27.1.13

Men at det er en nyttig ting...

Du vet kanskje hvordan det er - man starter med mål om å lage noe stort, og så får man det ikke helt til og ender opp med noe smått i stedet. Akkurat som i julepresangen-sangen til Prøysen. Men det kan fortsatt bli en nyttig ting!


Jeg glemte å notere på Ravelry når jeg startet på dette prosjektet, men det har i hvert fall ligget her siden i fjor vinter. Målet var et langt og varmt skjerf i Faerytale, sånn noenlunde basert på mønsteret Reversible Cabled-Rib Shawl.


Men ribbestrikk er usigelig kjedelig, selv om det dukker opp en og annen flette, og skjerfet har blitt liggende. For et par uker siden dro jeg det fram, strikket noen omganger og kjente at, jo, det var fortsatt like kjedelig. Men så kikket jeg litt på lengden, og tenkte at dette er faktisk akkurat passe langt til en hals!


Så da felte jeg av og sydde sammen, rett og slett. Dermed hadde jeg en UFO mindre og en varm og fin hals i en farge jeg liker veldig godt - ulempen er et og et halvt nøste restegarn. Men at halsen er en nyttig ting kan ingen komme fra!

Og ellers?

Ellers har vi fem ekstremt brakkesjuke katter. To uker med temperaturer under femten minus er forskrekkelig kjedelig - i dag er det mye mildere, men vind og snø er heller ikke morsomt, synes pusene. Så de krangler og tøyser og løper rundt og rundt så det høres ut som det har flyttet inn en flokk med små hester her.

Kje.de.lig.

Men jeg har noen hektiske uker i vente, og slett ikke tid til å kjede meg. I morra blir det litt action for kattene også, siden det er tid for årlig veterinærsjekk og vaksine, og de to eldste skal få en tannpuss og litt flokebekjempelse med det samme.

Hopprenn er egentlig ikke så veldig morsomt, det heller. Men det er i hvert fall noe som flyr, selv om det ikke kan spises.

Torsdag skal jeg og to venninner holde kveldskurs i å strikke to sokker på en gang fra tåa og opp - vi har femten påmeldte, og enda var det flere som hadde lyst til å komme! Fredag blir det quiz på kroa, og så skal det intensivhviles fram til strikkemaskinkurs helga etter.

Noe gammelt, noe nytt. Og så leser jeg Harry Potter på tysk. Det funker fordi jeg kan boka mer eller mindre utenat.
Og torsdagen etter der igjen reiser vi til brodern i Berlin for fem dagers vinterferie! Det er bare to og en halv uke til, og nå kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig. Tips til gode garnbutikker mottas med takk! Og om noen vet om vevbutikker eller morsomme steder for kurvflettere, er jeg lutter øre.

Dagen i dag blir nok fortsatt preget av fredagens bursdagsfeiring for mannen, med mye god mat og drikke jeg strengt tatt ikke tåler. Men jeg har både skjerf og sjal jeg har fått det for meg at skal strikkes ferdig før ferien, og fortsatt ligger det pil til en kurv og venter, så jeg skal nok klare å fylle dagen!

Ha en fin vintersøndag!
4 comments:

Åse Helen Aasan said...

Så fin den halsen ble! Kjempebra!

krukka said...

Nice!!! Den ble råflott :)
Har vært på Heimskringla i dag, fått renninga på veven og skaftene er på plass....tenkte ikke på at jeg har 8 skaft så manglet litt hovler..ja, også må jeg kanskje lage mønster til rød dreielsløper :)

Helle said...

Smart å sy den sammen, den ble jo riktig så fin. Og ikke minst praktisk nå i kulden. har dessverre ingen tips om garnbutikker i Berlin, men ville sjekket på knitmap.com, og gjort en dobbelt sjekk om andre strikkebloggere kunne ha erfaringer?

Quiltefia said...

Hei!! Du kan få frysepapir av meg!! Jeg har den diger rull, så hvis du sender meg addressen din så sender jeg i posten!! det er faktisk veldig greit hvis du skal gjøre applikasjon....Fin hals!! Hilsen anneKari:-) quiltefia@gmail.com