28.8.12

Gårsdagens dont

I går flettet jeg i seks timer uten voldsomme konsekvenser for form og fingre, så nå øyner jeg håp om å overleve flettekurset. To nye kurver ble det:


En av oppgavene på kurset er en kurv som starter som rund og deretter blir oval. Jeg håper det er noen gode triks å lære, for dette var ikke lett å få jevnt. Ikke i det hele tatt. Og den på kurset skal gå innover igjen på toppen i tilleggg... Men denne kurven skal nok brukes, selv om den er nokså usymmetrisk - til skytler ved siden av veven, tenker jeg.


Den andre kurven ble en liten strikketøyskurv eller noe. Her glemte jeg rett og slett kimningen som pleier å være øverst under kanten, men det ble egentlig ganske pent, synes jeg. I det hele tatt er jeg godt fornøyd med denne, selv om hanken ikke er heeeelt kurant. Noe skal det liksom alltid være... Men det hjelper stadig med trening!

Og ellers?

Ellers brukte vi kvelden i går på å spyle rør. Det som skulle vært en rask rutinejobb viste seg å bli en real drittjobb, og det tok to timer og kloakk utover hele gulvet på planterommet i kjelleren før vi fikk røret skikkelig åpent. Så nå angrer vi på at vi glemte å spyle i våres - vi pleier å spyle to ganger i året, for avløpsrørene våre er støpejern fra 1964, og de går tett.

Litt pus på fanget har det blitt tid til, også. 

I dag har jeg vært hos frisøren - enda det er under to måneder siden sist! Må være ny personlig rekord, jeg som pleier å klippe meg omtrent tre ganger i året. Men jeg trenger det jeg kan få av selvtillit før jeg drar på kurs med en masse mennesker som kan masse mer enn meg om kurvfletting, og da hjelper det å være nyklippet, synes jeg.

Nå er det bena opp noen timer - når mannen kommer hjem fra butikken med klorin er det tid for å skure planterom...

1 comment:

Quiltefia said...

Hei!! Så flotte kurver!! Du har blitt kjempeflink!! Kan jeg bestille en soppkurv??:-) Lykke til med kurset!! AnneK:-)