men du inspirerer! Ha en fin dag! Anne Kari :-)

Fuglemamma said...

Kjempefin bolero, og jeg synes det i grunnen var fint at den var litt oversize, det passet fint sammen med den nette kjolen. Synd at formen er litt mer laber, men det er vel sånn at ting går opp og ned, håper du får en ny opptur snart!

Nina said...

Jeg blir så glad når jeg ser i blogglisten min at du har oppdatert! Jeg koser meg veldig med å lese det du skriver. Selvsagt, ikke kjekt å høre at formen er bra, men jeg håper at du raskt kommer litt ovenpå.

Boleroen var kjempefin! Og det du har sydd også. Og når det i tillegg er bilde av en søt, sovende pusekatt - da er jeg solgt :-)

Ha en riktig fin uke og lykke til hos lege og på stoff-shopping!!
Hilsen Nina

Rebekka said...

Synes du har fått gjort masse på tross av at formen din har vært dårlig. Effektiv med strikkepinnene slik at boleroen ble ferdig til bryllupet. Det skal noe til å ta seg på tak enkelte ganger :)
Kos deg med god mat, litt øl og en røyk innimellom. Livet skal nytes :)
Ha en flott dag :)
Rebekka

Helle said...

Synes ikke du skal være så streng med deg selv. Vi må alle, med eller uten ME prioritere tid og krefter. - For min del har bloggen vært en salderingspost de siste ukene. Har stort sett kun hatt overskudd til å spise og sove utenom.... Bloggen kommer når den kommer. :)

Sigrid said...

Hei! Så boleroen på ravelry, og har hatt planer om å strikke den lenge, nå også omsider lagt opp. Jeg ser at din har blitt ganske vid, og når jeg strikket med pinnene som sto i oppskriften og rett strikkefasthet syntes jeg mitt bakstykke også så fryktelig stort ut. Strikket du en størrelse som skulle stemme med roppsmålene dine sånn vanligvis eller hadde du gått opp i størrelse bevisst?

Linda Aasan said...

Sorry at jeg ikke så kommentaren din før nå! Jeg begynte først med en størrelse jeg trodde skulle stemme, men måtte regne om etter kroppsmål fordi den ble aaaalt for stor. Men jeg tror ikke strikkefastheten min var helt på plass heller...