23.6.13

Jakke til å bo i

Denne jakka ble ferdig rett før jeg dro til Kurvmagerskolen, og rett før jeg gikk tom for garn. Siden har jeg bodd i den.


Utgangspunktet er Pomme de Pin Cardigan, men etter å ha strikket ermene, kjente jeg at jeg aldri kom til å få jakka ferdig om jeg skulle strikke hele i mønster og for hånd. Så jeg improviserte resten i glattstrikk på maskin, med håndstrikket vrangbord, stolpe og krage.

Det er faktisk håndstrikken jeg er minst fornøyd med. Vrangborden er for løs, stolpene for smale og kragen for vid og for liten, men når man dikter vilt og uhemmet helt uten tanke på hvor mye mer garn man kommer til å bruke, blir det som det blir. Det var omtrent tre gram garn igjen da jeg var ferdig, så jeg kunne ikke gjort det så veldig mye annerledes.

Slarkejakke på slarkebilde. Jaja. 

Uansett er jakka genial i bruk. Strikket i ensfarget Kauni på grovstrikkemaskinen er den lett og passe tynn, hele saligheta veier omtrent 300 gram. Den er varm uten å være for varm, og den er romslig nok til å få utenpå andre klær og likevel ikke så vid at den ser ut som et telt. Den ble brukt både morgen og kveld mens vi satt ute på Sørlandet, og har vært slenge-på-seg-jakke siden. Min nyervervede status som bilist gjør jo at jeg ikke må ha vindtette ytterjakker lenger, og det har virkelig økt bruken av strikkeplagg.


Og i går fikk jeg virkelig bruk for den. Tolv-femten grader, vind og yr på midtsommermarked er kaldt, kaldt, kaldt, selv om vi sto under tak. Det var faktisk kaldere inne enn ute, og etter hvert kom både ullsjalet og pulsvantene frem.


Men hyggelig var det, selv om vi ikke solgte all verdens. Det er andre gang i vår det arrangeres marked her, og vi merket i hvert fall at kundene var mer interessert i å handle nå enn de var forrige gang - da var alle ute og gikk tur uten lommebok...


Det blir ny runde med marked hos Grønne hjerter i september, og før det har vi tenkt å få til en tur på Blå i juli og vi skal ha stand på Jessheimdagene 10. august. I oktober blir det Salig blanding på Maura, og etter det begynner julemarkedene. Jada!

Og ellers?

Ellers blir jeg fortsatt sliten av å stå i så pass mange timer, så i dag er det ganske rolig her. Jeg fikk en gigapakke fra Stoff og stil i går, samt en pakke med garn fra Litauen, så jeg har brukt dagen til å planlegge prosjekter og finne mønstre som passer til stoffene - som selvfølgelig ikke var akkurat sånn som jeg hadde forestilt meg. Men alt er bruktbart, om enn ikke til akkurat det jeg hadde tenkt på da jeg bestilte, og alt var billig. Det er prisen å betale for å handle stoff på salg på nett, så det får være greit!

Ellevilde er sånn middels imponert over været. 

Uka som venter er tom og blank og fin, lærermannen har endelig sommerferie og skal i studio med bandet, og jeg skal sy, har jeg tenkt. Og ellers ta det pent og planlegge svigermors 60-årsdag som skal feires til helga. Det blir hyggelig!

Godt vi har veranda med tak. Her mangler bare Caruso, men han synes ikke det er så farlig med regnvær.

Men nå blir det dyne/teppe/pledd - mannen er levert på toget til byen, så jeg kan rydde stuegolvet og begynne å feste sammen lagene til det første filtteppet.

Og så måtte jeg bare vise bilde av dette lille nurket som jeg var på besøk hos forrige dagen... 

Håper du har hatt en finfin helg, du også!

3 comments:

Anonymous said...

Vi gleder oss!
Svigermor

Strikketine said...

Hei!

Jeg ser jo at det ble en anvendelig alt-mulig-jakke! Ser fin ut!

Men nå ble jeg veldig nysgjerrig; hvor og hva er grønne hjerter?? Ser veldig spennende ut!

Klem strikketine

Helle said...

Godt jakken falt i smak når den endelig ble tatt i bruk. Rart med sånne plagg som bare treffer når de kommer på. Som du sier, man bor nesten i dem. :)