21.7.12

Stille etter stormen

Her har det vært stille noen dager, etter at magen min bestemte seg for å sette i gang sin egen, lokale versjon av purgatoriet på onsdagskvelden. 


Purgatoriet (renselsen eller skjærsilden) er altså pinen som venter før man får komme inn i himmelen, der skal sjelen skal lutres som gull, så alle urenheter forsvinner. Vel, det var ikke riktig så varmt her, og jeg kan ikke love noen sjelelig effekt, men jeg kan love deg at de kroppslige urenhetene forsvant. 


Matfar skjemmer bort Ludipus med den eneste maten hun er villig til å slåss for - tunfisk.
For å unngå knuffingen får heldiggrisen maten servert på "senga".

Sannsynligvis var utingen utløst av en serie uheldige omstendigheter, toppet med noen doser hostesaft og et par syrenøytraliserende. Jeg har i det minste fått trimmet magemusklene kraftig, og gått ned de tre kiloene jeg håpte å gå ned i sommer. Nå tenker jeg at det jeg godt kunne beholdt dem, hvis det var dette som måtte til.

Mini Me er trøstepus på matmors ømme mage.

Så det har vært et par stille dager i senga og stolen, med mye bok og pus og ikke en gang krefter til å strikke. Heldigvis er jeg på bedringens vei, men selv om maten blir der den skal være, er det ikke direkte behagelig at den er der, for å si det sånn. Og sliten blir man jo av sånt, uansett. Jeg har endelig fått medisinene jeg ventet på, og det bør hjelpe etter hvert. I dag øyner jeg håp, og har vært gjennom dusjen og spist nesten en halv porsjon frokostblanding. Yey!

Tidenes tidligste dahliablomstring i Bahusveien. Hjalp visst å plante dem tidligere, gitt.

Snart kommer svigers innom og henter med seg mannen, så da blir det et par dager dunke-hamre-sage-rydde-bære-fri på meg. Så kanskje jeg kan rydde-bære bittelitt selv i helga - de kommer nemlig tilbake med henger på tirsdag for å hjelpe oss å kjøre bort alt mannen har ryddet ut av kjelleren i sommer. Og onsdag skal vi felle to store trær sammen med naboen, så det er nok å bruke kreftene på.

Altså er det bare å ta det pent i helga. Men bittelitt peddigfletting får jeg vel kanskje til? Eller en liiiiiten skjerfrenning på Småen? Vi får se!

God helg, alle i hopes!

2 comments:

Helle said...

Oi da, høres ut som om du hr hatt noen ganske strevsomme dager. Gjerne det man kaller ferie-mage, bare at du fikk den hjemme.

Godt å høre at du er på bedringens vei, så blir det kanskje litt tid veving i løpet av helgen. :)

Synnøve Olava said...

Ønsker deg god bedring..., får håpe du er over det værste! Flotte bilder av pusekattene dine... :O) Håper vi se på "strikkemaura" på mandag!