3.10.12

Prøvepung

Så, ingen stygge tanker i hodet, nå. Det er en PENGEpung. Eller, det skulle vært en pengepung. Men siden den er en prøvepung, er den også en upålitelig pung, og du risikerer at alle pengene er borte når du skal bruke dem. Ikke at ikke det kan skje uansett...

Skakk pung. Neste versjon blir med rundere bunn.

Jeg forelsket meg fullstendig i pungene og småveskene til Hellskitsch på Ravelry. Hun vever ytterstoffene selv, og syr småting av dem. Og siden jeg har flere skjerf enn jeg rekker å bruke, tenkte jeg å herme. Så jeg bestilte rammer fra cchobby, og satte i gang. I følge nettsidene rundt forbi skulle det være akkurat like solid med limt ramme som med påsydd, så jeg bestilte lim også.

Mønster tegnet jeg litt på gefylen, og første forsøk passet ikke i ramma i det hele tatt. Sømmonn er fine saker, har jeg hørt... Andre forsøk passet bedre. Ytterstoffet er stabilisert med tynn vlieseline, og foret er rester av en duk. Fremgangsmåte fant jeg i en bok jeg har. I følge boka var det bare å ha lim i ramma, dytte inn stoffet og fylle på med en papirsnor. Dessuten sto det at man skulle klemme ramma fast med tang.

Fastklemt ramme. Ikke pent.

Det funket greit nok, bortsett fra at jeg limte fast fingrene like mye som stoffet, helt til jeg klemte sammen ramma. Det ble ikke pent, og nå har jeg inkontinent prøvepung. Så neste gang begrenser jeg meg til lim. Men det sitter faktisk som lovet, det hadde jeg ikke trodd mens jeg holdt på.

Konsekvensen av overdreven tangbruk: Sprikende pung.

Men nå har jeg prøvet og feilet, og satser på at neste forsøk blir bedre!

Og ellers?

Ellers skulle jeg egentlig ut i dag og ta bilder av alle kurvene jeg har flettet de siste ukene. Men det har høljeregnet fra alle kanter, og jeg har vært trøtt som en strømpe, så da ble det pungbilder i lampelys i stedet.

Evillagarn er kanskje det beste Mini Me vet. Ikke så farlig om matmor ikke får strikket av det...

I morgen satser jeg på bedre form og bedre vær, for da åpner det ny garnbutikk i Gjerdrum! Nøstesjel har tatt over et lite gult hus i sentrum av Ask, og damene fra strikkekafeen planlegger storinnrykk med påfølgende lunsj. Så da er det best å være i form - og å ta med en lommebok som holder på pengene til jeg bestemmer at de skal få flytte! 

4 comments:

Quiltefia said...

Hei!! Morsomt å bruke vevd stoff til pung!! Jeg kikket på siden du linket til, og jeg er helt enig i at det var kjempemye fint!! Fin fargebruk!! AnneK.-)

Cathrines puslerier said...

Pungen ble kjempeartig :O) Minus tangbruken da altså :O) Så gøy å kunne veve sine egne stoffer og lage ferdige produkter av det...imponerende :O) Ha det så kos på ny butikk!

BodilE said...

Morsomt pungprosjekt og kjempefine farger! Nye garnbutikker er verdt å få med seg, håper formen er på topp når du skal dit :)

Helle said...

Elsker sånne små punger. Også så spesielt når du har vevd stoffet selv. :)

Spennende med nye garnbutikker. Litt dyrt av og til, men veldig moro. :)