14.1.13

Ikke helt grått

Etter hektisk julegaveinnspurt trenger man noe enkelt og rolig å ha mellom fingrene. Inspirert av Vibekes patenthalser, fant jeg fram noen nøster Hexa fra lageret, og startet en hals.

Dypere og mer bringebærfarget i virkeligheten, ikke fullt så knallrosa...


Men enkelt blir fort kjedelig, så etter et drøyt nøste holdt jeg på å gi opp hele halsen av pur kjedsomhet. Løsningen ble en fargeklatt - omtrent tyve centimeter med bringebærrød Puno. Den hadde jeg ikke i lageret, så jeg måtte bite i det sure nyttårsforsettseplet og kjøpe inn nytt garn allerede første uka i det nye året. Men - jeg klarte å handle bare det ene nøstet jeg skulle ha, og gikk til og med stolt forbi Kauni på tilbud. 


Halsen har vært på siden den ble ferdig. I likhet med Vibeke sine er den sånn noenlunde basert på dette gratismønsteret, tror jeg hadde tretti masker. To hele nøster hexa gikk med, og litt puno. Lett, varm og anvendelig! 

En grå lue har det også blitt. Mønsteret heter Mimei, og lua er enkel uten å være kjedelig. Dessuten er det lurt med en litt tynn lue som likevel er varm over ørene, synes jeg. 


Lua er også strikket av lagergarn, ett eller annet merinogarn fra Lang, tror jeg, kjøpt på Tjorven for å bli vest. Men jeg oppdaget at jeg slett ikke bruker strikkevester, så det har blitt liggende. Til lue var det i hvert fall bra, lett men varmt og veldig mykt, selv om det var overraskende mye tykke partier i garnet der det var "spleiset". Hadde nesten vært bedre med knuter.

Ellers har jeg nesten klart å ikke kjøpe nytt garn. Jeg visste at jeg trengte litt strikkemaskingarn til noen vårprosjekter jeg har i tankene, så da Gerd på Kværnhuset annonserte at hun hadde ryddet garnlageret sitt og ville ha salg på overskuddet, slo jeg til. 

Potensielle sommerskjerf og -halser?

Det ble en del linblaning i litt spreke farger, litt effektgarn, et hespe tynn evilla og en pose med halvtykt svensk ullgarn som kanskje skal bli vevde babytepper. 

Evillahespet lyser opp i garnhylla! Dette skal bli stort sjal til meg, tenker jeg.

Og siden alt dette (bortsett fra evillaen) er tiltenkt produkter til salg, og dessuten var rasende billig, har jeg ikke så veldig dårlig samvittighet. Dessuten hadde vi en veldig hyggelig formiddag hos Gerd, og fikk snakket fra oss litt om garn og strikkemaskiner. 

Og ellers?

Ellers er formen endelig litt bedre. Forrige uke gikk med til hyggelige, rolige småturer, og helga har vært ganske rolig, men jeg har i hvert fall fått gjort en hel del annet enn å sitte i stolen og strikke!

- Kan vi ikke leke litt, da, jeg kjeder meg!  

Så nå er det bare om å gjøre å ikke hive seg rundt og ordne alt på en gang. Uka blir mer enn tett nok, og til helga er det kurvfletting på Fetsund som gjelder! I dag har jeg sortert og lagt i vann pil til en håndarbeidskurv, en skittentøyskurv og en blomsterkurv, så får vi se hvor mye jeg rekker å flette. 

Når lillesøster ikke vil leke, får jeg kikke litt på småfuglene i stedet.
 Mikro klarer bare å være ute noen minutter av gangen i kulda - han har litt tynn pels, stakkar. 

I det hele tatt er det mye på programmet de neste ukene, så det er mye mulig jeg ikke klarer så mye annet enn å strikke når jeg er hjemme. Men det får gå, for det er så mye morsomt som skjer, og etterpå (i slutten av februar...) blir det noen uker i fred og ro. 

Håper mandagen har fart pent med deg! 

4 comments:

Tingelingeling said...

Godt nyttår og kjempelenge siden sist! Herlig å lese. Godt å høre at du er kommet vel gjennom jula og er i gang igjen. Jeg har ikke vært innom blogger på lang, lang tid av grunner jeg ikke rådde over, men nå er jeg tilbake og jeg ser jeg får det travelt. Du har jammen produsert masse. Er såå imponert. Ikke minst av kurvene og messeaktivitet og alt.
Matforsøkene dine er også et studie verdt. Jeg gjør så godt jeg kan, men er ikke så flink som deg til å lage spesialblandinger. Så det blir litt kjedelig i lengden.

Håper vi kan få et 2013 med mye gode nyheter slik at vi kan få enda mer fart i livet. Jeg har ikke så verst, men innimellom blir jeg grusomt irritert over å måtte begrense meg....
Ønsker deg fine januardager, de er for min del litt ekstra utfordrende med kulde, men fyring og godt og varmt tøy gjor underverker! Tross alt. Gammelt, trekkfullt hus krever sine traktorhengerlass med ved i alle fall..
Jeg kommer tilbake! Hei!

Vibekes lille ullne said...

Patenthals var kanskje ikke verdens mest interessante strikk nei, har strikket tre den siste tiden så det vet jeg. Smart med en liten fargeklatt, det blir både finere se på og morsommere å strikke. Jeg har gitt bort alle mine, og tror jeg må ha en pause før det eventuelt blir ett til meg. Garnkjøp er vanskelig å motstå og til maskinstrikk så trenger du vel litt. Evillahespet var veldig fint og fargerikt, det må jo bli bra.

Lykke til med flettehelg! :)

Lisbeths verden said...

Så mye fint du strikker :) Jeg har lagt deg til på min blogg og ønsker deg velkommen til å besøke min :)
Hilsen fra Beth

Helle said...

Ser så mange fine halser, luer, votter etc rundt om kring men av en eller annen grunn ender jeg alltid opp med et stort prosjekt?
det er så deilig med slike ting som en bare bor i med en gang de er ferdige.