26.8.12

Mer av det samme

Her går det i det samme som forrige uke: Flette, veve, rydde, hvile. Og det er bare flettingen som har gitt ferdige resultater å vise fram, som vanlig.

Så her er de, kurvene jeg har flettet denne uka.

Vedkurv


Første gang jeg lager håndtak, så de kunne definitivt vært bedre. Men det andre ble bedre enn det første, så det går i riktig retning. Kurven er tenkt til opptenningsved, vi har en stor kasse til vedkubbene.

Kurv med hankAndre gang jeg fletter hank, og det gikk faktisk ikke så verst.

FuglematereDisse fletter jeg med mal, og de går ganske raskt å lage. Planen er å selge dem på markedet Salig blanding 13. oktober, forhåpentligvis sammen med en del annet.

Fuglemathus


Første forsøk. Slett ikke så verst. Ville nok ikke lagt brødskalker og fuglefrød i denne som er så åpen, men meiseboller og nøtteposer bør gå greit.

Løkkurv


Kanten på denne ble ikke helt etter oppskriften - sånn går det når man er litt for kjapp og klipper av før man har lest hele instruksjonen... Oppskrift fra et dansk hobbyblad om kurvfletting.

Og ellers?

Ellers har det blitt litt lite med blogging i det siste - planen heretter skal være å blogge litt mindre av gangen og heller oftere, tror jeg. Men pcen min begynte å oppføre seg svært underlig forrige dagen, så nå er jeg tilbake på det gamle slepbare droget mens jeg venter på ny, liten og billig bærbar som er bestilt. Dermed er det litt mer styr med bilder og sånt, så det er ikke sikkert planen om å blogge oftere realiseres på et par uker enda... 

Mikro liker peddig. 

Ellers er jeg snaaaart ferdig med skjerfene på Laura. Og jeg er godt i gang med Eiki-sjalet også, og holder på med hullstrikk-kanten med perler. Og så rydder jeg som en liten gal gnom for å få alt skrotet i arbeidskroken og stua og på kjøkkenet sortert og på plass i hyllene - helst før jeg drar til Sørlandet.

Pusekos har det også vært tid til. Caruso og Mini Me på fanget samtidig = varmt!

Det er selvfølgelig flere kurver på gang også. I helga har jeg flettet på en peddigsak som har vist seg ufattelig seig å få ferdig (mest fordi det stadig vekk dukker opp noe jeg må mene noe om fordi mannen rydder og bærer og skal male og snekre både her og der). Det ligger pil i varmt vann i kjelleren, og akvarievarmeren fungerer finfint. Pila ser ut til å være klar på tre dager, omtrent, i motsetning til en ukes tid når jeg bløter den ute. Forhåpentligvis er den klar så jeg kan flette ute i finværet i morra!

Håper helga di har vært fin! 

6 comments:

Åse H. Aa. said...

Så mye fint, da! Du har virkelig fått "teken" på dette!

Guri said...

Så mye fint du har flettet! Dette er et langt skritt videre fra peddikk-flettingen vi drev med på barneskolen, må jeg si! Flotte arbeider du har :)

Nina said...

Heisann! Lenge siden jeg har lagt igjen kommentar, men det betyr ikke at jeg ikke leser. Følger spent med på pilefletteprosjektene dine, de er skikkelig lekre. Var på kurs selv for noen år siden og laget noen morsomme kurver. Men jeg synes det var tungt, og er imponert over å se alt du lager!!

Som alltid - kjempefine pusebilder!!!!

Riktig god søndagskveld!

Siddis back home said...

flotte kurver!! Jeg får så lyst til å gå på kurs og lære, men har ikke så mye tid til overs... men dine var kjempeflotte! Ha en fin uke!

Marit -Tusenfryd said...

Så flink du er, kan nesten ikke skjønne at du trenger kurs!
Det ser utrolig moro ut.
God tur sørover, håper du får det fint og at det ikke blir for strevsomt.

krukka said...

ja da er jeg igang :)))) Flotte kurver Linda! Gleder meg stort til Salig Blanding, tror vi kommer til å få en flott stand :)