21.4.13

Markedslørdag og nye varer

Bakgårdsmarkedet hos Grønne hjerter er vel overstått, med deilig vær, hyggelige folk og dessverre sørgelig lite salg for min del. Men moro var det lell! Vi lærer litt for hver gang - og som den drevne bandmannen jeg er gift med sa: Du må regne med en og annen dårlig gigg, du må bare fortsette å tro på deg selv og det du driver med. Så da gjør jeg det. 

Vårt hjørne i bakgårdsrommet. 

Strengt tatt er jeg ganske god på å tro på det jeg driver med, men jeg skal tilstå at jeg var litt flat i går ettermiddag etter å ha brukt opp nesten hele overskuddet fra dagen på å kjøpe en pose med knallfine skinnknapper fra en av de andre utstillerne. Er det varene våre som er feil? Prisene for høye? Presentasjonen som ikke er god nok? Jeg vet at jeg ikke er noen født selger (plagsomt ærlig og håpløst dårlig på småprat. Dårlig kombo for selgere.), men det burde da være mulig å selge litt mer? Det var mye hyggelige kommentarer og skryt å få, men folk åpna bare ikke lommeboka. 


Blide kunder i fint vårvær. 

Vel, vel, kanskje det går bedre neste gang. Gårsdagens skuffelse er i hovedsak glemt, og jeg er allerede i gang med å planlegge produksjon av nye varer, godt hjulpet av dagens loppemarkedbesøk. Neste gang er forresten under Nannestadfestivalen i begynnelsen av juni, men da er jeg på Kurvmagerskolen, og Krukka tar med mine og våre felles ting. Og vi skal nok gjøre en liten evaluering av helga også, og se om det er noe vi vil gjøre annerledes. 

En del nye ting var med allerede i helga, både av mine prosjekter og fellesprosjekter med Krukka. Her er det jeg har husket å ta bilde av.


Klorebrett til katt. Bedre enn sånne stativer som seiler rundt på gulvet, synes jeg. Og så har Krukka og jeg lagd katteleker! Inni er det plastball med rangle, og utenpå er det tovet ull. Dermed kan ballen både løftes og bæres. Godkjent av åtte av åtte testkatter.  


Nydelige Snorkfrøken satt i testpanelet, og ga ballene en pote opp! Dessverre er hun alt for kjapp for mobilkameraet mitt, så det eneste noenlunde klare bildet var dette hvor hun ikke jager ballen full fart. 


På tirsdag var jeg sliten og sur, og da passet det fint å sy mykismonstre. Det ble noen til, men de er allerede pakket ned og klare for neste markedsdag, så det ble med dette underveisbildet. Disse havner nok på Epla hvis de ikke blir solgt på Nannestadfestivalen.


Og så har jeg pirket litt. Tegnestifter, washitape og decoupagelakk. Gikk fortere enn jeg hadde trodd, og søte ble de. 

Ellers har jeg lagd en del skåler med magnet under, som kan holde knappenåler og sånt. De var jeg ikke helt fornøyd med, men jeg prøver på nytt! Fant mange fine småskåler på loppis i dag, så nå starter jakten på tynne, sterke magneter. Mer betong er også planlagt, og kanskje litt gipsstøping? 

Og ellers?

Ellers er jeg tilbake på medisinene jeg prøvde å slutte med før i uka. Første dagen gikk nokså greit, andre dagen var jeg helt ubrukelig. Og når jeg begynte igjen, skjedde det samme som første gangen: De rastløse leggene forsvinner med det samme, og etter tre-fire dager får jeg et formmessig løft. 

Nå kan det fortsatt ha vært tilfeldig, og det kan være at jeg bare sover bedre og dermed har mer overskudd, men jeg oppdaget også at mange med ME har lavt dopaminnivå i hjernen, og siden medisinene bedrer dopaminopptaket, kan det faktisk hende at de har effekt på mer enn rastløse bein. Jeg kommer nok til å teste ut litt mer - medisiner med rød trekant er jo ikke noe man tar uten å være sikker på at de hjelper, selv om jeg tar veldig lave doser.
 
Mini me vil sove. Caruso vil kose. Sånn ellers har kattene erklært vår, og er ute mer enn de er inne og dermed vanskelige å få tatt bilde av... 

Men uansett nyter jeg gode dager, og lager ting så det tyter ut av øra på meg. I går kveld var jeg fullstendig skutt og kunne nesten ikke gå, men jammen våknet jeg ikke og følte meg bare litt lemster og dehydrert i dag. Det er ikke hverdagskost! Så da ble det loppemarked i dag likevel, det hadde jeg aldeles ikke turt å håpe på. Og etterpå ryddet jeg ferdig blomsterbedene. Og så sovnet jeg i stolen en halvtime, men det skulle nå bare mangle. 

Så planen for uka er å fortsette å lage det jeg har lyst til, putle med blomster og jord og ellers prøve å ikke gå helt amok med nyfunnede krefter. I morgen blir det pressekonferanse for Nannestadfestivalen, og senere i uka er det plottet inn legebesøk og en etterlengtet tur til frisøren, men ellers kan jeg gjøre som jeg vil! 

Lykke til med uka, dere også!

3 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Så leit at du ikke fikk mer salg!! Jeg har lyst til å komme på et marked, så meld fra på bloggen!! Endelig er det tid for å rote i bedene igjen!! Det spirer i vinduskarmen min!! Ha en fin uke!! AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Tenker det var de som var på markedet det var noe feil med jeg! Imponerende utvalg av varer du har, her snakker vi allsidig håndverks- og håndarbeidsvirksomhet. Ikke noen grunn til å gi opp foreløpig synes jeg. Veldig godt å se at det virker som formen stort sett er mye bedre enn tidligere og at det går rette veien?

Ha en fin og aktiv uke! :)

Helle said...

Mannen din har et poeng i at man må fortsette å tro på seg selv, noen ganger går det bare litt trått. Hvordan man stiller ut varene og pris er selvsagt viktig, hvor godt annonsert markedet var, om det var mange tilfeldige turgåere som kikker innom osv. Nå har jo nesten "ingen" kontanter lenger med mindre man planlegger for det. Det viktigste dere kan gjøre er å evaluere dagen, noe som dere allerede gjør.

Neppe noen trøst, men vi er flere som sovner i stolen etter en lang dag på farten. :)