10.5.13

Nei, tja, ja

Noen dager er nei-dager. I dag har vært en nei-dag. Den startet med litt tja, og gikk over til å bli skikkelig nei, men nå øyner jeg håp om at den slutter som ja-dag likevel. 

Jeg begynte friskt med å våkne kl seks, etter omtrent seks timers søvn. Juhu. Surra meg bort med å lage nye bilder til husflidslaget på nett - med moderat hell. Så sjekka jeg pila i kjelleren, og bestemte meg for at den var ferdig, og at jeg hadde lyst til å flette ute. Men ute var det vind og pollen, så jeg tenkte at jeg skulle lage en pollenhatt. 


Som tenkt, så gjort. Et tynt stoff, en stråhatt fra Kreta og en rest blybånd fra et dissekert dusjforheng, og voila! Pollenhatt. 

Pollenhatt og solbriller. Følte meg litt Michael Jackson et øyeblikk.

Problemet var at jeg ikke så nok til å flette med den. Stoffet var forsåvidt tynt nok, men hullene i stråhatten lager rare skygger på innsiden av stoffet, og da ble jeg bare svimmel og susete i hodet. Men den skal nok funke til å surre rundt i hagen med, så helt bortkastet var det ikke. I tillegg var det kaldt på fingrene med våt pil i vinden. 

Så jeg tok med flettingen inn, og så slo nei-dagen til for alvor. Bunnen ble for spinkel for stakene jeg hadde valgt, og bøyde seg helt ukontrollert. Stakene var ikke bløtet nok, og knakk. Jeg stappet hele kurven i dusjen med varmt, vått håndkle rundt, i håp om å kunne flette noe, i hvert fall. Etter et par timer i dusjen, var stakene så pass at det på et vis gikk å flette. Men bunnen var fortsatt feil, og fasongen på "kurven" ble ikke bra. Dermed endte det hele med å bli et slags fat. Et sabla skakt, ujevnt og løst fat. Og da jeg kom til kanten, var stakene tørre igjen, og knakk. Så dette skal ende sine dager i hagen, med blomster og jord oppi. Ikke sikker på om jeg gidder å fôre det med plast en gang...


Da jeg hadde grumpfet litt over bortkastet tid og pil, var det opphold i bygene, så jeg tok en runde i hagen og så på blomstene i stedet. Det blir man alltid glad av, og nå øyner jeg håp om å snu det hele så jeg får en ja-kveld, i hvert fall. Jeg skal bare holde meg unna alt av avanserte prosjekter og maskiner, og lese bok og strikke. Det bør være trygt. 

Kul kuleprimula i moteriktig neonfarge.

Endelig en hundetann! Jeg har prøvd flere ganger, og er storfornøyd med at denne fancy varianten er den som har klart seg. 

Deilig med knallgult om våren. 

Og ellers?

Ellers er jeg fortsatt i velsignet god form! Litt slitsomt å våkne så tidlig, men det får bare være. Jeg koser meg med alt jeg rekker (bortsett fra akkurat i dag, da), og nå er kalenderen til og med blank og fin de neste ukene, så jeg håper finformen varer, og at jeg rekker å lage masse rart. 

Noe av det jeg har flettet er i hvert fall i bruk...

Symaskinene har fått kjørt seg denne uka, strikkemaskinene like så. Skulle jo tro at det ble lettere å blogge jo mer man lagde, men det har altså vist seg å være motsatt så langt. Jeg skal prøve å bli flinkere til å blogge lite og oftere, tror jeg, det hoper seg liksom opp litt nå....

Akkurat passe stor til Mini me.

Men nå er det bok og strikketøy som gjelder! Ha en fortreffelig helg - fortrinnsvis med ja-dager!

2 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Jeg synes kurvflettinga di er så spennende!! Tenker at det hadde vært gøy å prøve, men har nok med lappene..... Ha en fin helg!! Anne k:-)

Tingelingeling said...

Jøie meg, så kreativt. Den hatten var jo gørlur! Men skjønner det med å se altså... Ellers så er jeg som alltid imponert over flettinga di. Og nå også med symaskin i to utgaver! Jeg bøyer meg ende over ende... Vel, det er sikkert ikke så lurt da, i og med at jeg er litt vanskelig å få opp igjen...
Ønsker deg fint maidager uten for mye pollen!