23.3.13

Kurver og toving og bil!

Ikke at de tre tingene har noe som helst med hverandre å gjøre, altså, annet enn at jeg har brukt den siste drøye uka på dem. 

Kurver!

Forrige helg var jeg på kurvflettekurs med Silja fra Skovstuen Pil og flettet pølseflett! Det var skrekkelig gøy, og pølseflett var ikke så forskrekkelig slitsomt som fryktet. Det var nok mest fordi jeg brukte tynn pil og tynne pølser - på kurv nr to skalerte jeg opp bittelitte grann, og det gjorde stor forskjell på armene, gitt.

Første forsøk ble en bolle, og den ble omtrent som planlagt.Flettet med pil i to farger, tilfeldig blandet. Godt fornøyd med fargespillet i den! I det hele tatt er jeg godt fornøyd. Det er unektelig en del å gå på teknikkmessig, men farger og form liker jeg veldig godt.

Etterpå prøvde jeg meg på et noe mer ambisiøst prosjekt - en høy, smal kurv som faren min kan ha pilene sine stående i når de skyter med pil og bue.


Ikke så lett få kurven til å gå utover og innover som jeg ville, men litt fasong ble det. Ujevn er den, og ikke har jeg klippet den ren enda, men det var spennende og lærerikt å jobbe med en sånn fasong. 


I det hele tatt var den en knallbra helg, jeg lærte masse (også av å følge med på hva de andre lærte), og slet meg fullstendig ut. Men sånn blir det av og til, når det skjer mange ting på en gang og jeg ikke har lyst til å si nei til noe av det. 

Toving!

En av grunnene til at jeg ble mer sliten enn planlagt, var kveldskurset i toving av sitteunderlag torsdagen før flettekurset. Vet ikke helt hva jeg tenkte på da jeg meldte meg på dette, jeg burde jo skjønt at det ble skrekkelig tungt for armene. Men nå har jeg lært litt om å tove med ull, og det virker morsomt hvis vi bare kan finne litt mer effektive måter å tove på enn å stå og kna i pinnevev. Har i ettertid blitt tipset om å tråkke med føttene i stedet for å kna, eller å bruke pussemaskin, og det høres fristende ut. 


Motiv hadde jeg ikke tenkt på, så det ble en slags improvisert kosmosaktig sak. Jeg prøvde meg på tove inn noen garnstumper, og det fungerte brukbart. 


Tykt og godt ble det til slutt, i hvert fall, og varmet godt i baken under flettekurset i helga. Og kanskje det blir varmt nok i solveggen i påska til at jeg kan prøve det ute også?


Bil!

Si hei til Solan! Liten, svart, elektrisk og lur og en medvirkende årsak til at den siste uka ble nokså slitsom. Vi så på ham første gang forrige fredag, og han kom hjem til oss på tirsdag!


Siden har vi summet rundt i Nannestad. Jeg har til og med kjørt helt alene for første gang på nærmere tyve år! Skal ikke påstå annet enn at jeg ble nokså sliten av det, men med litt trening tenker jeg det skal gå helt fint. Jeg gleder meg til å være mer mobil og ikke så avhengig av andre - god plass til jordsekker og blomster og pil og loppefunn er det også. Og så kan vi kjøre og bade i sommer! Hvis det blir sommer i år, da. 

Og i påska skal han få prøve seg på en tur til svigers. Vi er litt usikre på om han klarer hele turen til Sverige i ett jafs med vinterdekk og kulde, så det blir nok en ladestopp på veien. Men på sommerføre bør han klare rundt 160 km på en lading, så da skal det gå finfint.

Og ellers?

Ellers har det skjedd fint lite. Jeg har vært skrekkelig sliten, men begynner å komme meg nå, heldigvis. Men nå er det på tide å bremse kraftig opp med mindre jeg skal miste hele formbedringen fra i fjor vår, så jeg driver og planlegger hva som skal prioriteres fremover. 

Er det noe inni her, tro?

Lista over ting jeg har lovet å lage og gjøre og være med på er i overkant lang, så jeg er redd det er på tide å begynne å skuffe folk. Og meg selv, for så vidt. Og å sette stopp for nye lovnader, i hvert fall foreløpig. Selv om jeg liker å treffe folk og å lære nye ting blir det ikke noe moro hvis jeg er så sliten at jeg ikke orker å lage ting jeg har lyst til å lage!

Der var det ingenting! Kjedelig!
Så påskeplanen er av den bedagelige sorten: Roe ned, sitte stille og strikke i sola, se påskekrim (Lewis!), lage det jeg orker og har lyst til, og dessuten handle Töcksfors tom for glutenfritt mel. Og klarer jeg i tillegg å starte opp igjen hus-slanke-prosjektet mitt sånn så smått blir jeg veldig, veldig godt fornøyd.

Ha en riktig god påske, alle sammen!

3 comments:

Åse Helen Aasan said...

Ja, her var det mye fint og interessant! Den pølsekurven var veldig fin og kurv til pappas piler var jo en glimrende idé. De "står og slenger" på soverommet! Og så deilig det må bli for dere å bli litt mer mobile, ikke minst om sommeren når badetemperaturen er brukbar!

Helle said...

Gratulerer med ny bil. Den så skikkelig kul ut. En kollega av meg som jeg av og til sitter på med har elbil, klarer aldri helt å venne meg til at den er helt stille.
Vurderte selv elbil, men har kommet til at behovet for lengre distanser er større enn hva elbilen er klar for ennå. Så vi ender nok opp med noe bensindrevet. (sukk).

God påske. :)

Nina said...

Kjære deg, det er alltid så hyggelig å få kommentarer fra deg! Og i dag ekstra trivelig for nå kan jeg legge kommentarer uten å "lure" de inn med google :-)
Jeg har jo så mye på hjertet: For det første var disse pølsene våre utrolig gode og som du også nevner - en har HELT kontroll selv på hva som er i de! Kjempegøy!

Jeg har faktisk også være på kurs med Silja i sin tid og flettet pil. Jeg synes det var veldig tungt så det imponerer meg ekstra når jeg ser hva du får til. Men jeg skal kontakte henne i år for å kjøpe pil for å plante hekk :-)

Og toving har jeg ikke gjort slik som du gjør, av samme grunn som med pilen, jeg tror det er veldig tungt! Men du verden så lekkert!

Lekker bil!!!!

Her har vi en katt som elsker å legge seg i den store, blå IKEAposen som vi bærer ved i. Ikke skjønner jeg, for der er det fliser og bark, men den er god å gjemme seg i :-)

Og rett etter du hadde lagt inn kommentar så publiserte jeg en konkurranse for en bok jeg har blitt med i. Så hvis du tar en liten tur tilbake så bare legger du et lite "hei" og du er med i konkurransen :-)

Med ønske om en riktig god påske!!!
Hilsen Nina