18.7.12

Pusle tusle rusle

Er stort sett det jeg gjør. Konsert og sjøslag koster sitt, spesielt rett etter å ha handlet Värmland tomt for vevutstyr, så da blir det noen rusledager. Det er helt greit, det, og fortsatt er formen bedre enn forventet, men det blir nokså lite ferdig å blogge om.

Jeg vever litt på neste skjerf på Laura, dette er med innslag i dobbel mørkeblå "sytråd", og øver meg på å bruke vevspenne for å holde bredden. Og den siste biten jeg vevde i går, må jeg ta opp, ser jeg, for den er slått alt for hardt.


Jeg strikker fortsatt på sjalet i vevlin. Det ser bra ut så langt, men jeg er spent på hvordan det blir med blokking og bruk.


Jeg prikler stauder som har stått i pottene sine alt for lenge og blitt røde av næringsmangel. Forhåpentligvis rekker de å komme seg såpass før vinteren at de kan plantes ut.

Mer enn nok prikklokker.

Hagekoppen må være med!

Jeg planter litt småstauder her og der, klipper snegler i to og har tatt runden og klippet av alle frøstandene på akeleier og de mest spredningsvillige geraniumene.Jeg har lagt i vann pil til et lokk og et par-tre kurver. Kanskje den er klar til bruk til helga, eller i hvert fall i neste uke en gang.


Og så lurer jeg på om jeg klarer å lage en ny skjerfrenning på Småen i dag. Eller kanskje jeg skal lage stoff til en veske i stedet?

Potensielt skjerf. I småruter/tweedaktig ett eller annet.

Eller kanskje jeg skal flette litt med peddig? Hvis bare vinden løyer sånn at jeg kan slå opp "pollenteltet" mitt. Mannen holder på med stolper i kjelleren, og det bråker så pass at jeg ikke helt klarer å slappe av inne.

Pelargoniene burde vært vannet og renset for visne blader, det er kanskje en passelig uteaktivitet for en småslapp ettermiddag?

Stakkars mishandlede pelargonium.

Aller mest venter jeg på pakke med histaminnedbrytende enzymer, så jeg kan bli kvitt småkvalmen og slipper å sovne hver gang jeg har spist. Det kommer nok til å hjelpe på formen sånn generelt, også. Det har tatt maaaange dager å få den gjennom tollen, som tydeligvis går på fellesferiefart, men hvis jeg er heldig, kommer den i morgen.

Kåma, da, pakken!

Eller kanskje jeg bare skal gjøre som Mikro, og legge meg til å sove midt i myntebusken.

Note to self: Vaske temynten litt ekstra godt resten av sommeren...

Eller kanskje jeg bare skal fortsette å lese The Tawny Man-triologien - det er faktisk det jeg har gjort mest av de siste dagene.

Vi får se! Uansett - fortsatt fin onsdag til dere også!

2 comments:

Helle said...

Pusle dager er ikke å forakte sånn innimellom. Ofte får man gjort en hel del, selv om det ikke alltid føles sånn.

Klarte kunststykket å reise på ferie uten allergimedisiner, så da kan du jo gjette hvor opplagt undertegnede var de første kveldene før en ny dose var på plass. - Håper stadig på at jeg skal "vokse av" meg de allergi-greiene. :)

BodilE said...

Å ligge i mynten ser deilig ut!
Fine farger til et smårutete tweed eller noe skjerf, det gleder jeg meg til å se. Ellers er jeg fortsatt imponert over hvor mye forskjellig du driver med, og hvor flink du er til det!