12.6.13

Ovale kurver - Kurvmagerskolen modul 2

Da var andre modul på Kurvmagerskolen vel gjennomført, og jeg har lært ett og annet om å flette ovale kurver. Og om å flette i det hele tatt. Og om meg selv.

Modul to var minst like lærerik og hyggelig og spennende som modul én var i høst, og i tillegg var vi færre elever og været var bedre og jeg var friskere, så dette ble riktig bra.

Samlet produksjon fra fem elever - mine tre foran til venstre.

Og ovale kurver er morsomt å flette. Og med færre til å dele på læreren, ble oppfølgingen enda tettere, og jeg ble i større grad stoppet fra å gjøre feil i tide (ulempen med å jobbe fort - læreren rekker ikke innom før jeg har gjort myyye galt), så jeg er riktig godt fornøyd med kurvene mine også. Ikke at det ikke er mye å gå på, men det var virkelig et par ting som falt på plass for meg i løpet av disse dagene, og dermed ble fletten litt penere enn før.

Agnetes dyktige hender viser starten på flettekanten. Kjekt å kunne dokumentere med kamera på mobilen!

Forhåpentligvis har jeg også lært litt om dimensjoner, og om å styre kurven inn i den formen jeg vil at den skal ha. Det gjenstår å se hvor lett det er på egenhånd, men nå kan jeg i hvert fall litt mer av teorien.

Mine to kurver. Modellen til høyre er hovedkurven for modulen - en fransk innkjøpskurv. Blomsterkurven til venstre er mitt eget forsøk på å eksperimentere med formen. 

Jeg rakk å flette to kurver med hank og en brødkurv. Hankene var også nye for meg - nemlig tauverkshank, der man snurrer pila rundt seg selv til den blir som et tau, før man snurrer den rundt kjernen i håndtaket. De ser litt frynsete ut foreløpig, men blir penere med bruk.

Brødkurven ble jeg akkurat ferdig med - den er fortsatt ikke renklippet.

Flettekanten på brødfatet er også ny, og foreløpig ikke helt etter boka. Men nå vet jeg noenlunde hvordan den skal lages, og til høsten skal vi prøve mer på den.

For det er helt klart at det blir modul tre av Kurvmagerskolen på meg til høsten, så sant helsa tillater det. Nå håper jeg å få flettet riktig mye i sommer, og holde flettegleden mer ved like enn jeg har klart i våres, for helgas vitamininnsprøyting har i hvert fall gitt meg flettelysten tilbake!

Og ellers?

Ellers gikk Nannestadfestivalen av stabelen i helga uten at jeg fikk vært med. Besøket hadde vært godt, salget så som så, var omkvedet fra håndverksstandene. Nå håper jeg virkelig at folk kommer tilbake med stand neste år, og at publikum da er mer forberedt på at dette er et sted det er verdt å handle, så vi ikke ender tilbake med bare bling og t-skjorter og elgpølse å få kjøpt!

Lørdag 22. juni skal vi stå på midtsommermarked hos Grønne Hjerter på Eidsvoll, og i august er det Jessheimdager, og i mellom der har vi ambisjoner om å få til et par turer til Blå eller Vestkanttorget i Oslo. Vi må jo bli kvitt noe av alt vi har lagd!

Dårlig med pusebilder etter en travel uke, men her koser i hvert fall Caruso og Mini me seg i skyggen over og under godstolen.

Formen er ikke sånn helt på topp, men sammenliknet med hvordan den var etter kurset i høst, er det slett ikke noe å klage på. Gresspollenet gjør sitt til å trekke meg ned i stolen (så trøtt, så trøtt), og mandag var jeg i begravelse til en tante, og sånt tar jo også på. Så foreløpig har jeg vasket klær, og så smått begynt å rydde litt. Ellers leser jeg Hundraåringen som klev ut genom fõnstret och försvann - den anbefales varmt som god, lettlest og underholdende sommerlitteratur!

De neste halvannen ukene har jeg fint lite konkrete planer, heldigvis - kanskje jeg skal prøve meg på å ha ferie? I hvert fall ut dagen i dag, tenker jeg. Mer bok, mer strikketøy, og enda flere dupper - det høres ut som en plan!

Håper du har hatt en finfin helg, og er litt mindre solbrent enn meg!

2 comments:

Helle said...

Det er så godt med slikt påfyll. Kurvene ser flotte ut, så for et utrent øye ser dette veldig proft ut. Får håpe du får god avsetning på kurvene dine i Oslo. Ikke så mange som lager slike selv i dag.

Buglas design said...

Du lager så mye flotte kurver :)