9.11.12

Til en bitteliten mann

Jeg må tilstå at jeg er litt svak for gammelmannsklær på guttebabyer, så da det kom melding om et ventet tilskudd av hankjønn i venneflokken, fant jeg fram mønsteret på Iceling Cardigan. Den lover å være praktisk og å kunne brukes lenge i tillegg, og det er jo en bonus.


Garnet er dobbel høylandsull fra garnudsalg.dk, i fargen Cigar, tror jeg - det ville jo i hvert fall passe røkejakke-stilen. Så vidt jeg husker, har de byttet leverandør av høylandsull siden jeg kjøpte dette, så den fargen de har nå, er nok ikke helt lik. Men denne er i hvert fall spettete og fantastisk med masse liv og variasjon i. Dessuten liker jeg dobbelt tynt garn mye bedre enn tilsvarende enkelt, tykt, garn, og i hvert fall til baby- og barneplagg.

Lagerknapper - sannsynligvis fra en ekte gammelmannsjakke

Jakka var helt grei å strikke, men jeg synes kanskje den ser litt kort ut til å skulle kunne brukes så lenge som oppskriften skrøyt av. Ikke er jeg helt fornøyd med knapphullene ytterst i i-corden heller, så om jeg strikker den på nytt, legger jeg nok knapphullene lenger inn og strikker den lengre.


Men denne gangen rakk jeg ikke å gjøre om - jeg hadde somlet litt, og så var det noen jeg er gift med som glemte å fortelle meg at babyen var ankommet verden, så plutselig fikk jeg det litt travelt. Men jeg er fornøyd med jakka som den er, også, så da var det viktigere at den kom frem mens den fortsatt passet.

Og ellers?

Ellers er det jo ikke så lenge siden sist, så det har ikke skjedd så veldig mye. I går ble det ikke noe fletting, men en tur til Jessheim for å hamstre finull og pt2 til tovede votter og halser. Og så strikket jeg en lue. Og en halv hals. Og leste en bok.

Pusekattemonser kan brukes til så mangt. Som bord for å måle prøvelapper på, f.eks.  

Så sånn er det! I dag håper jeg kurven fra onsdag får hank, i hvert fall, så får vi se om armene vil være med på noe mer.

Ha en fortreffelig fredag!

3 comments:

Tåsen Quiltelag said...

Hei!! Supersøt guttejakke!! Og gratulerer med epla-butikk!! Jeg skal gå inn å kikke!! Ha en fin helg!! AnneK:-)

Anonymous said...

Hei, jeg liker bloggen din. Du lager mye fint og jeg er svært svak for kattene :-) Hilsen Gerd

Helle said...

Så søt jakke til en liten gutt. Må le litt når jeg hører at mannen din glemmer å fortelle om den lille. Minner litt om han jeg er gift med.

Gratulerer med butikken din. Har et utsalg på epla, men ikke klart å fylle det med varer. Tror det er smart med småvarer som er relativt kjapt å produsere. Men hva med kurvene dine?