30.1.13

Å strikke med armene

Nå strikker man jo stort sett med armene, eller i hvert fall med hendene, men her snakker jeg altså om å bruke armene som strikkepinner! Ikke helt sikker på hvilken pinnestørrelse armene mine tilsvarer, men stort blir det.

Jeg kom over Arm Knitted Infinity Cowl på Ravelry på søndag, og ble nysgjerrig. Og da det viste seg at Simply Maggie, som hadde lagt ut mønsteret, til og med hadde lagt ut en video om hvordan hun strikket hals med armene som strikkepinner (her og her), måtte jeg bare prøve.

Mobilkamera er lite flatterende for vinterbleke armer...

Nå hadde jeg faktisk ikke tykt nok garn i lageret, siden jeg har solgt / gitt bort utvalget av super bulky (som stort sett var arvet og rosa), men på en runde innom Nøstesjel på mandag fant jeg Hubro fra Dale (66 meter på 100 gram), og rasket med meg noen nøster.


På ettermiddagen hadde jeg en time å vente mellom garnhandling og veterinærbesøk, så da strikket jeg en hals. På femten minutter. Pluss kanskje ti minutter til å  "sy" den sammen og feste trådene. Jeg trakk bare trådene gjennom med fingrene for å montere, men brukte nål for å sy garnendene inn i en maske for å feste.


Dobbel Hubro, og jeg brukte under to nøster. Det er hals til 100 kroner på en snau halvtime, det. Ikke verst!


Varm og god er den, og morsom både å bruke og å strikke. Selvfølgelig er det fort gjort å dra ut tråder, men det er bare å strekke litt i den, så finner de plassen sin igjen.


Så nå står supertykt garn på handlelista til Berlinturen! Gjerne litt mykere, for Hubroen er litt stiv, og med litt morsomme farger. Og montro om dette kunne toves, og kanskje bli et handlenett eller noe? Et fôret putetrekk kunne kanskje også bli kult? Eller kanskje jeg kan bruke ullfiller eller t-skjortegarn til handlenett? Strikke hestetømmer og strikke av? Det er så moro med nye teknikker, hodet mitt bobler helt over!

Og ellers?

Ellers la vi igjen pels tilsvarende omtrent en og en halv katt hos veterinæren på mandag. De to eldste (langhårede) damene trengte å bli kvitt en del tannstein, så mens de sov, benyttet vi sjansen. Først kjemmet vi omtrent en halv katt av Ludde, og syntes det var mye, men så begynte vi på Ellevilde. Kjære vene. Floke på floke ble kjemmet ut, og et LASS med hår. Det tok simpelthen ikke slutt, vi kunne sikkert tatt masse mer. Men nå er hun i hvert fall flokefri, og heretter skal det kjemmes hver uke, det er helt sikkert. Ikke rart jeg har blitt tett i nesa av å ha henne på fanget! Ludde hadde en masse hår sittende fast inni det ene øret (!), og Ellevilde et par litt betente tenner, men ellers var alle sammen i fin form og fikk masse skryt.

Tappert forsøk på å ta bilde av nybørsta Ludde. Men mørkt er det, og katta vil ikke stå stille.

I morgen skal jeg holde
 sokkestrikkekurs, det blir spennende. Formen er fortsatt preget av uvant mat og drikke i helga, og jeg blir stuptrøtt av å spise noe annet enn hjemmelaget frokostblanding. De dårligste timene er fra lunsj og til litt etter middag, så jeg håper det går greit med kurs til kvelden. Kanskje jeg må sikre meg med å spise bare frokostblanding den dagen, så jeg ikke sovner mens jeg holder på? Heldigvis har jeg med meg gode hjelpelærere!

Kooos! Legg bort det dumme kameraet!

Ellers vever jeg, strikker sjal og skjerf og leser Berlinguider og Harry Potter på tysk. Det går faktisk overraskende greit, og jeg innbiller meg at gammel kunnskap er i ferd med å komme til overflaten. Det gjenstår å se om den faktisk dukker opp når jeg skal prøve å si noe!

Sånn vil Ludde helst ha det. Gjerne hele dagen. 

Ha en strålende onsdag!

7 comments:

by Vero said...

Kul hals og artig teknikk :)

Anette said...

Så kult. Dette må prøves!

Sisselshverdag said...

Så stiiiilii hals og teknikk :D

Lykke til med kurs i dag :)

Vibekes lille ullne said...

Moro! Jeg ser for meg at årets julegaver med denne metoden kan gjøres unna på en kveld. Her er det også en katt som sårt kunne trenge en runde med børsten. Huset er fullt av hårdotter, tør ikke tenke på hvordan det hadde vært med fem.

Lykke til med kurs! Skulle gjerne vært der og lært teknikken selv! :)

Quiltefia said...

Hei!! Jeg så på videoen, men det så vanskelig ut. Du fikk det jo kjempefint til!! Må kanskje prøve selv. Sender deg frysepapir i posten. Bare hyggelig å kunne dele. God helg!! AnneK:-)

Mona Sæther said...

Så artig!

Helle said...

Strikke med armene var en definitivt ny teknikk for mitt vedkommende. Selv om jeg må si at det hørtes veldig tiltalende ut å ferdigstille en hals, inkl montering, på under en halv time!

Skjønner at du gleder deg til Berlin-turen, og tipper at du kommer til å komme med mye fint derfra. For mitt vedkommende var det ikke utvalget i Munchen som var showstopperen, men lommeboken. :)