6.10.12

Markedskurver og blomsterkurv

Her er kurvene som skal være med på marked på lørdag! De største markedskurvene i pil er flettet de siste par ukene. I tillegg blir det med en hel del fuglematere av forskjellige slag, så nå håper jeg på godt salg så jeg kan kjøpe mer pil!


Jeg prøver stadig nye former og nye måter å holde formen på, og ikke alt blir like rett. Men jamnt over blir det bedre og bedre, så da er jeg fornøyd. Litt rustikt er det vel greit at det er?

Et morsomt prosjekt forrige helg var å flette blomsterkurv etter forslag fra en venninne - en sånn type engelsk garden trug. Originalene er flettet i spon, men det finnes et utall varianter i pil også, så jeg skulte litt til flere og lagde min egen variant.


Jeg brukte noen av teknikkene jeg lærte på modul 1 av kurvmagerskolen for å få fasongen som jeg ville ha den. Det funket nesten helt etter planen. Neste gang skal jeg la et par staker på endene ligge løst og rett ut, tror jeg, i håp om å få enda flatere og mer oval bunn.Men sånn ellers er jeg godt fornøyd med første forsøk, og denne er allerede i bruk hos venninnen som foreslo å flette sånne kurver. Og det blir nok flere ut over vinteren, jeg må bare lage meg et sted med litt godt  med plass først, for dette er plasskrevende å flette - og ganske tungt.


Nå har jeg nettopp flettet et par bunner og lagt i fryseren til senere bruk, og lagt i vann pil til flere fuglematere. I posten i dag kom peddig og ståltråd, så jeg håper å få flettet litt småtteri også.

For nå er det bare en uke til Salig blanding! Vi har tatt bilder til pressemeldinger og nettsider og sånt i dag, og forsøkt å få med et representativt utvalg av det som kommer til salgs.


Så er du i nærheten av Maura i Nannestad på lørdag om en uke - kom innom og si hei!

Og ellers?

Ellers går det mye i markedsplanlegging om dagen, i tillegg til kjøkkenfiksing og høstlige sysler av typen bære inn blomster og rydde bort hagemøbler. Formen er litt opp og ned, så jeg er spent på hvor sliten jeg er om en uke på denne tida, men etterpå skulle det være gode muligheter for å ta det med ro.

Mini me i pinnsvinpositur i armkroken.

I kveld er det fårikål hos gode venner som står på programmet - det vil si, jeg skal se på at de andre spiser fårikål mens jeg spiser vegisterkaker og poteter. Men et par øl skal jeg unne meg, så får det bli en rolig dag i morgen før det braker løs med en nokså hektisk uke, er jeg redd.

Tre søte småbarn - eller, så veldig små er de jo ikke lenger. Ikke utenpå, i hvert fall. 

Håper du har en knakendes flott helg!

3 comments:

BodilE said...

Så utrolig mye fint du har flettet! Synes selve bildet av dem ble fint også jeg, nesten så man skulle hatt det på veggen! En fin komposisjon med treverk og naturmaterialer i mange former og fasonger.

Fuglemamma said...

Å, skulle ønske jeg bodde litt nærmere, det markedet skulle jeg gjerne ha besøkt.

Helle said...

så morsomt å få det til ås bra. :) Håper du fikk god avsetning på kurvene dine. En sånn litt lang og flat en hadde jammen vært smart ja, når man høster blomster og i drivhuset.