7.11.12

Myke tovavotter - og nyåpnet butikk!

Min tid som strikkevottskeptiker er forbi - jeg har funnet de perfekte tovavottene! Så langt har jeg bare tovet tøfler, i sånt tykt 50 gram-50 meter-garn, og tenkt at dette kan umulig bli gode votter. Men så fant jeg en oppskrift med dobbelt tynt garn, og de så riktig myke og gode ut, så jeg tenkte det var verdt et forsøk.


Og nå er jeg frelst. Riktignok kommer jeg fortsatt til å ha vottene utenpå hanskene, men dette skal bli gromme saker til vinteren. Myke, varme, tette - og det går an å bøye hendene i dem.

Oppskriften kommer fra bloggen Kjerstrikk, og er beregnet på dobbel finull eller liknende. Jeg har prøvd både i evilla og finull, og begge deler fungerer bra. pt2 eller tove hadde sikkert også vært bra, men de er så stive å strikke i, synes jeg.


Mine er noe mindre enn originalen, strikket løst på pinne 5,5, og er nok ikke fullt så kraftig tovet - men det passer meg utmerket. Disse er kjørt på 40 grader kortprogram sammen med en sånn "piggeball" som man kan ha i tørketrommelen med dunjakker og sånt.

Nå må jeg bare få fatt i mere finull, så blir det flere par!

Butikken er åpen!

Nå er omsider Epla-butikken Huset i midten offisielt åpnet! Der håper jeg å selge strikk, søm, vevd, loffarsløyd og litt smykker. Flettede kurver har jeg ikke lagt ut foreløpig - må regne litt på porto og sånt der.

http://epla.no/shops/husetimidten/

Bilder er altså et kapittel for seg selv, og jeg har bala en hel del for å få dem så pass som de er - og jeg er ikke fornøyd. Men man må jo prøve for å kunne lære, og det er jo bedre å ha halvdårlige bilder der enn ingen bilder i det hele tatt.


Småtingene har jeg tatt bilde av i vinduskarmen, med kalkerpapir bak/under og aluminiumsfolie som reflektor på en litt overskyet dag. Bilder av de større tingene er tatt på Heimskringla, der det er store vinduer, men her har vi mer å gå på, ser jeg...

Det blir i hvert fall spennende å se om jeg selger noe som  helst!

Og ellers?

Ellers har jeg endelig hatt en litt mer oppegående dag i dag, etter å ha vært litt frustrert her i stolen de siste dagene. I dag har jeg flettet brorparten av en kurv, bakt pitabrød og vevd ferdig et skjerf. Og lagt ut de siste produktene på Epla. Ikke verst!

Langemann Mikro rekker akkurat fra matmors hofter - 

Riktignok sovna Mini me og jeg i stolen med et brak da jeg var ferdig med å flette, og der sov vi til mannen kom hjem en drøy time senere, men det er like fullt et steg i riktig retning. Nå gjelder det bare å holde seg hjemme, så fremgangen fortsetter!

- og helt ut til tåa. 

Og jeg har faktisk ingen planer før neste fredag (annet enn en snartur til Jessheim etter nye kontaktlinser og mer finull) - da skal jeg rigge til julemesse på Heimskringla. Og lørdag og søndag skal jeg flette med gode flettevenner, det blir stas. Men først er det over en uke med fletting og veving og søm og pusling hjemme som gjelder!

Ha en finfin onsdag, alle sammen!

3 comments:

krukka said...

Lykke til på Epla!

Er så glad du har funnet en så god løsning på votter :)

StickLena =KnitLena said...

God tur med butiken! Min ekonomi sköts av god man, så jag inte handla på internet....

Monstermønster said...

Gode tovevotter skal en ikke kimse av! Takker for link!