21.1.13

Sånn ble det denne gangen

Vi er fire damer som møtes og fletter med pil sånn omtrent en gang i måneden, og i helga var tre av oss i aksjon igjen. Det er ingen av oss som er spesielt drevne, og selv om vi kan en del teknikk etter hvert, er det fortsatt vanskelig å planlegge akkurat hvordan en kurv skal bli. Det vil si, vi kan jo godt planlegge, men det er sjelden blir sånn som planlagt. Så en gjennomgangsfrase har blitt "sånn ble det denne gangen". Og så sier vi oss fornøyd, lærer kanskje litt av det vi tror vi gjorde feil, og finner noe å bruke kurven til likevel.

Fargerikt, men slitesterkt gulv på Gamle Roven barnepark!

Lørdagskurven min ble definitivt bare "sånn denne gangen". Målet var skittentøyskurv til badet, men siden jeg hadde valgt både fasong og sideflett jeg har lite erfaring med, ble det noe helt annet.Fargene ble akkurat som jeg håpte. Mørk, mørk rød amerikaner-pil i staker og sideflett, og kimning i kanelpil fungerte finfint. Engelsk sideflett, derimot, fungerte ikke helt etter planen. Enten var stakene for tynne, eller så er det noen triks med denne teknikken jeg ikke helt har fått med meg, for stakene peker i alle retninger, kurven er ikke rund, og sidene buler ut og inn sånn litt etter eget forgodtbefinnende.


Og når jeg i tillegg hadde fullstendig bomma på hvor mye pil som trengtes for å lage en høy kurv, så ble dette som det ble. Jeg er en erfaring og en potteskjuler rikere. Jeg tror nemlig den kommer til å gjøre en helt grei jobb ute til sommeren med en stor bananplante oppi!Søndagskurven ble litt bedre, selv om jeg var på tynn is hva gjaldt materialvalg og -mengder her også. Rød amerikaner i stakene her også, og rød belgier i sidefletten. Sidefletten er slewing med to, og her hadde jeg også tenkt at kurven skulle blitt høyere, eller at jeg i hvert fall skulle ha "kilene" på sidene i samme farge. Men sånn gikk det ikke, og ikke husket jeg heeelt hvordan kilen skulle flettes, heller.


Men dette ble tross alt en bedre kurv, og siden det er første gang jeg fletter modellen, er jeg rimelig godt fornøyd med at den bare er litt skakk i den ene enden. Selge den kommer jeg nok ikke til å gjøre, men jeg kan godt leve med en litt skakk håndarbeidskurv til meg selv. Og fasongen og teknikkene likte jeg veldig godt, så denne typen blir det nok flere av.

Og ellers?

Ellers var det litt småtungt å flette i helga etter en litt i overkant utagerende quizkveld på den lokale kroa på fredag, selv om det gikk bedre enn fryktet. Kanskje det også påvirket resultatet? I dag har jeg sovet og spist, stort sett. De neste dagene skjer det heldigvis lite, så planen er bok (siste Wheel of Time-boka!) og strikketøy frem til fredag, når det blir tur ut for å feire mannebursdag og å prøvesmake lokalbrygget øl på Bryggerikjelleren.

Caruso er gal kamerastroppfangende mons.


I det hele tatt blir det mye action de neste ukene, så innimellom er det greit å ha lappeteppelapper og stort rillestrikksjal og en del forskjellig annet å strikke på. Det ligger pil til en kurv til på verandaen, så den håper jeg å få brukt i løpet av uka, og kanskje få knytet på en vevrenning som har ligget siden før jul? Jeg sikter mot stjernene, som vanlig, så får vi se hvor langt ned på treleggen jeg treffer!

Og her ser vi like gærne ut, begge to.

Håper du har hatt en fin helg, og kommet godt i gang med uka!


4 comments:

Sisselshverdag said...

Synes kurvene dine er kjempefine jeg :) Skjønner at du tenker mere teknikk og sånt ;)

Vi sees vel i kveld på strikkekafè vi :)

BodilE said...

Hvis du ikke hadde sagt noe om hva slags kurv du EGENTLIG flettet, ville ingen kunne se at de ikke ble sånn som tenkt. Jeg synes de ble kjempefine jeg :)

Joan said...

Hei Linda kan man bli med i flettegruppen?

Linda Aasan said...

Hei! Det hadde vært veldig morsomt å være flere, men med lokalene vi har nå, er det rett og slett ikke plass... Mulig vi ser etter større lokaler senere, men vi blir nok her i vår, i hvert fall. Men har du lyst til å komme på kurs med Silja i Nannestad 16-17 mars? Der har det blitt en plass ledig, og jeg og de tre Fetsund-damene skal dit, i hvert fall :) Mer å lese om kurset på http://nannestadhusflidslag.com/.