21.10.12

Hodeløse Anna

Å stille ut sjal og skjerf så de synes skikkelig, er slett ikke lett. En mannekeng av noe slag hadde hjulpet, men de er dyre i innkjøp, så jeg har prøvd å flette en. Møt Anna - hodeløs og skakk, men en brukbar prototype.


Jeg startet med å sette stakene i en papplate, og flettet halsen før jeg satte i flere staker og tok bort pappen. Så  var det bare å forsøke å forme stakkaren sånn noenlunde.Ikke lett. Nokså høybrystet ble hun, med monopupp, og rimelig skakk over skuldrene. Men det er som sagt første forsøk, og det neste blir nok bedre. Og Anna er da ikke så verst, hun heller?


En utfordring med peddig er at den vrir seg - det er bare sånn materialet er. Så hun står litt sånn nonchelant med den ene skulderen frem og den andre bak, og jeg er usikker på hva jeg skulle gjort annerledes for å unngått det. Mulig det hjelper med tykkere staker? Ellers er det fristende å bare overdrive den innebygde vridningen, og la henne stå litt sideveis.


Men jeg skal nok prøve igjen. Vi har mer enn et sjal til salgs, uansett, så vi trenger flere. Og da skal jeg feste endene bedre, også.

Og ellers?

Ellers har jeg fått et morsomt fletteoppdrag, som det nok kommer mer om siden. Veven er i gang med en skjerfrenning i alpakka/silke/ull, og vil du følge med underveis, må du like siden til Huset i midten på Facebook. Men jeg lover at alt som blir ferdig, kommer her også!

Slakk...

Formen er litt opp og ned, og det er en ekstremt hektisk uke i vente, så i dag skal jeg prøve så godt jeg kan å ta det med ro. Heldigvis har jeg funnet ut at jeg klarer å strikke sånn noenlunde med en pute bak høyre skulder/overarm - det slo meg at da jeg strikket mye, satt jeg stort sett i et hjørne, og hadde bedre støtte for øm høyrearm. Så da klarer jeg kanskje å sitte stille litt... Godt og varmt selskap har jeg jo også.

Og slakkere. Mikro kan kunsten å slukne på matmors fang. 

I morgen er det Ikea, Stoff og stil og Biltema som står på programmet, senere i uka blir det forhåpentligvis en tur for å handle pil, og lørdag er det møte i Nettverk vev i Asker. Det er tre ting på en gang, det, for en dame som vanligvis gjør en sånn ting i uka. Snaut. Så da gjelder det å hvile godt innimellom!

Håper du har hatt en flott helg, og får en knakandes kjekk uke!

4 comments:

krukka said...

Anne er godkjent! Gleder meg til å ha med Anne på tur, men vi trenger en til.....Anna kan ikke være alene!

Helle said...

Så morsomt med Anna. Hun fungerer da til sitt bruk. Hun trenger da ikke duo-pupp for å vise frem sjal og skjerf?

Vibekes lille ullne said...

Så smart med Anna! Jeg synes hun var fin jeg! :) Veldig lur idé for å få vist fram sjal. Kanskje en senere versjon skulle få hode også, til luer og denslags?

Lykke til med maratonuke, og at gårsdagen var til å overleve! :)

BodilE said...

For en god ide! Disse er jo riktig dekorative :)