19.5.13

Ting som holder fast ting

De trekanta mønstervektene jeg sydde, var ikke noen stor suksess. Ikke ble de pene, og ikke var de tunge nok. Men etter en liten prat med en lur venninne, var planen klar for nye.


Disse er små sekker fylt med noe dekorstein jeg har hatt liggende i åresvis. Kjempekjekke! Passe tunge, lette å ta tak i og flytte, og sannelig ser de ikke så verst ut, heller. Og jeg slipper å lage hull og bulker i stoff og mønster.

Klipping av genser etter mønster av t-skjorte. Har ikke fått tatt bilde av genseren enda, men den er i bruk. 

Vektene måtte jo bo i noe, så for å gjøre det hele helt enkelt, klippet jeg av et buksebein og sydde en liten pose av det.


Løpegangen er sydd på etterpå, og snora er noe supertjukt bomullsgarn fra Pickles som jeg aldri har funnet noe fornuftig å bruke til. 


Liker sånt som går fort, altså!

Men nå slipper man jo ikke helt unna knappenåler selv om man har fine vekter. Jeg er sånn som strør om meg med knappenåler når jeg syr - plukker dem ut og legger dem ved siden av symaskinen og tror at der skal de bli. Ha, ha. Trill, trill, borte, sier det da. Så da jeg kom over ideen om magnetiske skåler på en blogg, var jeg ikke sein om å lage meg et par.


Jeg har en ved klippe-/strykebenken, og en ved symaskinen, siden jeg aldri husket å ta med meg den på benken bort til maskinen.


Under disse er det supermagneter fra Panduro, limt fast med god, gammeldags araldit. Magnetene er litt tykke, så det var vanskelig å finne skåler med nok plass under, men nå har jeg hamstret supertynne supermagneter på eBay, og dessuten en mengde skåler på loppis, så til Nannestadfestivalen kommer det et assortert utvalg av disse for salg.

Og ellers?

Ellers slåss jeg, som så mange andre, mot bjørkepollenet i finværet. I går lurte jeg meg ut en time tidlig på morran, og fortsatte da sola nærmet seg åskanten om kvelden, men i dag sovnet jeg igjen i stolen etter å ha spist frokost... Men jeg gir meg ikke så lett, og dura ut med støvmaske og solbriller. Det fungerte noenlunde helt til vinden ble for sterk, så jeg har faktisk fått gjort en hel del i hagen. Deilig!

Lekker? Nei. Men fortsatt våken selv om jeg har vært ute i  opptil flere timer. Da er det verdt det. 

Tidligere i uka var vi på ekspedisjon til Ikea og Biltema, med hagemøbler som mål. Ikke alle har kommet på plass der de skal være enda, men her er et par smakebiter.

Strikkegodstol mellom pelargonier! 

Nye benker på verandaen. Med plass til maaange flere enn to. 

Nå er vel dette mest for spesielt interesserte, men hvis du har sett verandaen vår tidligere år, skjønner du at dette er danseplass. For ikke å snakke om sitteplass til mer enn to mennesker på en gang. Her blir det fullere langs kantene etter hvert som stueplantene kommer ut på sommerferie, men god plass blir det like fullt. Og så har jeg byttet til meg en parasoll fra en venninne, og det blir også bra.

Det tok under to minutter fra stolen var ferdig montert til den var testet og godkjent.
Jeg har ikke fått brukt den enda, men den har ikke vært ledig lenge av gangen. 
Ellers har jeg tusen halvferdige prosjekter, som vanlig. Jakker som skal monteres, ermer som skal strikkes, puter som skal sys, tepper som skal monteres og sys og ikke minst en hel del skolearbeid på designkurset jeg tar på nett. Hvis du har lyst til å se på oppgavene jeg har levert så langt, ligger de her. Målet er å lage et sammenleggbart bord til strikkemaskinen.

Ett av alle de pågående: lappeteppe.
Mini me hjalp til med å bestemme rekkefølgen på lappene - tror dette blir hennes favoritteppe...

I kveld skal vi ta ut betongen vi støpte forrige uke av formene, den hadde brukt litt tid på å tørke, men nå bør det være trygt. Spennende å se hva som har overlevd!

Håper du har hatt en strålende 17. mai, og fortsatt god pinse!

6 comments:

Solrun said...

Så fint det ble med benker på verandaen!

Anonymous said...

Så fin uteplassen og verandaen blei!
Gleder meg til å ta kaffekoppen min der!

Svigermor

Vibekes lille ullne said...

Så smart med mønstervekter, det har jeg aldri hørt om en gang! Ellers så har jeg hatt magnetisk dings til knappenålene i årevis og hadde ikke klart meg uten. Superpraktisk, kan bare kaste knappenålene i retning magnetskåla. :)

Fin uteplass både veranda og nedenfor trappa. Jeg er nok ikke like snill som deg, jeg flytter gjerne på puser som ligger der jeg skal sitte. Håper du slipper maske snart, hører om mange som sliter nå. Mye pollen tydeligvis.

Huldr said...

Så koselig uteplass! Likte så godt sammensetningen med krakkene, kassene og alle blomsterpottene i trappa. Morsom tittel på innlegget, jeg har en skuff i en minikommode med tittelen "ting som holder ting sammen" ;)

Guri said...

Magnet-skålene var geniale! Tror jammen jeg må lage meg en sånn!
Ha en fin dag!

Marit -Tusenfryd said...

Smart med vekter i stedet for nåler, det har jeg aldri hørt om. Jeg trodde det var bordvekter du hadde laget, slike som holder duken på bordet når det blåser.
Magnetskåler har jeg sett i strikkebutikken, men disse som man kan lage selv var mye finere.
Et godt tips som jeg har tenkt å herme:)