3.6.13

Pysja-masse

Hu hei, som dagene går! Og heldigvis går de fort fordi jeg har masse å gjøre og krefter (nesten) til å gjøre alt sammen. Mye av tiden har gått med til å produsere til helgas Nannestadfestival, der tingene mine skal være, selv om jeg skal være i Søgne og flette kurver. Kjekt med gode venner!

Men litt egenproduksjon har det blitt. For eksempel har jeg sydd en pysja-masse. Ikke mange pysjer, bare en pysj som var veldig mye.

Pysj med plass til to...

Stoffet er deilig, utvaska dynetrekk fra loppis, mønsteret er fra ett eller annet blad i hylla. Størrelsen skulle være ekstra small, men det må ha vært i flodheststørrelser...


Buksa var ikke så uhorvelig vid over hoftene, og at den sægger litt (mye) er jo ikke så farlig, men risikoen for å snuble, eller å tre to føtter i samme buksebein, gjorde at litt justering var nødvendig. En eksisterende og mer passende pysjbukse ble funnet fram og brukt som mal - noe jeg burde gjort fra begynnelsen, da hadde jeg jo sett at mønsteret var alt for stort.

Fortsatt romslig, men ikke lenger farlig. 

Så nå er buksa sydd inn og mønsteret justert til neste forsøk. Og flere blir det nok - og kanskje noen kortpysjbukser også, til det blir skikkelig varmt igjen. Og jeg er fortsatt forelsket i overlocken min - tenk å kunne sy noe så nyttig så fort! (Selv om det unektelig hadde gått fortere om den var riktig størrelse første gang...)

Og ellers?

Ellers er altså formen fin og neste uke tettpakka med program, så får vi se hvordan det ser ut uka etter - da starter vel gressblomstringen... Men da har jeg ingen planer og en resept på kortisonsprøyte i bakhånd, så det skal nok gå!

Denne karen fant plutselig ut at han gikk feil vei, og tok en 180-graders sving midt på rekkverkmotorveien. 

Jeg gleder meg veldig til Kurvmagerskolen, de siste månedene har det blitt lite fletting, og det jeg har flettet, har blitt rart. Så jeg satser på at Agnete Diemers kyndige hjelp får meg på rett kjøl igjen! Oppgaven denne gangen er ovale innkjøpskurver, og jeg gleder meg til å utvide kurvrepertoaret litt.

Favorittplassen funker når det sprutregner også. Selv om pusen ser litt oppgitt ut. 

I morgen er første oppgave å få reparert laderen til bilen - hvis den lar seg reparere. Den har nemlig blitt våt inni, og slo ut overspenningsvernet før helga, og etterpå har det bare blinket dumme lys og den vil ikke lade. Og elbil uten lader er veldig lite tess. Forhåpentligvis trenger den bare å nullstilles, men det må man ha spesialverktøy for å gjøre, så det blir nok en tur til elbildoktoren.

Men nå er det langt over sengetid for travle damer - håper du har hatt en strålende helg!

4 comments:

minishabby said...

God morgen :)
Du sprudler som alltid Linda og får gjort masse. Pysjbukse var absolutt ikke dumt da. Og takk for at du minte meg på det sengetøyet jeg kjøpte på loppisen på heimskringla ;)
Håper uka di blir flott! Gleder meg til neste gang det skal være kurs i kurvfletting. Da kommer jeg :)
Klem Elin!

Quiltefia said...

Hei, jeg har hatt en utmerket helg!!:-) Morsom pysj-bukse!! Det er ikke alltid lett å få det i riktig størrelse!:-) Så bra at du ble venn med overlocken så fort! Jeg tror jeg må hente den fram igjen. Bare det å tre den er en hodepine. Eller man bør vel ikke drive å tre den. Lykke til med flettingen, det høres gøy ut!! AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Deilig pysjbukse og bedre uten snublefeller. Det er så moro å lese om god form og masse aktivitet! Det er deg skikkelig vel unt! Synd jeg ikke kommer meg til Nannestad, jeg trenger nemlig ny strikkekurv. Lykke til på kurvflettingskurs! :)

Helle said...

Deilig pysjbukse. :)Nå vet du hva som må til neste gang du skal lage den, så da går det nok akkurat så fort som du håper på med overlocken.

Så irriterende med bilen. Håper det ordner seg.