7.12.12

Julegaveprokrastinering

I følge Ravelry har jeg femten pågående strikkeprosjekter. Fire av dem skal være ferdige til jul. To vevprosjekter skal også bli julegaver. Og to strikkemaskinprosjekter. Med andre ord - jeg trenger nye strikketøy omtrent like mye som jeg trenger flere kroppsåpninger.

Og hva gjør jeg? Bestiller nytt garn på salg og starter på ett til. Og ikke noe småtteri som en lue eller noe, neida, intet mindre enn et pledd. Sukk.

Big Delight og Nepal fra Garnstudio. Den grå har jeg masse av. 

Men, sånn er hjernen min skrudd i hop. Jo mer jeg har å lage, jo flere ideer får jeg og jo mer har jeg lyst til å lage. Og i januar, når det er rolig og god tid, klarer jeg ikke å finne på noe som helst. Så da er det kanskje like greit å ha en femti lapper eller så å gå i gang med?

- Skeptisk, sier Ellevilde. - Sikker på at det er dette du skal strikke nå?

Mønsteret jeg har valgt, er Pathways Blanket av Frankie Brown. Lappene er veldig enkle, men de kan kombineres på et utall måter. Så hvordan teppet skal se ut til slutt, har jeg fortsatt ikke bestemt meg for. Jeg har ikke engang bestemt meg for hvor store lappene skal være...

Den minste lappen er etter mønsteret, på den største har jeg lagt til to riller på hver stripe. Det blir uhorvelig mange tråder å feste på dette teppet, og siden jeg bruker litt tynnere garn enn originalen, tenkte jeg det ville være greit å skalere opp litt.

Saksen er med for skala. Den lille lappen er omtrent 14 cm, den store 17.
Stripene er  5 cm brede på den lille, 6 cm på den store.
Men nå er jeg usikker. Jeg liker proporsjonene på den lille lappen, stripene er liksom mer passende bredde, samtidig som den største egentlig var bedre å strikke, siden jeg ikke måtte skifte garn så ofte. Den største passer også bedre til fargeskiftene i garnet. Men med små lapper blir det flere valgmuligheter når de en gang skal syes sammen...

Vanskelig, vanskelig. Hva synes dere? Små eller store lapper?

Og ellers?

Ellers har jeg vært litt småsliten denne uka, uvisst av hvilken grunn. Kulda, kanskje? Jeg har ikke gjort stort annet enn å sitte i stolen, så jeg satser på at det retter seg snart. I kveld skal jeg skeie ut og dra på quiz på den lokale pizzakroa, så får vi se hvordan resten av helga blir. Kanskje jeg føler meg bedre av å være litt ufornuftig? Om ikke annet blir jeg i bedre humør av det, tenker jeg.

Store monsen Caruso hjelper frysen matmor å holde varmen.

Julegavene har da krabbet litt fremover i løpet av uka, og når jeg i tillegg har fått utsatt avleveringen av en del av dem, tror jeg det skal gå helt greit å bli ferdig, prokrastineringsteppe til tross.

Mini Me har funnet en ny favorittplass oppå madrassene
som står til lagring på det som skal bli gjesteromsbibliotek.

Ha en finfin adventshelg, alle sammen!

3 comments:

Vibekes lille ullne said...

Veldig kult lappeteppe, definitivt en litt farlig lenke å gå inn på i julegavestrikketiden. Jeg tror jeg ville gått for store lapper, men jeg er vel litt lat av meg. :) Kulda er ikke morsom for formen, men jeg tror på å gjøre ting som bedrer humøret. Lykke til med julestrikken/veving m.m. :)

BodilE said...

Artig vri på de lappene, og mange muligheter! Jeg ville helt klart gått for den største varianten, både fordi det passer bedre med fargerapportene i garnet, men også fordi det gjør livet litt enklere. Og kanskje det er en fordel når man syr det sammen også, at ikke sømmene sitter så tett at pleddet blir stivt?

Annik-Snor said...

Stilig garn, gleder meg til å se lapperesultatet.