10.3.13

Knæsj!

Knæsjskjerfet mitt er ferdig! Noen uker senere enn planlagt, men sånn går det når man setter fyr på strikketøyet sitt.


Men nå har jeg fargerikt skjerf, og forhåpentligvis er det ikke så lenge til jeg kan bruke det til vårkåpa. Det passer for så vidt til dunjakke også, men det var nå liksom kåpa jeg hadde planlagt å bruke det til.Mønsteret er Grade av Grace Anna Farrow, og jeg startet med en ganske lang i-cord for å få det mer avlangt og i skjerf-fasong. Det står forklaring i mønsteret på hvordan man skal regne ut hvor stort det blir, men jeg bare startet med det jeg syntes så passe ut, og strikket til jeg ikke orket mer syntes det så stort nok ut.


Garnet er Evilla 6/1, opprinnelig fra Mauds garn, men jeg har kjøpt det på ryddesalg hos Kværnhuset strikk og flisespikk. Utrolig synd at det ikke blir lagd lenger, ingen andre som får til farger på riktig samme måte.


Usedvanlig fargerikt til meg å være, og usedvanlige farger i det hele tatt, men jeg liker det av en eller annen merkelig grunn veldig godt. Fargene er på grensen av hva mitt vinterbleke åsyn tåler, men siden alle fargene bortsett fra den orange (som ikke er så selvlysende som på bildene) heller mot blått og er ganske kalde, fungerer det sånn noenlunde.

Men jeg skal være i form og humør til å synes for å ta på meg dette skjerfet, kjenner jeg. På den annen side - det er jo et skjerf til å bli i godt humør av, så det har nok en slags selvrettferdiggjørende effekt.

Og ellers?

Ellers har uka inneholdt noen uventede dårlige dager, men også en hel del matlaging, rydding og forskjellig annet. Haugen med lopper vokser, søppeldunken er smekkfull og hyller og skuffer litt tommere. Dessuten er tørrvareskapet er tømt, og i dag ble deler av overskuddet omdannet til pippemat.


I tillegg til å strikke ferdig skjerfet, har jeg faktisk klart å få ferdig en genser som har vært underveis i et år. Nå mangler den bare knapper, så får vi se hvor lang tid det tar. Dessverre var det ikke noe som passet i skuffen, så da må jeg ut på leting.

Ludde spiser gress i motlys i vinduskarmen. Det er vår og røytetid og fortsatt ikke gress ute, så da må matmor bidra med litt grøntfor.

Og det spørs om det blir denne uka - planen er i grunnen å sitte på lading frem til torsdag kveld, for da er det toving av sitteunderlag på Heimskringla som står på programmet. Og til helga er det kurvflettekurs! Det blir stas! Det er ledige plasser, så skulle du ha lyst til å komme, er det bare å melde seg på.

Fælt så vanskelig det skulle være å få tak i denne, da...

Forhåpentligvis betyr lading i dette tilfellet å fortsette å fylle fryser og tømme skap, og ikke bare bok og strikketøy. Men nå begynner det å bli på tide å få ferdig vinterklærne jeg strikker på, så det blir nok en god del av det også.

Nom, nom. 

Håper du har hatt ei flott helg, og at du også ser fram til uka!

3 comments:

Guri said...

Kjempestilige farger i det skjerfet ditt!! HAr aldri prøvd det garnet, men det ser så mykt og deilig ut!
HA en fortsatt fin søndag! Klem :)

Åse Helen Aasan said...

Nydelig skjerf og fine kattebilder!

Helle said...

Synes jo at det er både morsomt og friskt med litt farger. Også om vinteren, selv om huden kan minne mer om melk... Tror du likevel godt kan ha litt farger, fordi det fremhever de fargene du allerede har. Ikke minst gir det et boost til humøret.:)

Ja boken kan absolutt anbefales for de som både er redd for å gjøre feil, og for de allerede feiltastiske. :) Syntes ikke minst det var herlig å lese om hva som kjennetegnet mennesker som lever helhjertet kontra da som på derimot slet mer i sine liv. Perfeksjonisme var ingen suksess oppskrift for å si det forsiktig. Tror du har all grunn til å kunne sove godt om natten når du feiler litt. Da er du jo rett og slett feiltastisk. :)