1.5.13

Lykkelige damen!

Det er to ting her i verden som får meg til å bli mo i knærne - godt verktøy og gode materialer. Jeg er ikke helt på den der "best, nyest, dyrest"-greia, heldigvis, men satser på "godt nok". Siden jeg vanligvis får flest nye ideer av nye teknikker, tror jeg kanskje godt verktøy er enda litt viktigere enn gode materialer.

Og de fikk faktisk plass på bordet begge to! Nå trenger jeg bare noe lite og sammenleggbart så jeg kan ha begge fremme mens jeg syr og slipper å løfte dem opp og ned på bordet. 

I går kom den nye symaskinparken, og nå smiler jeg fra øre til øre og ideene popper inn fortere enn jeg rekker å skrive dem ned. Første testdag med nye symaskiner har i hvert fall svart til forventningene!

Men overlocken skal få et penere trekk, for dette var ikke noe stilig. 

Overlock er fantastisk, er enklere å bruke og bråker mindre enn fryktet. Easy Jeansen tygger gjennom det jeg har bedt den om så langt, og er fantastisk mye mindre bråkete og skramlete enn Sewisten jeg hadde før, selv om den også er en ganske rolig maskin. Easy Jeansen bare summer sånn komfortabelt, den.

Hurtigkurv av restestoffer


Etter litt testing på rester sydde jeg en liten kurv. 25 minutter tok det fra jeg tok fram stoffet og begynte å klippe til den var ferdig. Og da hadde jeg matet en katt og tatt fram og tredd Easy jeansen og tatt fram strykejernet og ventet til det ble varmt underveis. Sånt kan jeg like! Nå gjelder det bare å bli litt flinkere til å klippe (skjære) stoffet nøyaktig, så blir det knallandes bra.

Og så passet begge pedalene akkurat oppi, gitt.

Ikke alt blir like vellykket, selvfølgelig, og min lure idé om konstruksjon av mønstervekter var ikke så lur likevel. For all del, de kan brukes, men ser nokså frynsete ut og kommer vel til å rakne etter hvert. Hvordan fester dere trådene på synlige overlock-sømmer?


I dag hadde jeg håpet å sy et skjørt, og kanskje et penere trekk til overlocken, men foreløpig har akutt søvnmangel satt en stopper for de planene. Kanskje senere i dag? Disse maskinene kommer til å bli brukt, i hvert fall, det er helt sikkert.

Kaffekopplys

Før symaskinene kom i går, brukte Krukka og jeg formiddagen til å støpe lys i gamle kaffekopper. Koppene er fra loppis og sånt, og lysene er nedsmeltede kubbelys fra min formidable beholdning. Jeg kjøpte nemlig masse billige kubbelys for en del år tilbake, men etter at Ludde la hele halen oppi en rad med telys, har vi ikke brukt så mye levende lys her i gården. Kanskje like greit, siden jeg tydeligvis ikke er så flink til å passe meg for ilden, jeg heller.


Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av de ferdige lysene, men de ble både morsomme og koselige, og skal få være med på stand på Nannestadfestivalen, tenkte vi.

Og ellers?

Ellers våkner jeg altså så tidlig om dagen at det slett ikke er noe gøy. Insomnia står på bivirkningslista til medisinene jeg tar nå, så det er muligens årsaken, men bare én dag uten gjør at de rastløse leggene kommer tilbake med full kraft, så jeg tror jeg foretrekker lysvåken om morran fremfor ufrivillige bevegelser hele døgnet. Noen dager klarer jeg å sovne igjen, hvis jeg er veldig streng med hodet mitt og klarer å fokusere hardt på å sove videre, men kvart på fem i morges var det syprosjekter og hagemøbler som brøytet seg vei, og etter en time ga jeg opp. Jeg har sovet litt til etterpå, men føler meg nokså maroder. Blir en tidlig kveld, tenker jeg!

Kan itte bare sy, mamma, vi må kose også!

I morgen skal jeg på utstillingsåpning i Oslo, siden brodern åpner utstilling på Kunstnerforbundet. Det blir stas! Og i helga er det strikkemaskintreff, det blir også stas, jeg må bare bestemme meg for hva jeg skal strikke. I tillegg har jeg meldt meg på et designkurs hos Coursera/University of Pennsylvania på nettet, så før søndag må jeg blant annet komme opp med et eksempel på en designet ting som jeg elsker og ti udekkede designbehov, hvorav ett skal være mitt designprosjekt de neste åtte ukene. Kanskje like greit å sove bare fem-seks timer i døgnet?

Kranglebøttene Mikro og Mini me

1. mai feires med flagg på balkongen, og ellers ikke i nevneverdig grad. Jeg har et lønnlig håp om å få agurkfrøene i jorda i dag, men ut over det får jeg bare la formen bestemme, tror jeg. Men jeg håper på litt sytid!

Ha en fin 1. mai, alle sammen - nå satser vi på at våren kommer for alvor!

7 comments:

Anonymous said...

Overlock festes ved å sy litt etter stoffer er slutt dånn at du får en remse. Den tres under sømmen med en nål.
Lykke til med nye maskiner. Har nylig kjøpt både overlock og vanlig maskin og er kjempefornøyd. Skulle bare hatt litt mer tid til å sy...

Klem fra Kristel

Sisselshverdag said...

Gratulerer med nye maskiner :I

Mine har fått nytt rom, men ikke vært brukt på lenge, sylysten har ikke vært tilstede etter at jeg beg å jobbe igjen. Kanskje den kommer tilbake snart, har ofte mere sylyst om sommeren ;)

Ha en fin uke, sees plutselig .D

Nina said...

Fine maskiner! Alle overlocksømmer fester jeg vet å bruke en nål og sy for hånd en 5-7 vm bakover i sømmen. Dette gjør jeg på alle sømmer, med mindre det kommer en annen overlocksøm og krysser - hvis du skjønner hva jeg mener.

Kos deg med maskinene!!

Marit -Tusenfryd said...

Gratulerer med ny symaskin!
Dette så gøy ut:)

Helle said...

Gratulerer med nye maskiner. Janome har jeg stort sett bare hørt positive ting om, så jeg tror du har gjort et godt valg.

Bare vent og se, snart syr du nye sommerkjoler i rasende fart. I alle fall om du fortsette å være oppe før fuglene om morgenen. :)

Guri said...

Gratulerer med nye maskiner! De ser flotte ut! Gleder meg til å se hva du lager framover!
Lys i kopper er kjempestilig! Har lyst til å lage slike selv, og derfor lurer jeg på hvor du får kjøpt veker? ? Panduro, kanskje?
Ha en fin uke!

Quiltefia said...

Gratulerer med nytt maskineri!! Imponert!! Ak:-)