7.7.12

Vev i fanget!

Spinnvilt må være en av de raskeste nettbutikkene jeg noensinne har vært borti. Mandag kl 14 sendte jeg bestillingen på en Ashford Knitter's Loom, kl 1515 kom beskjed om at ordren var behandlet, og 1530 var pakka på postkontoret på Lillehammer. Wow.

Men så tok Posten over, og da tar ting tid, som kjent. Selv om jeg bor mellom Lillehammer og Oslo, måtte pakken selvfølgelig innom Oslo (eller, det er nok egentlig Lørenskog) først, før de kunne kjøre den opp igjen til Nannestad. Så den kom ikke før på torsdag, men den som venter, osv.

Fine lille veven!

Hentet veven på posten kl 11 på torsdag, pakket den opp, satte på renning og vevde et skjerf før det var tid for kveldsmat. Jeg har sett folk påstå at det skal gå på to timer; det har jeg litt vanskelig for å tro, men jeg har sett flere si fire timer, og det kan nok hende når man har rutinen inne.

Utendørsrenning

Veven rennes vanligvis direkte, med en rennestikke festet til et bord, sånn som jeg forsøkte med Lauritz. Litt enklere med denne. Garnet i testskjerfet er Drops' sitt utmerkede, og dermed selvfølgelig utgåtte, silketweed, med 52 % silke og 48% lammeull. Stripene er en rest bomull-lin, også fra Drops.

Klar-ferdig-gå på veldig kort tid!

Jeg burde nok fulgt bruksanvisningen og fått tak i noen (mannen) til å holde mens jeg dro på renningen, men jeg var utålmodig og trakk den på alene. Dermed ble den litt ujevn, men ikke så hakke gal.

Ett nøste på 200 meter holdt akkurat til full bredde (30 cm) og to meter lengde med tetthet 30/10. Altså må jeg lage sokkegarnskjerf litt smalere (eller kortere) hvis jeg skal bruke 40 eller 50/10 og klare meg med ett nøste.


Så var det i gang å veve. Noen ting er lettere enn på en stor vev, for eksempel å holde bredden, andre ting er vanskeligere, for eksempel å slå inn vinkelrett på renningen, siden man bruker vevgrinda til å slå innslaget med, og den henger løst i renningen.


Men det var en grei rytme på vevingen. Jeg må jobbe litt med arbeidsstillingen, det ble litt tungt i armene, men så satt jeg ute i "pollenteltet" mitt og stolutvalget og sittestillingen var litt så som så.


Resultatet er et løst, luftig (og litt kort) skjerf, som kom til verden atskillig raskere enn jeg kunne ha strikket noe tilsvarende. Og som kostet mindre krefter enn å tre en stor vev. Dermed er jeg godt fornøyd! Dette skal bli et fint leketøy, tenker jeg. Mer enn ett skjerf av gangen er det ikke mulig å dra på, så om jeg har garn til flere, blir det på den store veven. Men mye av det håndfargede garnet har jeg bare en hespe av, og da funker dette finfint.

Garnet blåste seg fint opp i vask, og skjerfet ble passe tett, synes jeg,
selv om det så veldig løst ut mens jeg vevde. 

Jeg gleder meg til å eksperimentere videre, med striper og ruter og litt huller og sånt! Og denne veven kan være med både ut i hagen, på ferie og på strikkekafé!

Brett sammen...

... stapp i veska, og ta den med!

Og ellers?

Ellers kan jeg melde at pollenteltet funker, selv om jeg ikke har fått sydd skikkelige vegger med pollennett enda.

Pollenhule

Fiberduken holder unna det meste, og på torsdag da jeg satt ute med veven, festet jeg duken sånn at jeg slapp å få vinden rett inn der jeg satt, og det hjalp masse! Da jeg tok den ned, begynte jeg å nyse umiddelbart... Men den skjermer nokså dårlig for sola, så jeg holdt på å bli solbrent.

Mikro er også fornøyd med skyggen i pollenteltet.

Jeg skulle blogget i går, men etter en liten tur til Jessheim og frisøren ble jeg sittende å lese resten av dagen, gitt. Jeg leser banal fantasy, The Farseer Trilogy av Robin Hobb, men spennende blir det lell. Deilig å slippe hodet løs!

Mens Caruso har slått seg ned i skyggen på verandaen.

I dag får jeg prøve å holde meg unna en stund, så jeg ikke blir helt tommelomsk i hodet, så nå står frokostblanding i ovnen, vaskemaskinen går og snart skal jeg en tur på posten etter flere bøker. Regnet har kommet for å bli, sier metereologene, så da er det vel bare å planlegge en inneuke med veving og bøker. Ikke så dumt, det heller!

Ha en riktig god helg!

6 comments:

MayM said...

Så flott vev. Gleder meg til å se alt det fine du kommer til å lage med den. Ikke alltid nettbutikkenes feil at ordrene tar tid, nei (-:

Vibekes lille ullne said...

Det var en fiffig liten vev og smart med reiseveske til! Du begynner å få en skikkelig vevsamling nå. :) Det går jo forbløffende raskt å veve et skjerf i forhold til å strikke det! Litt misunnelig der, men kjenner foreløpig ikke den store dragningen mot vev. Det virker så avansert med renning og det hele. Følger heller med hos deg og holder meg til strikkingen. God helg! :)

Cathrines puslerier said...

Nei nei nei :O) Kommer sol og sommer. Si etter meg: sol og sommer :O) Jajaja...blir så kjekt så... Så veldig masse flott du vever. Skikkelig flink er du :O)

BodilE said...

En kjekk liten sak det der! Virker ikke fullt så avskrekkende mht renning og sånt heller. Synes det er veldig inspirerende å følge Lindas vevskapader, blir spennende å se fortsettelsen! Det begynner i hvertfall bra, kjempefint skjerf!

LivM said...

Den veven så skikkelig smart ut. Gleder meg til å se det du lager.
Det ser så hyggelig ut i hagen / teltet ditt. Her kunne vi jo hatt strikketreff en dag!!!!

Helle said...

En portabel vev så absolutt ikke dumt ut. Skal bli spennende å se hva du kommer til å lage på den utover sommeren.

Mye fint du fikk med deg fra NY av både innkjøp og opplevelser. Liten trøst, men jeg følte meg "full" i flere dager etter at vi kom hjem på grunn av jetlag.