10.7.12

Enkelt og litt elegant

Synes jeg, i hvert fall. Testskjerfet mitt i kombinert, kontinental strikketeknikk er ferdig, og det ble en vellykket test på alle måter, synes jeg.


For det første har jeg funnet en ny strikketeknikk jeg liker. Vrangmaskene blir jevnere, og jeg strikker ikke så løst. Det lar seg nok ikke gjøre å se på bildet, men hvis du hadde kjent på de to endene av skjerfet før det ble blokket, hadde du kjent stor forskjell på fastheten. Dessuten blir det jo fantastisk jevnt - når jeg strikker vanlig, kan du lett se hvilke rader som er strikket vrangt, for å si det sånn.Og sånn som en bonus ble det et helt ok skjerf. Jeg kom på at jeg hadde noen perler liggende i omtrent samme farge, tiltenkt veskehank på et prosjekt som aldri ble realisert, og sydde dem på for å få litt pynt nederst. Og litt ekstra vekt.


Skjerfet krøller seg lite etter blokking, siden det er glattstrikken er diagonal, men endene krøllet seg litt. Og da var det jo kjekt med litt ekstra vekt i form av perler.Dermed ble det et litt elegant skjerf, nokså ulikt hva jeg pleier å lage. For andre mennesker er dette sikkert ikke pyntet i det hele tatt, men for krimskramsallergiske meg er dette nesten galla.

Garnet er Schachenmayr Fine Wool, det som også heter Reuma Thermal Wolle, og det veier nesten ikkeno'. Garnet er tynt, og strikket på pinne 3,5 blir det et luftig skjerf.


Mønsteret er såre enkelt: Jeg la opp passe mange masker, tok første maske løst av og strikket glattstrikk der jeg økte en maske i begynnelsen og felte en i slutten av hver rettpinne, og strikket til jeg syntes det var passe langt. Så er det blokket ganske heftig. 
Og vips! Fint skjerf. 


Og ellers?


Ellers vever jeg - hold dere fast - skjerf. Dette blir den store skjerfsommeren, tror jeg. Både på lilleveven, som har fått navnet Småen, og på Laura har jeg sommerskjerf på gang. 


Vever bomullsskjerf i tynt garn på Laura. 

I morgen er det meldt opphold om ettermiddagen, og forhåpentligvis er jeg litt mindre tung i pusten da og kan ta en liten lukeøkt i hagen. Det trengs! På tide å luke når det vokser småbjørk gjennom trappa...

Men revebjellene har sådd seg selv på akkurat riktig sted!


Ellers har jeg vært skrekkelig trøtt de siste dagene, og slitt stort med å holde meg våken. Så i dag kapitulerte jeg og dro og fikk satt kortisonsprøyte nr to for sommeren. Med dette været kommer jo gresset til å blomstre i ukevis enda, og siden allergenene i gress er vannløselige, kommer det en god dose hver gang det blir opphold mellom bygene. Jeg orker ikke å svime rundt her og være så trøtt og tett, så nå håper jeg kortisonen hjelper!


Luddepusen i målrettet trav ned hagegangen.
Hva er det hun har sett?


På torsdag er det nemlig klart for Sverigetur med vevutstyr som mål. Vi drar fem gale vevkjerringer til Arvika, og jeg har sett prislista til butikken vi skal til - dette er billig! Mye penger går det nok uansett, jeg har tross alt en hel vev å utstyre, men med priser som ligger under det halve av i Norge, er det ikke noe å lure på. En snartur innom Projo på Skarnes blir det nok også - der er det ikke så billig, men så er det så mye fint... 


En nevø. Som må snuses litt i rompa der han ligger og ruller seg på singelen.


Formen er brukandes sånn bortsett fra allergien, i hvert fall så lenge jeg begrenser meg litt. Døgnrytmen er fortsatt litt på hodet, og det må nok midtsommer og mangel på nattemørke ta litt av skylden for. Jeg orker ikke å gjøre noen stor innsats for å komme på rett kjøl foreløpig, det er for slitsomt, og dessuten er det jo sommerferie!


Fortsatt fin juli - håper dere tørker opp snart!10 comments:

MayM said...

For et nydelig skjerf du har strikket. Fint med de perlene langs kanten. Vevingen din ser bedre og bedre ut. Dette Skjerfet blit fint :-)

Vibekes lille ullne said...

Her var det flere lekre skjerf! Det første er så og si identisk med et jeg har siklet på på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/bias-before--after-scarf. Nå bruker jeg heller oppskriften din hvis jeg får ånden over meg. Veveskjerfet ser spennende ut, med de forskjellige stripene. Blir veldig skjerfinspirert her altså.

Håper kortisonen hjelper og at vevutflukten blir bra! :)

nikoline said...

Nydelig skjerf med perler.

Cathrines puslerier said...

Skjerfet ble utrolig fint :O) Og de revebjellene...NYDELIG :O) Så kos å ha sånt i hagen... Jeg rasker vekk nesten alt som er her og tar heller trær i potter. Litt mindre luking ect ;O)

Nina said...

Hei hei, vel overstått ferie! Har vært fantastisk morro å følge reisebrevene dine!!

Og veving er gøy! Jeg vever bare på knitters loom. Holder på med ett pledd for tiden som jeg skal tove, skal lage ett innlegg om det når jeg nærmer meg ferdigstillelse :-)

Men angående vevutstyr - hvis du skal ha tak i BILLIG vevgarn må du ta en prat med Line som eier Alpakka Enghaugen. Hun har MENGDER som hun selger billig. Det er sånt skikkelig tynt vevgarn. Jeg har forløpig brukt det mest til a tvinne inn sammen med garn jeg spinner, det gir en fin effekt. Hvis dere skal til sverige så kjører dere nok døren forbi hos henne :-) Det er skikkelig store koner med garn, det er problemet mitt for jeg kjøpte så mange og det tar litt plass :-)

Hilsen Nina

Quiltefia said...

Hei!! Jeg blir så fascinert av skifte av strikketeknikk!! Får lyst til å prøve!! Og den lille veven er spennende! Det blir så fint det du lager!! Det er bra du tåler katter. Min erfaring med allergiske folk er at de iallefall ikke tåler det?? Har du sådd revebjeller?? De er så vakre har et bed de kunne passet bra i. Lykke til med vevutstyr shopping! Annek:-)

Linda Aasan said...

Takk for tipset! Vi kjører om Kongsvinger, så det blir nok litt ute av lei denne gangen, men skal definitivt huske det til en annen gagn!

Linda Aasan said...

Anbefaler strikketeknikken :) Og ja, revebjellene er sådd, og senere selvsådd, så de holder fargen ganske bra. Mener de heter Pam's Choice, men jeg vet det er en til som ser veldig lik ut og heter noe annet. Frø hos Impecta, sannsynligvis.

Jeg er faktisk ikke allergisk mot katt - har alltid bare hatt utslag på hund. Men jeg er allergisk mot støvmidd, og jeg merker jo at det ikke akkurat hjelper med fem katter... Så nå er målet å få rydda skikkelig opp i huset her, så det går an å holde det reint. Vi har litt mye ting og litt liten plass :)

Helle said...

Har forsøkt å holde hagen spiselig (les ikke giftig) da vi har besøk av en del barn. Ellers var Revebjellene absolutt nydelige.

Deilig med sånne ferieplaner, strikk, vev, og et par dagsturer. Dere har jo hatt en fantastisk tur til NY og har vel litt og leve på ennå.

Sliter selv med allergien, og synes det er noe herk med at man blir noe så innmari trett. Har dog feiget ut i fohold til kortisonsprøyter, selv om bedriftslegen anbefalte det varmt.

Quiltefia said...

Hei igjen!! Flott fangst fra vevshoppingen!! Jeg tror jeg må ta meg en tur opp til Projo!! Jeg er stadig på garnjakt..... Ha en fin helg!! AnneK:-)