13.3.13

Godt modnet genser

Nesten et år tok det fra jeg begynte på denne genseren til den var ferdig. Det er i grunnen ganske typisk, siden jeg alltid holder på med omtrent ti strikketøy samtidig, og i tillegg bytter mellom vinter- og sommerstrikketøy.


Men den som venter på noe godt, osv., og genseren ble virkelig deilig. Strikket i det dessverre utgåtte Spire fra Gjestal, på pinne 3,5, ovenfra og ned etter mønsteret Gathering Stripes av alltid geniale Veera Välimäki.

Det eneste jeg har å utsette på den, er at den ble litt stor. Så det er mulig jeg hekler en runde på innsiden, akkurat i overgangen mellom genser og hals, for å forhindre at den med tida siger så langt ned at skuldrene titter frem.


Litt endringer har jeg selvfølgelig gjort fra mønsteret. Jeg har strikket rett ned, uten øking/felling i livet, og kantene nederst er rillestrikket i stedet for doble. Rillestrikken er strikket på pinne 3, men der kunne jeg visst med fordel ha felt noen masker eller gått ned enda mer på pinnestørrelse, for den er litt løs. Men ikke så mye at jeg kommer til å ta den opp, tror jeg.


Jeg trodde ikke jeg hadde knapper som passet, men etter å ha prøvd den på, kjente jeg at den trengte litt andre typer knapper enn jeg først hadde tenkt, og en runde til i knappeskuffen resulterte i tre fine metallknapper med patina (dvs godt brukt). De er nok klippet av ett eller annet plagg en gang, enten av meg eller en bestemor, og jeg er like fornøyd hver gang jeg faktisk kan bruke noe av det jeg driver og sparer på. Garnet var for så vidt også fra lageret, jeg kjøpte det jeg kom over av Spire på Bogerud i Oslo da det var på opphørssalg uten å ha alt for konkrete planer.


Alt i alt er det en lett og passe varm og deilig uformell genser, som nok blir mye brukt, kjenner jeg. Og da er jo alt vel!

Og ellers?

Ellers varierer formen mellom ganske grei og ganske umulig uten at jeg riktig skjønner hva som utløser det ene eller det andre. Jeg har funnet en ny app, ME/CFS Diary, så nå prøver jeg å registrere hvor mye jeg gjør og sover og hvilke symptomer jeg har og i det hele tatt, sånn at jeg kanskje kan skjønne sammenhengen litt bedre etter hvert og klare å bli mer stabil. Eventuelt må jeg stramme inn på dietten igjen, men det blir siste utvei - det er så deilig å spise litt mer variert.

Mye jobb med så mye pels, altså.

Så jeg rydder og lager mat til fryseren når jeg orker, og leser og strikker når jeg ikke orker noe annet. Skal vel innrømme at jeg er litt nervøs for flettekurset i helga, eller rettere sagt for dagene etterpå, men noen sjanser må jeg ta. Og jeg gleder meg veldig til å flette!

Strekk på foten - sprik med tærne!

Men frysen begynner å bli rimelig velfylt igjen, og jeg har strikketøy nok og god stol og ingen planer for neste uke, så da skal det nok gå.

Ha en fin dag!

4 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Så fin genser!! Må le litt når du også gjør slike små endringer utfra mønsteret..... Jeg må også gjøre mine små justeringer..... Lykke til på flettekurs!! AnneK:-)

Fuglemamma said...

Nydelig genser, den har virkelig modnet seg godt. Håper du får mange gode dager fremover!

Guri said...

jeg synes genseren var veldig fin jeg!

Helle said...

Genseren ble jo kjempefin og som du selv sier, den som venter på noe godt.. :)

Har en soveapp: sleep cycle som jeg brukte en stund for å forstå sove-mønstret mitt. Det går på at man har ulike faser i søvnen, og hvor det er bedre å våkne i en lett søvnfase fremfor i en tungsøvnfase. Denne legger jeg (i flight mode) ved siden av hodeputen hvor den da registrerer søvnmønsteret mitt. Først trodde jeg det var bare tull, men jeg kunne etterpå konstantere at den hadde rimelig god track på de lette søvnperiodene hvor jeg nesten var våken. Resultatene fra denne gjorde at jeg sto opp 10-15 min senere, og følte meg mer opplagt (mindre død) om morgenen.