2.1.13

Ut med det gamle!

Litt oppsummering av året får det bli, når man først har en blogg å gjøre det i. Jeg er ikke så stødig på sånne skikkelige kavalkader og kåringer, så det blir litt løs mimring og noen refleksjoner, kanskje.

Kurvflettingen satte definitivt sitt preg på 2012.

La meg starte med å si at 2012 har vært et godt år. Mye bedre enn 2011. For et år siden skrev jeg at

"2011 ble, som alle andre år, ikke helt som tenkt. Det er ikke så farlig. Det som er viktig, er at jeg har lært nye og morsomme ting, blitt kjent med nye og flotte mennesker (ikke minst gjennom Strikkemaura), lagd masse rart og fint og stygt og morsomt, kjedet meg, kost meg, moret meg og vært sliten og opplagt og ør og blid og sur og i det hele tatt kjent på alle livets sider. 

Og 2012 regner jeg med at blir omtrent det samme. Jeg håper som vanlig på bedre form, tid og overskudd til å lære mer, en tur til New York på forsommeren og kurvflettekurs i vår vil jeg gjerne få til, og kanskje, kanskje litt jobb igjen mot slutten av året.."

Og 2012 ble mye av det samme - bare bedre. Formen skvatt opp et hakk sånn rundt påsketider, og dermed har jeg klart mye mer enn jeg hadde turt å håpe på. Jobbing er fortsatt et godt stykke unna, har jeg måttet innse, men jeg har fått nye venner og vært nye steder og lært nye ting, og er dermed strålende fornøyd. 

New York i juni - et av årets store høydepunkt!

Kurvflettingen har kanskje vært det viktigste nye i 2012. Ikke bare er det noe nytt å lære og holde på med, Kurvmakerskolen har også gitt meg langtidsplaner og håp om noe matnyttig å drive med selv om jeg kanskje ikke kommer meg tilbake i "vanlig" jobb. 

Kurvmakerskolen - et annet høydepunkt.

Omtrent 20 kurver har det blitt, og en del annet, og ganske mye av det er faktisk solgt også. 

Blomsterkurven er en modell jeg har planlagt helt på egenhånd, og det er jeg godt fornøyd med.

Veving har også vært en av de tingene jeg virkelig har kommet skikkelig i gang med i 2012, og henger tett sammen med flettingen - i hvert fall i mitt hode. 

Nyveven!

Vever har kommet og gått, men beholdningen av vever og garn ved årsslutt holder atskillig høyere kvalitet enn jeg hadde regnet med da året startet. Bortimot 20 ting er vevd, og det er jo en god start. 


Juleskjerf til broder'n - kanskje det beste jeg har vevd så langt.

2012 ble også året der Krukka og jeg gjorde våre første, spede forsøk på messer og markeder. Det ble mer enn vi hadde trodd - vi planla først og fremst for 2013 da vi begynte å snakke om å samarbeide.

Stand på høstmarkedet Salig blanding.

Omsetningen har stort sett vært bedre enn forventet, og ikke minst har vi lært masse om hva som selger og hvordan vi skal selge det. Eplabutikkene til Huset i midten og Krukka er åpnet, Facebooksider har det blitt, og etsybutikker er underveis. 

Og det har blitt mer av mye annet også - loffersløyd, smykker, papir, søm... Og det er skrekkelig moro.

Øredobber til salg.

Med alt dette nye har det blitt mindre strikking enn før, og det ser jeg som et godt tegn. Jeg liker å strikke, bevares, men det har alltid vært alt det andre jeg helst vil drive med.

Årets mest brukte strikkeplagg - det blir nok en til i år.

Det ble vel en førti strikkeprosjekter i 2012, og det er jo ikke verst, tatt i betraktning at jeg ikke strikket i det hele tatt i våres, før jeg fant ut at jeg må ha en pute bak høyre skulder for å slippe å få vondt. Dessuten har jeg lært å strikke og lese samtidig i høst, så i 2013 blir det kanskje mer strikking samtidig som det blir mer av alt det andre. 

Og hva nå?

Planene er mange: Jeg skal holde strikk-to-sokker-på-en-gang-kurs i slutten av januar, jeg skal på strikkemaskinhelgekurs i februar, kurvflettekurs i mars, kurvmagerskolen i juni og september og det blir flettehelg en gang i måneden i Fetsund. Det blir Berlintur i vinterferien, og så fantaserer vi om en Hellastur i sommer for å besøke en kamerat som har flyttet dit. Krukka og jeg planlegger nye produkter til markeder og messer, og nettbutikkene skal videreutvikles. Vi driver også med kursplaner og nettsider for det lokale husflidslaget, og har nok å ta tak i der også.


Må jo ha med et par pusebilder også... Mini me sitter på veven og holder seg fast med halen som en apekatt!

Ellers er det mye vi har lyst til å bruke penger på i år: Elbil står på ønskelista til våren, vaskemaskinen nærmer seg livets slutt, varmluftskomfyr hadde vært innmari kjekt, og en portrettlinse til kameraet. Og festivalpass til Øyafestivalen. 

Caruso er mer konvensjonell og bruker poten til å holde seg fast i matmors kne.

Alt dette betyr at jeg må prioritere både krefter og penger strammere. Og en nærliggende løsning er å slutte å kjøpe garn. Jeg har jo skrekkelig mye fint garn, da, så det gjelder "bare" å planlegge prosjekter ut fra hva jeg  allerede har. Det er mulig jeg gjør noen unntak for garn til ting som skal selges, men da skal jeg være nokså sikker på at jeg faktisk får solgt det jeg lager. Det samme gjelder for så vidt andre materialer og verktøy, men pil får nok prioritet i år. 

Noe av garnfangsten fra New York - skulle være mulig å lage en del fint av dette...

Håpet er at det blir lettere å holde lommeboka lukket når jeg har noe konkret å spare til. Og bil ønsker jeg meg veldig nå - jeg skal jo på så mange spennende kurs og messer i år! 

Så målet for 2013 er rett og slett å gjøre mer av alt og bruke mindre penger på det. Dels ved å spare og dels ved å selge mer. Og hvis jeg klarer å stabilisere formen på det nivået den har vært de siste månedene, og lærer meg å prioritere bedre, skal det faktisk være helt mulig å gjennomføre. Det blir et spennende år, tror jeg!

Lykke til med 2013!

4 comments:

Helle said...

Etter å ha fulgt deg en stund synes jeg det virker som om energien din er på vei tilbake. Kanskje ikke så fort som du ønsker, men i alle fall ser det ut til å gå rett vei? Du har i alle fall fått utrettet mye i løpet av 2012 når du ser tilbake på året som har gått.

Penger og sparing, ja der sier du noe. Får hele tiden nye ideer og synes det er vanskelig å ikke la en rives med av impulsiviteten når man står foran en garnhylle i butikken, men må som du bruke mer av det jeg har før jeg fyller opp i lageret. Jeg har som du en del store planer for 2013 som koster store penger, og dem er det som kjent ikke ubegrenset med. Så da må det jo spares andre steder. :)

Vi har også vurdert elbil som en bil no 2, men jeg er ikke helt overbevist ennå om at det er helt min greie. Liker dog størrelsen på dem godt da du får parkert dem absolutt over alt... Og det er da alltids noe.

Fortsatt godt nytt år.

krukka said...

Godt Nyttår!
Ja. 2012 ble et år med mange prosjekter og du verden så spennende det har vært.

Gleder meg defor stort til det nye året, er helt sikker på at det blie eeeeennnda bedre enn 2012!
Ett av mine mange prosjekter er å følge opp bloggen litt bedre..... i morgen :)

Joan said...

Du har fått till mycket 2012, roligt att följa din blogg själv har jag inte fått till en ända korg, men jag gleder mig till korgmakare skolan med Agnete på sommaren
Gott nytt år hälsningar Joan

Vibekes lille ullne said...

Det er veldig morsomt å godt å lese om alt du har fått til i 2012! Produktivt år med mange givende aktiviteter og mye input virker det som. Det fortjener du og jeg håper at det blir enda flere hopp oppover i formen i 2013! Gleder meg til mer inspirasjon herfra :)