25.11.12

Over hals og hode

Noen dager sier bare svooosj. Noen ganger er det mange dager på rad som sier svooosj. Den siste uka forsvant under beina på meg, og bloggen var det som stadig havnet nederst på lista. Sånn er'e bare, av og til.

Trillebagen er fylt med pil og klar for flettehelg på Roven. 

Forrige helg var flettehelg med "Roven pil og akevitt/bitter/marsipan", en fantastisk hyggelig, inspirerende og produktiv helg. Vi har den gamle barneparken på Roven for oss selv, og koser oss stort. Bilder ble det ikke mange av, og kurvene har jeg heller ikke tatt bilder av, så det får komme siden. Men veldig deilig å konsentrere seg om fletting hele dagen, uten å måtte noe annet! Fire kurver ble det, og hadde jeg vært lur, hadde jeg klart meg med tre.

Gro har god hjelp av pileklubbens egen voff.

For de neste dagene forsvant i restitusjon, og så forsvant det et par dager til en lite planlagt elbiljakt som ikke resulterte i noe annet enn hodepine og en del lærdom og en beslutning om å regne en gang til og spare litt penger i vinter.

Og etter å ha hentet meg inn fra elbil-research, har denne helgen forsvunnet i veldig hyggelig, men ikke spesielt innbringende, julemesse.

Stand på julemessa på Moreppen grendehus.

Dermed var overskriften overraskende passende, selv om den egentlig ble klekket ut for et par uker siden i anledning ferdige strikkeplagg.

Selv om november har vært varm og våt (og mørk, derav lekre blitzbilder), er jeg altså fortsatt fotgjenger og kollektivtrafikkbruker, og trenger varme klær uansett om termometeret viser plussgrader. Så jeg har begynt årets jakt på gode luer og halser, og er slett ikke misnøgd med resultatet så langt.

Vel, den første lua er jeg skeptisk til. Jeg har brukt den, men er veldig i tvil om jeg liker den.

Skeptisk. 

Nola cloche er en litt turbanaktig sak, og som vanlig ser den helt annerledes ut på mitt hode enn på bildene. Strikket i Rowan alpaca cotton, som nok kattene likte bedre enn meg (alpakkaaaa! Lukter nam!). Fort gjort, morsom oppskrift og lett å regulere størrelse på.

Ok, får prøve å smile litt. 

Så neste forsøk ble helgardering. Den lua jeg bruker absolutt mest, er fireveis luksuslue fra i forfjor, og jeg har lenge ønsket meg en svart utgave.

Ikke skeptisk, bare litt trøtt og travel på vei til julemesse.

Så da ble det samme garn, Sandnes Kasjmir Alpakka, og nesten samme modell. Litt kortere enn den første, men allerede en definitiv favoritt som ikke tar oppmerksomheten fra pene sjal - eller trekker alt for mye oppmerksomhet til slitent fjes de dagene jeg ikke helt orker å synes.
Akkurat passe mye "heng". 

Halsen har også fått sitt. Herlig hals av Strikkelisa har stått på lista lenge, og nå hadde jeg hamstret finull til vottetoving, og slo til med hals som matcher de nye favoritt-tovavottene.

Forsøkene på å ta bilder av halsen på, ble ekstremt lite vellykket i dunkelt novemberlys,
så da ble det bare flatt bilde med lampelys. 

Fort gjort å strikke på p 5,5, rask i starten og morsom på slutten. Min ble litt mer tovet enn hva planen var, men jeg liker den godt likevel. Og den holder seg foran nesa når jeg drar den opp. Perfekt!

Og ellers?

Ellers klarer jeg altså ikke å holde meg i skinnet, dvs å holde meg hjemme. Så nå blir det aktiv øvelse i hjemmesitting de neste ukene, skal det være lønnlig håp om å overleve jula uten å gå på en kanonsmell.

Han spiser der inne! Kanskje det blir rester til oss! Kanskje det er kylling!

Jeg skal bare til Jessheim på tirsdag for linsetest og nye lesebriller, samt å handle litt mer materialer til noen øredobber jeg har bestilling på. Dessuten skal Lauritz flytte hjemmefra i løpet av uka. Men ellers skal jeg holde meg hjemme, altså. Håper jeg.

Skal veve større teppe til å ha foran ovnen. Lover. Et med plass til mange puser på.
Håper dere har hatt det glimrende siden sist, og ønsker dere en riktig fin siste november-uke! (Kjente litt på juleangsten der, ja. Bare en måned igjen?!?)

1 comment:

Helle said...

Senk ambisjonene om alt som skal på plass til jul, eller så sliter du deg ut. Har for lengst innsett at det blir jul uansett hvor mange kakeslag jeg baker, hvor mye jeg har pyntet, om duken er strøket, eller hvor mange presanger jeg rekker å lage ferdig selv.