26.10.12

Pileblackout

Jeg skulle ta bilder. Helst blogge underveis. I hvert fall laste opp et bilde eller to til Facebooksida.

Jada.

Jeg kom inn i verkstedet/lageret til Silja, og hjernen ble helt blank. Så ble den veldig full av farger og muligheter og lengder og tykkelser og hva til hvilken kurv som skal bløtes hvor lenge, og så dukket ikke tanken på bilder opp igjen før jeg var hjemme igjen. Og da var det mørkt.


Men i dag har jeg tatt fram alt jeg kjøpte i går, og gledet meg over fargene i høstsola. Vi fikk den siste halve, gyldne dagen på tur nedover til Stokke i går - alle bladene blåste av trærne i uværet vi møtte på vei hjem.


Men den som hadde bodd et sånt sted! Og med et sånt verksted! Og så mye lekker pil! Nuvel. Jeg bor her jeg bor, og her blir vi, men kanskje det blir et verksted en gang? Jeg har lyst på campingvogn å flette i, men mannen er ikke heeelt overbevist. Men lekker pil har jeg i hvert fall, selv om det ikke er på langt nær sånne mengder som på lageret til Skovstuen.

Ferdig sortert pil til tre små kurver. Så det går ganske fort unna...

Pilen til Skovstuen er helt usedvanlig lang og slank (kanskje fordi den får lite mat i sandjorda på Langø), og det var veldig mye lekre farger å velge mellom. Jeg har kjøpt en del sorter jeg ikke har prøvd før, så de gleder jeg meg til å teste.

Mini me er gooood hjelp. Not. Men veldig søt.

I tillegg fikk vi gode tips om bløtlegging - så jeg skal begynne å sjekke om pila er klar mye tidligere heretter!

Nå gleder jeg meg til å flette til uka! Det er tre små bestillingskurver som står på planen først, uka etter blir det å flette kurver til julemessa på Heimskringla.

Og ellers?

Ellers har uka vært full fart ute og bom stopp hjemme, og sånn blir det vel en uke til, er jeg redd. Etter det bør det bli jevnere tempo, for dette er litt slitsomt. Men morsomt. Sånn er det jo gjerne...

Bror og søster, kinn mot kinn. Som regel er det klo mot klo...

I morgen er det møte i Nettverk vev, på Wøyen gård i Bærum. Nettverk vev er et nettverk for vevere i husflidslagene i Akershus, Oslo og Buskerud, og i morgen er temaet materialbruk; egenskaper og uttrykk i veven. Det høres riktig spennende ut, synes jeg, og foredragsholderne virker interessante, så jeg skal prøve hardt å ta noen bilder og ikke bli like "flabbergasted" som jeg ble i går og glemme alt sammen.

Men nå seiler jeg inn i helga med nybakt "focaccia" på kjøkkenbenken (den er glutenfri, bakt med bakepulver og med svært alternativ topping. Tror ikke noen italiener ville kvalifisert den som focaccia.), og håper helga blir strålende for både deg og meg!


5 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Så fantastisk mye fin pil!! Jeg er imponert over flettingen din!! Og samling med folk som vever...... de stiller nok i samme kategori som quiltere når de opptrer i flokk.... Ha en strålende helg!! AnneK:-)

Quiltefia said...

Hei igjen!! Nytt utseende på bloggen!! :-))

Fuglemamma said...

Så vakre bilder. Og det der med å finne balansen mellom full fart og bom stopp er en kunst. Ha en god helg!

Annik-Snor said...

Så masse flotte pilbunter, forstår at du gleder deg til å begynne. Interessant i går på vevringen

Helle said...

Forstår at du ivrer etter å teste ut alle de flotte fargene i pila. Spent å se på hva du får ut av dette. Synes du begynner å bli riktig så avansert. :)