26.5.13

Småting til småfolk

Et vennepar av oss venter barn igjen - i morra! Jeg trodde det var et par uker igjen, men så kom beskjeden forrige helg om at keisersnitt var avtalt, og da var det jo bare å få fart på pinnene. Eller rettere sagt nålene - det er fristende å ty til strikkemaskin når man har dårlig tid.


En bitteliten asymmetrisk jakke ble det. Jeg er redd den faktisk er i minste laget - av en eller annen grunn teller eller regner jeg alltid feil, så plaggene blir mindre enn planlagt. Men jeg håper den passer ut uka, i hvert fall, og siden det er meldt regn og søplevær, kan det jo hende det blir bruk for en jakke i tynn alpakka.


Rillestrikken rundt kantene er strikket for hånd, på pinne nr to. Fortsatt ble det litt løst, synes jeg, men det får være måte på å fikle med tynne pinner. Garnet er Tynn alpakka fra DSA, strikket på finstrikkeren. Ermene er med vranga ut, og kantene i rillestrikk for å gjøre det hele litt mer spennende.

Små babyer trenger tepper, har jeg skjønt, og siden jeg hadde et nesten ferdig firkantsjal jeg egentlig hadde kommet frem til at jeg neppe kom til å bruke, ble det redesignert til babyteppe.


Dette er i tynn alpakka fra Garnstudio, og mønsteret er Growing Flowers. Veldig kjekt mønster, og deilig teppe/sjal, med fargen ble for grønn for meg. Mye mulig jeg strikker det på nytt til meg selv i en annen farge, og kanskje i tynnere garn.


Jeg har ikke blokket teppet, siden jeg tenkte at babytepper må kunne vaskes uten å blokke dem hver gang. Jeg hang det opp diagonalt for at det ikke skulle bli avlangt - og dermed fikk det bulk på midten i stedet. Så neste gang bør det nok tørke liggende eller brettes i to. Men blondekanten oppfører seg noenlunde selv om den ikke er blokket, og det var jo det viktigste å få sjekket.


Og samtidig fikk jeg endelig ferdig bursdagsgenseren til den vordende storebror - en måned for sent... Så nå håper jeg den er så stor at den passer til høsten også. Både mønster og garn er fra Pickles, og siden mottakeren foretrekker skarpe farger, har jeg slått til med jadegrønt og selvlysende gult i mønsteret. Bunnfargen er dobbel Pure Wool, den grønne er alpakka og den gule dobbel angora. Pure wool-garnet likte jeg for øvrig veldig godt, det skal helt klart testes med enkel tråd i strikkmaskinen.


Denne var nokså seig å strikke - vevstrikk betyr at jo at man hopper over en masse masker, så det blir mange omganger. Men den er tett og fin, og ønsket var en jakke som ikke sklei av skuldrene, og det tror jeg ikke den gjør.


En liten ting irriterte meg med mønsteret, om enn ikke nok til at jeg gjorde om på det. Det felles til ermhull i sidene, men ermene plukkes opp direkte og strikkes nedover uten noen form for fasong over pullen i form av forkortede rekker e.l. Det betyr at ermene faktisk peker litt oppover, i stedet for nedover. Snodig, men ikke så mye at det blir noe problem når jakka er i bruk, tror jeg.

Og ellers?

Ellers er formen fin så lenge pollenet holder seg på et moderat nivå, og helga har vært deiligdeilig med grilling og hvitvin ute på fredagskvelden, planteloppis (29 stauder for 340 penger) og Oslotur for å treffe søster og venner og være med på bytteparty i går og luking i hagen i dag.

Den veldig eksklusive skeptiskblomsten Mini me.

I morgen blir det regn igjen, sier Yr, og det er jo kjedelig, men det er jo flott for alle som jobber at det er fint vær i helga og regn i uka! Alt for mange sommere har det vært motsatt...

Broremann får vask. Grundig sådan. 

Ukeplanen er for øvrig blank og fin, med en mulig Oslotur på torsdag og vårens siste quizkveld på fredag som eneste program. Så jeg håper å få kjørt både strikkemaskiner, symaskiner og vever riktig gode og varme, og kanskje flette litt. Dessuten må jeg begynne å lage mat til jeg skal på Kurvmagerskolen om halvannen uke, og helst fylle frysen litt til dagene etterpå også. Jeg har i hvert fall tenkt å ha en fin uke!

Håper du har hatt en fin helg, du også - og er klar for uka som kommer!

3 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Takk for hyggelig kommentar!!:-) Hyggelige ting du har laget!! Jeg sliter ofte med str på sånne småfolk. Det er så vanskelig å se for seg hvor små de egentlig er!! Men sånne plagg er så hyggelig å gi, og selvfølgelig og få!! Endelig ble det noe som minner om sommer.....Ha det fint!! AnneK:-)

Strikketine said...

Hei!
Flotte plagg og nydelig teppe! Det er jo helårs, selvom det er alpakka! ;-)

Helle said...

Så koselig jakke du har laget til den lille. Synes det er vanskelig å strikke eller sy til andres barn. husker jo aldri hvor store de er. :)