28.4.13

Puteproduksjon

Jakten på bunnen av sykurven fortsetter. I følge Ravelry var jeg ferdig med å strikke forsidene til disse putene for godt og vel et år siden, men siden har de ligget uten bakside i sykurven og ledd av meg. Men det hjelper å invitere folk man ikke kjenner på besøk. Jeg kastet et kritisk blikk på putene i sofaen, og kom til at her måtte det gjøres noe. Og sannelig var det fort gjort også, da jeg først fikk ut finger'n og begynte.Begge putene er strikket i Noro (ett nøste til sammen), den hvite med Drops Nepal og den grå med Vamsegarn. Baksidene er filt, og det er mulig de får en borrelås i åpningen hvis de spriker for mye.Og siden jeg var så godt i gang med puter, sydde jeg trekk til puteparken jeg har i godstolen også. Disse er sydd av panelgardiner i lin, kjøpt på salg på Hemtex mens de fortsatt hadde butikker i Norge. Den løse puta til venstre bruker jeg bak høyre skulder, det gjør et hav av forskjell for strikkestaminaen min å slippe å løfte skuldra fremover mens jeg strikker.


De som kom på besøk, var en dame jeg traff på Eidsvoll forrige helg som skulle selge unna en del stoff, og en del venninner som kanskje ville kjøpe. Når det kom til stykket, ble været så bra at vi satt ute, men putene trengte jeg jo uansett, så et lite spark bak var veldig bra.


Jeg endte opp med en pen bunke bomull og litt ull, og en eske med brodergarn i lin. Og så ble jeg overtalt til å kjøpe nye symaskiner... Eller, "led meg ikke inn i fristelse, jeg kan gå selv", er vel riktigere, siden jeg har drømt om overlock en stund. Så nå sitter jeg og oppdaterer sporingslenken hos Tollpost og venter på pakker...

Jeg har bestilt en nokså rimelig syromspakke, med Janome MyLock 644D og Janome Easy Jeans. Fra før har jeg en Janome Sewist, og den er nå solgt til en av de andre damene som var og kjøpte stoffer. Jeg gleder meg helt tullete til å få overlock. Sikksakking av kanter er det kjedeligste (og mest slitsomme) jeg vet om, omtrent, så nå håper jeg overlocken svarer til forventningene!

Og ellers?

Ellers er jeg fortsatt i rimelig god form (bank i bordet), og har holdt til dels høyt tempo til meg å være denne uka også. Helt uten bremser er kroppen ikke, men det hjelper betraktelig å føle seg noenlunde som menneske om morran og ikke sitte og hoppe i stolen når jeg skal hvile.

Romerikes blad, tirsdag. 

På mandag var det pressekonferanse om Nannestadfestivalen, der vi så langt er 20 lokale kunstnere og kunsthåndverkere som skal stille ut! Vi fikk finfin omtale i både Romerikes blads Øvre-del og i Eidsvoll Ullensaker Blad, og veldig god spredning på Facebook-sakene vi lagde selv om det hele. Det er virkelig ganske synd at jeg ikke får vært på festivalen selv, men jeg skal til Sørlandet på Kurvmagerskole, så det går ikke. Heldigvis har jeg gode venner som vil selge for meg!

Kanskje pusene faktisk kan lese? 

Uka ellers har gått med til legebesøk, frisørbesøk, nevnte stoffdamebesøk, quiz på kroa på fredag og bytur med venninneprat og "kunstner viser kunstner"-arrangement med brodern som deltaker i går. Kommende uke er heldigvis noe mindre tettpakket, så jeg tror sannelig jeg skal ta en tur på loppis på Jessheim i dag. Jeg må jo ha jerseystoffer å teste den nye overlocken på!

Caruso, verdens mest bedagelige katt.

Håper dere også har hatt en festlig helg, og får en finfin uke!

2 comments:

Nina said...

Puter er alltid kjekt og dine var kjempefine!!

Ser du kjøper samme maskiner som jeg syr på, Easy Jeans og 644d. Jeg er kjempefornøyd og har bare godord om begge maskinene! Særlig Easy Jeansen i forhold til andre for den er så veldig sterk! Syr gjennom alt! Gratulerer - og gled deg!

Flott bilde i avisen!

Helt klart, du har godt skolerte katter som både leser, og følger reglene :-)

Helle said...

jeg er helt sikker på at du kommer til å omfavne overlocken når den kommer i hus. :) Kan ikke tenke meg å sy uten overlock igjen, etter å ha brukt det nå i 2 år. den gjør jobben både enklere og raskere.

Grattis med oppslag og god omtale. :)