6.1.13

Langt og lenger enn langt

Jeg har strikket sjal i størrelse verdens sterkeste mann. Og vel så det. Det rare er at jeg liker det likevel.

Klarte ikke å ta bilde med sjalet strukket skikkelig ut - det er for stort.

Eris er en sjalsaktig sak med nokså spesiell konstruksjon. Ikke så lett å forklare hvordan det strikkes, men midten strikkes først, så strikkes de to "vingene" etter hverandre med kortrader og økninger så det blir spisser. Og det er komplett umulig å se hvor stort det blir underveis.

Brettet på midten har sjalet omtrent normal størrelse...

Nå er det ikke så lett å se på bildene heller hvor stort det er, men de spissene skal liksom kunne henge på hver sin skulder. Eller over hverandre foran på brystet. Nå er det vel nærmere halvannen meter mellom de spissene, så skulle dette passet, måtte jeg altså hatt skulderbredde som en liten elefant. Og det har jeg jo heldigvis ikke, det ville sett litt rart ut siden jeg er knappe 160 cm på strømpelesten.

Så da blir det å virre saligheta rundt og rundt maaange ganger i stedet. Og det funker på et vis, det også, siden sjalet er så pass tynt.


Ikke vet jeg helt hva som gikk galt. Kanskje det faktisk skal være så stort. Kanskje strikker jeg bare for løst. Uansett er det stor forskjell på de forskjellige garntypene i sjalet, selv om alle er sokkegarn.


Det lilla i midten er noe testgarn fra Projo - litt stivt og tynt, men holder fasongen bra. Det hvite garnet er Arwetta sokkegarn - veldig mykt, men utrolig slapt, så den hvite "vingen" er den største. Det brunorange er Projo merino sock, mener jeg å huske, og det er helt perfekt - mykt, fyldig og spenstig på en gang.


Så om jeg strikker dette igjen (og jeg liker det som sagt veldig godt), skal jeg strikke det litt mindre, på mindre pinner og med samme garn i hele sjalet - og kanskje helst i Projo merino sock. Men denne utgaven blir nok også brukt!

Og ellers?

Ellers henger julefeiringa fortsatt i, så det går litt i sakte fart her i huset om dagen. Men jula er ryddet bort, klesvasken noenlunde i rute og frysen i ferd med å fylles med fornuftig mat for mager som har blitt utsatt for både litt av hvert de siste ukene.

Støvsuger er skummelt. Så da kryper vi sammen innerst på soverommet, nesten alle sammen.

Heldigvis varer vintersportsesongen en stund til, og jeg har strikketøy i lange baner, og så rydder jeg litt og spiser litt og sover litt sånn innimellom. Så da går nå dagene, og når jeg faktisk får gjort litt og lagd litt og formen krabber i riktig retning, er jeg egentlig godt fornøyd. Selv om jeg unektelig gleder meg til å komme i gang med litt mer energikrevende prosjekter - fletting, veving og maskinstrikking, blant annet. Men det kommer, det kommer!

28 cm mage. Noen lengre? Ikke her i huset, i hvert fall. 

Håper du har hatt en hyggelig start på 2013, du også!

4 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Det var et flott sjal, men kanskje litt digert?? Noen ganger skjer det nok et eller annet underveis. Jeg strikket Color Affection og det ble også kjempestort!! Selve strikkingen var morro, men ikke resulatet!? Sånn sett er trekantsjal lettere å beregne:-) Ha en fin kommende uke! AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Morsomt! Sjal med to spisser som oppfører seg som et stort skjerf. Ser ut til å være deilig ute på de kalde dagene, selv om jeg skjønner at det ble overraskende langt.

Her dro de siste julegjestene i dag, og det skal bli godt å få huset for seg selv igjen og komme tilbake til hverdagen. :)

Siddis back home said...

Herlig sjal og for noen skjønnas katter! Godt nyttår til deg og dine!

Helle said...

Ingen sak at sjalet er langt når det er strikket i så tynt garn som det du tydeligvis må ha gjort. Fint ble det i alle fall, og vil tippe at det også er godt og varmt. :)