14.7.13

I serien nød lærer...

...presenterer vi i dag: Nød lærer nattesvett kvinne med dårlig klesvaskrutine å sy pysjtopp av et putetrekk. På femten minutter.

Ene siden...

Klippet etter en nattopp som passer (men ikke var tørr), lik foran og bak og med litt for mye rynk på overlocken. Pent? Nope. Praktisk? Ja. Behagelig? Helt klart. Kjapt, billig og miljøvennlig? Definitivt. Men jeg tror muligens jeg skal ut og lete etter penere ihjelvaska sengetøy hvis jeg skal fortsette å sy nattøy av denslags. Og det kan jo godt hende - det er virkelig godt å sove i.

... andre siden. 

Ellers prøver jeg å sy babytøy, men det skal gis bort snart og kan dermed ikke vises frem her foreløpig. Jeg sliter litt med å finne gode mønstre, og forrige ukes stoffinnkjøp viste seg å være litt dårlig planlagt, men morro er det lell.

Den siste uka har vært brukt til å ha sommer. Vi har rotet i hagen, badet i både tjern og elv, drukket øl og skravla i teltet med venner og naboer, kjørt skrot på fyllinga og kjøpt materialer til vedbod. 

Den gamle vedstabelen sto der det er bar jord. Derfra og bakover sto en haug med rogn og rødhyll - og mannshøy brennesle iblandet villbringebær. Nå blir det plen foran, og kanskje woodland-bed bak?

Typisk nok har det bittelille prosjektet med å lage fast tak over eksisterende vedstabel utviklet seg til å inkludere massiv felling av trær, anlegging av nye blomsterbed, forflytning av en hel del jord, graving av hull til stolpesko og til slutt evolverte planene til å bli en helt ny vedbod på et helt annet sted i hagen. Med lagringsplass til pil i enden. Et ganske typisk Hoff-Aasansk snøballprosjekt, med andre ord. Men så blir resultatet mye bedre enn om vi hadde holdt oss til plan A!

Dårlig perspektivskisse av ny vedbod, mellom drivhuset, badestampen og komposthaugen. Med plass til pilelager!

Hvem har gått her, tro? Bigfoot?


Og innimellom alt sammen har Sissel og jeg støpt fotspor. En hel haug av dem. Vi har seks former (fra Panduro), og har støpt så ofte vi har kunnet, så nå er det omtrent femten på plass i Sissels nyanlagte gigabed (som vi også har lagd denne uka), og fem så langt i mine gamle, rotete bed. Og flere skal det bli, for dette er faktisk genial tråkkhellestørrelse sånn innimellom plantene. 


Formen er fortsatt nydelig fin, selv om jeg unektelig har vært ganske så allergisk i finværet. Men det føles liksom ikke så ille når det meste annet fungerer bedre enn på jeg vet ikke hvor lenge, og jeg kan lempe ved og grave og rive gjerde og plante og sy og tenke og i det hele tatt. Det eneste som ødelegger en dag innimellom, er at jeg av og til sover veldig dårlig (derav nattesvette og tomt pysjlager...). 

Varme monser leter etter skygge på verandaen.

Men alt i alt er jeg fnisende lykkelig over alt jeg orker, og krysser alt jeg eier og har for fortsatt effekt av medisinene jeg tar. Jeg har måttet trappe opp dosen litt allerede, så det blir spennende å se hvor lenge de har effekt. Men enn så lenge nyter jeg å virke!

Men nå er det snart natten for trøtte damer med ny pysj. Ha en fortreffelig juliuke, alle sammen!


4 comments:

Helle said...

Der sa du noe. Pyjamas av utrangert sengetøy! Morsomme tråkkeheller, - skulle nesten hatt katte-poter?

Vibekes lille ullne said...

Å! Sånne tråkkeheller står på ønskelista her i vår bratte hage. Hvis det var noe dere skulle finne på å lage for salg?

Jeg synes mønsteret på pysjen var ganske søtt da, og smart løsning på problem. Supert med så superbra form! Det ser ut som det går rette veien! Jippi! :)

Quiltefia said...

Hei!! God ide å bruke gamle putetrekk til pysj!! Jeg knabber t-skjortene til mannen min.....Godt å høre at du er pigg og kan nyte sommeren......Annek:-)

Christine Eriksen said...

Flott pysjtopp, kjempegod idé!

Så deilig med sommer vær og hageprosjekter!
Kos deg! :-)