14.5.13

Svooosj!

Jeg har for meg at jeg har brukt den overskriften før, men akkurat nå er det veldig mye som sier svooosj. Strikkemaskinen sier svooosj, symaskinen sier svooosj, og dagene sier svooosj. Veldig bra, alt sammen, for det betyr jo at jeg har det bra og har mye å finne på og krefter til å gjøre det!

Det sa litt svooosj da jeg tok bildene også, ser jeg...

Dagens svooosj-eksempel er en genser jeg strikket for en drøy uke siden, og den strikket jeg på en dag. Så ble den riktignok liggende litt før jeg fikk sydd den sammen, og så tok det enda et par dager før jeg fikk bestemt meg for hvordan jeg skulle pynte den, men svooosj sa det like fullt.

Genseren er selvfølgelig strikket på maskin. Jeg er ikke spesielt treig på håndstrikk, men en genser på en dag klarer jeg ikke. Den er strikket på grovstrikkeren jeg låner av en venninne, og både maskinen og genseren er av den enkle sorten. Genseren har helt rette for- og bakstykker, mens ermene har litt fasong.


Garnet er utgåtte Pickles' Silk Merino, som jeg sannsynligvis kjøpte på salg da det gikk ut. Fargen er en slags grålig mullvarp-aktig sak, og garnet er fantastisk mykt og deilig. Dessverre ser jeg allerede at det nupper, så dette blir nok en hverdagsgenser av den eksklusive sorten.


Da genseren var ferdig, kjente jeg at den var i kjedeligste laget selv for meg. Etter å ha tøyset rundt med knapper og diverse, endte jeg opp med å veve inn tre tynne striper i dyp turkis, fra et enslig nøste kasjmirblanding jeg rasket med meg for 5 kr på lagersalget til Mauds garn for noen uker siden.

Genseren passer faktisk riktig bra til å være en så enkel modell, og nå har jeg jo lagd mønsteret, så det er mye mulig det blir flere sånne hvis jeg finner annet garn med god fall og samme strikkefasthet. Svooosj!

Og ellers?

Ellers har jeg strikket ganske mye på maskin de siste ukene, men noe er ikke montert ferdig og noe har jeg bare ikke fått ut fingeren og tatt bilder av. Det får komme etter hvert! Jeg er fortsatt engstelig for at denne fine formen ikke varer evig, og er nokså ivrig på å utnytte den til fulle med produksjon så lenge den varer.

Fint å ligge inne og kikke ut på regnet.

I går støpte jeg opp et lass med betong sammen med Krukka, mest lysestaker og litt boller. Torsdag skal de ut av formene, så det blir spennende! I dag har jeg sydd litt, trykket litt på stoff og så prøver jeg å få gjort litt på designkurset jeg tar på nett. Det er ordentlig moro, men mer jobb enn jeg hadde trodd - her er det plenty med oppgaver som skal leveres hver uke, og vi retter også oppgaver for fem andre studenter hver uke (vanskelig å gjennomføre kurs med 20-30000 studenter på noen annen måte).

- Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? 

Kalenderen er heldigvis fortsatt ganske så blank og fin, så jeg driver med mitt. Resten av uka skal fortsette i samme stil, tenker jeg, bortsett fra at det er 17. mai på fredag, selvfølgelig. Vi har ikke de helt store tradisjonene for feiring, men i år er det for første gang noen vi kjenner som skal gå i tog, så da må vi nok ut en tur for å rope hurra.

Håper du har en finfin uke, og snart er det langhelg!

2 comments:

Marit -Tusenfryd said...

Tenk å kunne lage en genser på en dag!
Jeg har en strikkemaskin, men har ikke funnet ut av hvordan den virker så foreløpig må jeg strikke for hånd, men kanskje en dag så strikker jeg også en genser på en dag. Det måtte være noe det!

Helle said...

genser på en dag, wow på det viset hadde det vært håp for meg også. Er ingen raser med pinnene, og kjenner at tålmodigheten holder hardt enkelte ganger, selv om jeg synes det er hyggelig med noe mellom hendene når jeg først setter rompa ned i sofaen foran TV'en. - Strikkemaskin står dog på ønskelisten...

Smart med de turkise stripene. De ga genseren et morsomt uttrykk.